Η Βουβωνική πανούκλα έφτασε στο Κολοράντο.

Η Βουβωνική πανούκλα έφτασε στο Κολοράντο.

ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟΙ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΑΝ ΟΤΙ ΕΝΑΣ ΣΚΙΟΥΡΟΣ ΣΤΟ ΚΟΛΟΡΑΝΤΟ ΕΧΕΙ ΔΟΚΙΜΑΣΤΕΙ ΘΕΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΩΛΗ ΤΩΝ ΦΥΤΩΝ.

σκίουρος βουβονική πανούκλα Κολοράντο, σκίουρος βουβονική πανούκλα Κολοράντο Τζέφερσον κομητεία, σκίουρος βουβονική πανούκλα Κολοράντο Μόρισον

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΑΝΩΛΗΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ MORRISON ΤΟΥ ΚΟΛΟΡΑΝΤΟ, ΣΤΗΝ

ΚΟΜΗΤΕΙΑ JEFFERSON, ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΔΥΤΙΚΑ ΤΟΥ ΝΤΕΝΒΕΡ.

«Η πανούκλα είναι μια μολυσματική ασθένεια που προκαλείται από τα βακτήρια Yersinia pestis και μπορεί να μολύνει ανθρώπους και οικιακά ζώα εάν δεν ληφθούν κατάλληλες προφυλάξεις » , ανέφεραν αξιωματούχοι της Δημόσιας Υγείας στη Τζέφερσον Κομητεία (JCPH), σε δήλωση που κυκλοφόρησε στο κοινό.

Είναι πιθανό για τους ανθρώπους να μολυνθούν με τη βουβωνική πανώλη μέσω δαγκωμάτων από μολυσμένους ψύλλους και με άμεση επαφή με αίμα ή ιστούς μολυσμένων ζώων, όπως βήχα ή δάγκωμα.

Η Δημόσια Υγεία της Κομητείας του Τζέφερσον είπε ότι οι γάτες είναι πολύ ευαίσθητες στην πληγή από πράγματα όπως τσιμπήματα ψύλλων, γρατσουνιές τρωκτικών ή δάγκωμα και κατάποση μολυσμένου τρωκτικού. Οι γάτες μπορούν να πεθάνουν εάν δεν αντιμετωπιστούν γρήγορα με αντιβιοτικά μετά από επαφή με την πανούκλα.

Αξιωματούχοι είπαν επίσης ότι τα σκυλιά δεν είναι τόσο ευαίσθητα στην πανούκλα όσο οι γάτες, αλλά εξακολουθούν να μπορούν να μαζεύουν και να μεταφέρουν ψύλλους τρωκτικών που έχουν μολυνθεί από πανούκλα. Κάθε ιδιοκτήτης κατοικιδίου που υποψιάζεται ότι το κατοικίδιο ζώο του είναι άρρωστο θα πρέπει να επικοινωνήσει αμέσως με έναν κτηνίατρο.

« Τα συμπτώματα της πανώλης μπορεί να περιλαμβάνουν ξαφνική έναρξη υψηλού πυρετού, ρίγη, κεφαλαλγία, ναυτία και ακραίο πόνο και πρήξιμο των λεμφαδένων, που συμβαίνουν εντός δύο έως επτά ημερών μετά την έκθεση. Η πανούκλα μπορεί να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά με αντιβιοτικά όταν διαγνωστεί νωρίς. Όποιος βιώνει αυτά τα συμπτώματα πρέπει να συμβουλευτεί έναν γιατρό », δήλωσε ο JCPH.

Ο κίνδυνος σύσπασης της βουβονικής πανώλης είναι εξαιρετικά χαμηλός εφ ‘όσον λαμβάνονται οι κατάλληλες προφυλάξεις, όπως:

  • εξαλείφοντας όλες τις πηγές τροφίμων, καταφυγίου και πρόσβασης για άγρια ​​ζώα γύρω από το σπίτι.
  • δεν τρέφονται άγρια ​​ζώα.
  • τη διατήρηση απορριμμάτων και αυλή χωρίς σκουπίδια για τη μείωση των οικοτόπων άγριων ζώων.
  • τα άτομα και τα κατοικίδια ζώα πρέπει να αποφεύγουν κάθε επαφή με άρρωστα ή νεκρά άγρια ​​ζώα και τρωκτικά.
  • χρησιμοποιώντας προφύλαξη κατά το χειρισμό άρρωστων κατοικίδιων ζώων και την εξέταση τους από κτηνίατρο.
  • διαβούλευση με έναν κτηνίατρο σχετικά με τον έλεγχο των ψύλλων και των κροτώνων για κατοικίδια.
  • Κρατώντας τα κατοικίδια ζώα από την περιαγωγή ελεύθερα έξω από το σπίτι όπου μπορούν να θηρεύουν άγρια ​​ζώα και να φέρουν την ασθένεια στο σπίτι μαζί τους.
  • strangesounds.org
  • ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ STRANGE SOUNDS : Corfiatiko.blogspot.com

Share this post