Η Γεωπολιτική των Βιολογικών Όπλων, Μέρος 3: Έλεγχος του Πληθυσμού

Η Γεωπολιτική των Βιολογικών Όπλων, Μέρος 3: Έλεγχος του Πληθυσμού

Οι γενετικώς τροποποιημένοι σπόροι και τα γενετικώς τροποποιημένα τρόφιμα διατρέχουν μεγάλους κινδύνους για όλα τα έθνη, τόσο πολύ ώστε, για πολλούς λόγους, είναι πιθανώς επιτακτική η απαγόρευση αυτών των τροφίμων.

Αυτό το θέμα είναι πολύ μεγάλο για να συζητηθεί εδώ, αλλά μια πτυχή απαιτεί σύντομη ειδοποίηση. Αν θέλαμε να ρωτήσουμε για την προέλευση των γενετικά τροποποιημένων σπόρων, πώς σχεδιάστηκε και αναπτύχθηκε η ιδέα, ποιος διεξήγαγε την έρευνα και ποιος προσέφερε τη χρηματοδότηση, πώς θα απαντούσαμε;

Μπορούμε λογικά να υποθέσουμε ότι ίσως η έννοια προέρχεται από το Τμήμα Βιολογίας ή Γεωργίας κάποιου πανεπιστημίου ή ότι ένα κυβερνητικό εργαστήριο που διεξάγει έρευνες για την προμήθεια τροφίμων μπορεί να έχει σχεδιάσει και να επιδιώξει την ιδέα.

Ή θα μπορούσαμε να προτείνουμε μια ιδιωτική επιχείρηση στον αγροτικό τομέα να ψάχνει για πιο παραγωγικές ποικιλίες σπόρων και να σκοντάψει σε αυτή τη διαδικασία.

Μπορούμε να προτείνουμε όλες αυτές τις απαντήσεις, αλλά σε κάθε περίπτωση θα κάνουμε λάθος. Οι γενετικώς τροποποιημένοι σπόροι σχεδιάστηκαν, προωθήθηκαν, ερευνήθηκαν και χρηματοδοτήθηκαν από το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ – το αμερικανικό τμήμα πολέμου.

Ο γενετικώς τροποποιημένος σπόρος δεν ήταν ποτέ ένας τρόπος για να τροφοδοτήσει τους πεινασμένους, αλλά αντιλήφθηκε και αναπτύχθηκε ως όπλο ή, ακριβέστερα, ως σύστημα παράδοσης όπλων. Ο γενετικά τροποποιημένος σπόρος δεν προοριζόταν ποτέ να στηρίξει την ανθρώπινη ζωή αλλά να την εξαλείψει.

Ο ΓΤ σπόρος δεν είναι ούτε πιο παραγωγικός ούτε υγιέστερος από τις παραδοσιακές καλλιέργειες κληρονομιάς και είναι πολύ πιο ακριβός και καταστροφικός, αλλά παρουσιάζει σχεδόν ακαταμάχητα στρατιωτικά πλεονεκτήματα έναντι οποιουδήποτε έθνους που εξαρτάται από αυτή την πηγή τροφής.

Το ένα είναι ότι οι ΗΠΑ μπορούν να το χρησιμοποιήσουν ως πολιτικό όπλο, αρνούμενοι να προμηθεύσουν σπόρους σε ένα δυσμενές έθνος, ίσως προκαλώντας εκτεταμένο λιμό και εξάρθρωση. Το άλλο είναι πιο απειλητικό, καθώς πολλές ομάδες πειραματίστηκαν με την τεχνολογία ματίσματος γονιδίων, εισάγοντας μη σχετιζόμενο DNA σε διάφορους σπόρους.

Σε μια περίπτωση στον Καναδά, ένα κυβερνητικό τμήμα ανακάλυψε ένα γονίδιο “αντιψυκτικού” που περιέχεται στο αίμα των ψαριών που ζουν στα ύδατα της Αρκτικής, επιτρέποντάς τους να επιβιώσουν σε ύδατα με υπο-μηδενική θερμοκρασία. Οι επιστήμονες έσωσαν αυτό το γονίδιο σε καναδικές καλλιέργειες σιταριού, επιτρέποντας στο σιτάρι να αντέξει τις θερμοκρασίες κατάψυξης χωρίς ζημιά.

Η Monsanto εξαπέλυσε επίσης αυτά τα γονίδια σε ντομάτες, με αποτέλεσμα την πρώτη ντομάτα ΓΤΟ. Ένα αμερικανικό ερευνητικό εργαστήριο έσπασε τα γονίδια από τις πυγολαμπίδες σε φυτά καπνού, δημιουργώντας ένα πεδίο καπνού που λάμπει στο σκοτάδι.

Αυτά τα παραδείγματα μπορεί να είναι ακίνδυνα, αλλά, άλλα είναι πολύ λιγότερο. Το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ έχει επενδύσει τεράστια ποσά σε έρευνα που αποσκοπεί στη διάσπαση θανατηφόρων γονιδίων σε αυτούς τους σπόρους ΓΤ καλλιέργειας, συμπεριλαμβανομένων των ιών της ευλογιάς, των πτηνών και των χοίρων, των κοροναϊών, της πανώλης, του AIDS και άλλων.

Ως στρατιωτικό όπλο, η επιστήμη αυτή είναι ανεκτίμητη. Γιατί να ξεκινήσετε έναν πόλεμο πυροβολισμού όταν η Monsanto ή η Cargill μπορούν να πουλήσουν ρύζι, καλαμπόκι και σόγια που περιέχουν ευλογιά, H5N1 ή κοροναϊό; Όταν οι σπόροι συγκομίζονται και περνούν στο εφοδιασμό με τρόφιμα του έθνους, μπορεί μέσα σε λίγες εβδομάδες να εξοντώσουν το 50% ή περισσότερο του πληθυσμού χωρίς να πυροβολήσουν ένα μόνο βολή.

Και αυτός ήταν ακριβώς ο λόγος για τον οποίο οι Αμερικανοί σχεδίαζαν και αναπτύσσουν γενετικά τροποποιημένους σπόρους. Πρόκειται για όπλο πολέμου, που έχει σχεδιαστεί και προορίζεται να παραδώσει στον ολόκληρο πληθυσμό ενός έθνους έναν θανατηφόρο ιό ή άλλη ασθένεια, για να εξοντώσει κυριολεκτικά έναν εχθρό χωρίς κίνδυνο για τον επιτιθέμενο.

Πολλοί επιστήμονες και αμερικανικά στρατιωτικά έγγραφα κατέδειξαν ότι οι σπόροι είναι πολύ φθηνότεροι και πολύ πιο αποτελεσματικοί από τις βόμβες στην αναζήτηση στρατιωτικής κυριαρχίας.

Ένα τέτοιο στρατιωτικό έγγραφο, το οποίο συζήτησα αλλού, αναφέρει το κόστος ανά θάνατο ενός εχθρικού πληθυσμού από πυρηνικά, συμβατικά και βιολογικά όπλα, το τελευταίο είναι τάξεις μεγέθους μικρότερες από τις πρώτες.

Το 2001 οι επιστήμονες στο βιο εργαστήριο Epicyte, στο Σαν Ντιέγκο, δημιούργησαν γενετικά τροποποιημένο καλαμπόκι, έχοντας ανακαλύψει μια σπάνια κατηγορία ανθρώπινων αντισωμάτων που προσβάλλουν το σπέρμα.

Οι ερευνητές τους, απομόνωσαν τα γονίδια που ρυθμίζουν την παραγωγή αυτών των αντισωμάτων και τα εισήγαγαν σε φυτά καλαμποκιού, δημιουργώντας φυτοκομικά εργοστάσια που κάνουν αντισυλληπτικά. Λίγο μετά το δελτίο Τύπου της Epicyte του 2001, όλες οι συζητήσεις για την ανακάλυψη εξαφανίστηκαν.

Η εταιρεία αναλήφθηκε από τη Biolex και δεν ακούστηκε τίποτα άλλο σε κανένα μέσο για την ανάπτυξη σπερματοκτόνου καλαμποκιού.

Η Epicyte, η DuPont και η Syngenta (χορηγοί του Vault Seed Svalbard) είχαν μια κοινή επιχείρηση για να μοιραστούν και να χρησιμοποιήσουν αυτή την τεχνολογία. Η Silvia Ribeiro, του ομίλου ΜΚΟ ETC, προειδοποίησε σε μια στήλη της μεξικανικής εφημερίδας La Jornada ότι «Το δυναμικό του σπερματοκτόνου καλαμποκιού ως βιολογικού όπλου είναι πολύ υψηλό» και υπενθύμισε για τη χρήση αναγκαστικών αποστειρώσεων κατά των αυτόχθονων λαών.

Η θήκη σπόρων Doomsday στο Svalbard

Ένα νέο και σοβαρό αίτιο ανησυχίας είναι το πρόσφατα ανακοινωθέν θησαυροφυλάκιο που κατασκευάστηκε σε ένα κομμάτι άγονου βράχου που ονομάζεται Svalbard, το οποίο ανήκει στη Νορβηγία, είναι πολύ απομακρυσμένο κοντά στο Βόρειο Πόλο και σχεδόν απρόσιτο.

Σύμφωνα με δελτία τύπου, αυτή η θήκη σπόρων διαθέτει διπλές πόρτες με βαλβίδες ασφαλείας με αισθητήρες κίνησης, δύο αερόσακους και τοίχους από οπλισμένο σκυρόδεμα πάχους ενός μέτρου. Δεν υπάρχει προσωπικό πλήρους απασχόλησης, αλλά η σχετική έλλειψη πρόσβασης του θησαυρού θα διευκολύνει την παρακολούθηση οποιασδήποτε ανθρώπινης δραστηριότητας.

Ο αναφερόμενος σκοπός είναι να αποθηκευτούν όλοι οι σπόροι κληρονομιάς του κόσμου ώστε να μπορέσει να σωθεί η ποικιλία των καλλιεργειών για το μέλλον, αλλά αυτή η ποικιλία καλλιεργειών έχει ήδη «σωθεί», αποθηκευτεί σε θόλους σε όλο τον κόσμο. Τι προβλέπουν αυτοί οι άνθρωποι ότι πρέπει να αναπτυχθεί μια τέτοια απομακρυσμένη και ασφαλής εγκατάσταση;

Οι υποστηρικτές και οι χρηματοδότες αυτού του εγχειρήματος είναι οι ίδιοι άνθρωποι που ελέγχουν τους γενετικά τροποποιημένους σπόρους του κόσμου και οι οποίοι συγκαταλέγονται στους πιο αυστηρούς υποστηρικτές της δραστικής μείωσης του παγκόσμιου πληθυσμού: τα ιδρύματα Rockefeller και Gates, Syngenta, DuPont, Monsanto και CGIAR.

Αυτοί είναι οι ίδιοι άνθρωποι που καταστρέφουν ενεργά την ποικιλία των καλλιεργειών σε όλο τον πλανήτη. Γιατί ξαφνικά θα πάρουν τη θρησκεία και θα αποφασίσουν να σώσουν στη Νορβηγία τους ίδιους σπόρους που καταστρέφουν παντού;

Πριν από λίγο καιρό ο William Engdahl έγραψε ένα εξαιρετικά ερευνημένο άρθρο σχετικά με το θέμα αυτό του θησαυρού και κατέληξε στο ίδιο συμπέρασμα ότι ο θησαυρός δημιουργήθηκε ως αποθήκη για θανατηφόρα βιολογικά παθογόνα, το DNA του οποίου μπορεί να συνδυαστεί με γενετικά τροποποιημένους σπόρους και να εξαπολυθεί οπουδήποτε με τη βοήθεια αυτών των ίδιων εταιρειών σπόρων.

Καμία άλλη χρήση δεν θα εξηγούσε τον κατάλογο των συμμετεχόντων ή την ανάγκη για απομακρυσμένη τοποθεσία και ουσιαστικά πυρηνική ασφάλεια.

Ο Engdahl ρώτησε: “Είναι σύμπτωση ότι αυτοί οι ίδιοι οργανισμοί, από τη Νορβηγία στο Ίδρυμα Rockefeller στην Παγκόσμια Τράπεζα, συμμετέχουν επίσης στο σχέδιο τράπεζας σπόρων Svalbard;”

ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ZERO HEDGE : Corfiatiko

Share this post