Η βεβήλωση της Αγίας Σοφίας θα επισφραγιστεί με την επίσκεψη του Πάπα; (ΒΙΝΤΕΟ).

Η βεβήλωση της Αγίας Σοφίας θα επισφραγιστεί με την επίσκεψη του Πάπα; (ΒΙΝΤΕΟ).
Όλα είναι πιθανά πλέον…

Ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας, Ιμπραήμ Καλίν, μιλώντας στο τουρκικό CNN αποκάλυψε πως η Άγκυρα έχει προσκαλέσει επίσημα τον Πάπα Φραγκίσκο να…επισκεφθεί την Αγία Σοφία υπό το νέο της καθεστώς.

Μάλιστα στην προσπάθειά του να δείξει πόσο…ανοικτή στους χριστιανούς παραμένει η Αγία Σοφία, το «δεξί χέρι» του Ερντογάν έσπευσε να δηλώσει:

«Κάνουμε κάποιες ρυθμίσεις για να διασφαλίσουμε ότι κατά τη διάρκεια των μουσουλμανικών προσευχών, [τα χριστιανικά ψηφιδωτά και οι αγιογραφίες] θα καλύπτονται αλλά δεν θα αγγίζονται. Το τζαμί της Αγίας Σοφίας θα είναι ανοιχτό για πιστούς ή μη πιστούς οποιασδήποτε θρησκείας, σε μουσουλμάνους, Χριστιανούς, βουδιστές, σε όλους».

Ο ίδιος , με άκρως προκλητικό ύφος, έσπευσε να χαρακτηρίσει «παλιομοδίτικες προκαταλήψεις» τα όσα προσάπτονται στην Τουρκία αναφορικά με τις θρησκευτικές ελευθερίες.

Θυμίζουμε πως αν και καθυστερημένα, ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας είχε δηλώσει πως είναι «πονεμένος» από την απόφαση της Τουρκίας να μετατρέψει ξανά την Αγία Σοφία σε τζαμί.

«H θάλασσα πηγαίνει τη σκέψη μου πολύ μακριά, πηγαίνει στην Κωνσταντινούπολη και την Αγία Σοφία, και είμαι πολύ πονεμένος».

el.gr

Share this post