Η ΑΦΡΙΚΗ “ΜΕΤΑΚΌΜΙΣΕ” ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

Η ΑΦΡΙΚΗ “ΜΕΤΑΚΌΜΙΣΕ” ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

Περίεργες δολιοφθορές…

Του Παναγιώτη Αποστόλου

Στα τέλη του 2018, πολύ εύστοχα η Deutsche Welle είχε αναφέρει πως, η Σάμος θυμίζει μια μικρή Αφρική! Αφού κύματα Αφρικανών “αποβιβάζονταν” συνέχεια εκεί, αλλά και σε άλλα νησιά του Αιγαίου Πελάγου μας!
Ωστόσο στη Σάμο οι χιλιάδες εγκλωβισμένοι παράνομοι πρόσφυγες κάνουν αφόρητη τη ζωή των κατοίκων του νησιού, οι οποίοι υποφέρουν πλέον σε υπερθετικό βαθμό, αφού σύμφωνα και με τα τελευταία στοιχεία της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ, είναι υπεράριθμοι και οι περισσότεροι εξ αυτών κατάγονται από το Αφγανιστάν, το Ιράκ, το Κονγκό και το Καμερούν! Των οποίων η διαβίωση είναι υπό άθλιες συνθήκες! Όμως προ αυτής της σοβούσας κατάστασης, γίναμε αποδέκτες πολλών καταγγελιών από κατοίκους, που μας ενημέρωσαν ότι:
Στις 12 Απριλίου 2019 “μετακόμισε” το Λιμενικό μας στην Κω 150 παράνομους μετανάστες! Στις 13 Απριλίου 2019 μεταφέρθηκαν στην Κω 65, στις 14 Απριλίου 2019 ήρθαν 150, στις 15 Απριλίου 2019 75 και στις 16 Απριλίου 2019 ήρθαν στην Κω ακόμη 50! Αν αληθεύουν αυτές οι καταγγελίες, τι ακριβώς θα πρέπει να υποθέσουμε; Ότι η ελληνική κυβέρνηση και η γερμανική Ευρωπαϊκή Ένωση, μετά την κατάργηση των δομών της Σάμου προσπαθούν να διαλύσουν κι αυτές της Κω;

Διασφαλίζει την ασφάλεια των νησιωτών μας η κυβέρνηση;

Από τη στιγμή που γνωρίζοντες στη νήσο Κω μας ενημερώνουν ότι, αν η Διεθνής Αμνηστία, η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ και η Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω του Επιτρόπου της Δημήτρη Αβραμόπουλου, έχουν σκοπό υπό την απόλυτη ανοχή της ελληνικής κυβερνήσεως να εγκαταστήσουν κι άλλους παράνομους μετανάστες, τότε οι εκτιμήσεις λέγουν πως περί τα μέσα του Ιουνίου ο αριθμός των παράνομων μεταναστών θα υπερβεί τις 6 με 7 χιλιάδες! Σε μια εποχή ιδιαίτερης έντασης μετά το εγκληματικό – καταστροφικό χτύπημα της Παναγιάς των Παρισίων και του τρομοκρατικού θανατηφόρου πολλαπλού χτυπήματος στη Σρι Λάνκα!
Έχει ελέγξει, έχει εξετάσει η ελληνική κυβέρνηση αν θα μπορεί στο μέλλον να παρέξει ασφάλεια στον ελληνικό πληθυσμό των κατοίκων της Σάμου, της Κω κι άλλων Αιγαιοπελαγίτικων νησιών μας που ασφυκτιούν κάθε μέρα και περισσότερο;
Διότι μετά τα δυο πιο πάνω αναφερόμενα εγκληματικά χτυπήματα, ποιος μας λέγει ότι δεν θα υπάρξουν κι άλλα παρόμοια, χωρίς κανείς βεβαίως να μην μπορεί να αποκλείσει και την Ελλάδα! Είναι προετοιμασμένη η ελληνική κυβέρνηση ή αναλώνεται καθημερινώς σε Πολακιάδες;

Η Τουρκία στα πρόθυρα εσωτερικής αναταραχής…

Τα μηνύματα αυτά είναι εξόχως ανησυχητικά, από την στιγμή που το πολιτικό κλίμα στην Τουρκία είναι εξόχως τεταμένο μετά τις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές! Όπου εξυφαίνεται μια αντισυνταγματική (ισλαμοφασιστική) προσπάθεια Ερντογάν για ανατροπή της νόμιμης εκλογής του Εκρέμ Ιμάμογλου ως Δημάρχου Κωνσταντινουπόλεως! Εάν λοιπόν ο Ρ. Τ. Ερντογάν επιτύχει την “ανατροπή” Ιμάμογλου, τότε, η Τουρκία θα οδηγηθεί σε βαθιά εσωτερική αναταραχή που είναι σίγουρο, ότι τα απόνερα αυτής της κρίσεως θα φτάσουν και στην Ελλάδα και δη στα νησιά του Αιγαίου Πελάγου μας! Από τη στιγμή που ήδη οι σχέσεις Ελλάδος – Τουρκίας είναι τεταμένες! Αλλά και στην αντίθετη περίπτωση, δηλαδή της αποτυχίας του εγχειρήματος Ρ. Τ. Ερντογάν, όταν το γόητρό του θα έχει τρωθεί ανεπανόρθωτα, δεν γνωρίζουμε πως θα ενεργήσουν οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ασιατικής αυτής χώρας! Θα απασφαλίσουν κατά του ελληνισμού; Κατά της Κύπρου, της Κρήτης, των Δωδεκανήσων;

Δολιοφθορές στην Κρήτη και γερμανικός φασισμός…

Δεν πρέπει να διαφεύγουν της προσοχής μας, οι τελευταίες δολιοφθορές που έγιναν στην Κρήτη με σκοπό να καταστήσουν το Νησί ανασφαλές στους επισκέπτες ενόψει του φωτεινού καλοκαιριού. Όταν άγνωστοι (;;;) κατέστρεψαν τις υποδομές σε πολυσύχναστες παραλίες, κατέστρεψαν κατά τόπους ηλιακούς, ακόμη και γήπεδο “ξήλωσαν”! Όπως επίσης – διόλου τυχαία – η φωτιά που ξέσπασε σε υποσταθμό της ΔΕΗ στο Ηράκλειο της Κρήτης και η οποία είχε ως αποτέλεσμα τη γενική διακοπή ρεύματος για πολλές ώρες στο νησί!
Θα πρέπει επίσης να καταγραφεί η απίστευτη ενέργεια – προ λίγων ημερών – δυο Γερμανών αξιωματικών – θεωρούν φαίνεται γερμανική αποικία την Ελλάδα – που κατέβασαν την ελληνική Σημαία από τη Σούδα και στη θέση της τοποθέτησαν την γερμανική! Αυτά τα δυο φασιστικά “ σκυλιά“ υπηρετούσαν στη Νατοϊκή βάση της 115 Πτέρυγας Μάχης και βεβαίως αποτάχτηκαν!

Μια πολύ ανησυχητική καταγγελία…

Μας κατήγγειλαν πως σε μια διαφήμιση του ΟΠΑΠ, όπου εμφανίζεται ο χάρτης της Ελλάδος “απουσιάζουν” από αυτόν η Σάμος, τα Δωδεκάνησα, τα Μάλια της Κρήτης και όλος ο νομός Λασιθίου!

Θα μπορούσαν να μας απαντήσουν από τον ΟΠΑΠ τι ακριβώς συμβαίνει! Έχει κάποια βάση αυτή η καταγγελία;
Και ζητούμε την επίσημη τοποθέτηση της διοίκησης του Οργανισμού, γιατί είμαστε ιδιαίτερα ανήσυχοι με τέτοια “ατυχή” φαινόμενα, αν θυμηθούμε και το “ατυχές” ατόπημα το 2011 της κινητής τηλεφωνίας Vodafone, όπου σε διαφήμισή της εμφάνιζε την ανύπαρκτη σημαία της “Ανεξάρτητης Κρήτης”! Η οποία τελικά (διαφήμιση) μετά την γενική κατακραυγή αποσύρθηκε και η αντικαταστάθηκε χωρίς τη συγκεκριμένη προβοκατόρικη σημαία. Αναγκάζοντας την εν λόγω εταιρεία κινητής τηλεφωνίας να ζητήσει συγνώμη!

Του Παναγιώτη Αποστόλου
Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου
egerssi@otenet.gr
www.egerssi.gr

Share this post