Η δράση γεννά αντίδραση! Ρωσικά αντίποινα φέρνει το σαμποτάζ στο Μπερντιάνσκ-Ρωσικά πολεμικά πλοία βομβάρδισαν την Οδησσό (Βίντεο)

Η δράση γεννά αντίδραση! Ρωσικά αντίποινα φέρνει το σαμποτάζ στο Μπερντιάνσκ-Ρωσικά πολεμικά πλοία βομβάρδισαν την Οδησσό (Βίντεο)

Σήμερα το πρωί ρωσικά πλοία πυροβόλησαν την Οδησσό. Αυτό ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του επιχειρησιακού αρχηγείου της Περιφερειακής Στρατιωτικής Διοίκησης της Οδησσού Σεργκέι Μπράτσουκ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το πρωί με κατεύθυνση την Οδησσό, ρωσικά πλοία έριξαν αρκετούς πυροβολισμούς. Στην πόλη εκδόθηκε συναγερμός αεροπορικής επιδρομής.

Την ίδια στιγμή ενδιαφέρον έχει πως η Ρωσία έχει αρχίσει να απελευθερώνει και να μεταφέρει ορισμένα από τα στρατεύματα που συμμετέχουν στην πολιορκία της Μαριούπολης, καθώς η αντίσταση στην πόλη έχει ουσιαστικά συντριβεί. Ένας μικρός πυρήνας νεοναζί εθνοφρουράς παραμένει, λένε οι Ρώσοι, και οι δυνάμεις της DNR θεωρούνται αρκετές για την εκκαθάρισή τους.

Όσον αφορά τα …απόνερα του πρωινού σαμποτάζ 3 Ρώσοι στρατιώτες σκοτώθηκαν και 11 τραυματίστηκαν σε επίθεση του ουκρανικού ναυτικού στο λιμάνι του Μπερντιάνσκ.

Οι αναφορές δείχνουν ότι η Ρωσία προετοιμάζει μια μαζική απάντηση στο χτύπημα στο λιμάνι του Μπερντιάνσκ που είχε ως αποτέλεσμα τη ζημιά σε ένα από τα τρία αποβατικά πλοία που βρίσκονται εκεί.

Η αναπληρώτρια υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας Anna Malyar δήλωσε ότι το κατεστραμμένο πολεμικό πλοίο στο Berdyansk θα μπορούσε να μεταφέρει έως και 20 άρματα μάχης, 45 τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού και 400 αλεξιπτωτιστές.

 

 

Share this post