Η Ελλάδα Αγοράζει Τους S-400; Έρχεται Πόλεμος Στο Αιγαίο;

Η Ελλάδα Αγοράζει Τους S-400; Έρχεται Πόλεμος Στο Αιγαίο;

Ένα πολύ περίεργο δημοσίευμα από Ρωσικό site κάνει λόγο ότι: Η Ελλάδα δεν αποκλείει την αγορά του Ρωσικού S-400 λόγω Τουρκικής επιθετικότητας.

Οι επιθετικές ενέργειες της Τουρκίας εναντίον της Ελλάδας ανάγκασαν τη Χώρα αυτή να σκεφτεί τη δυνατότητα αγοράς Ρωσικών συστημάτων αεράμυνας S-400. Πρόκειται για το δεύτερο μέλος της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας, το οποίο μπορεί να εξετάσει την αγορά Ρωσικών όπλων για την προστασία του εναέριου χώρου της, γεγονός που υποσκάπτει σοβαρά προβλήματα στο ΝΑΤΟ.

Τα μέλη του ΝΑΤΟ δεν ανταποκρίνονται στην απειλή της Ελληνικής κυριαρχίας από την Τουρκία, η Αθήνα θα πρέπει να σκεφτεί τουλάχιστον να εξετάσει τη δυνατότητα απόκτησης Ρωσικών συστημάτων S-400 που μπορούν να εξασφαλίσουν την ασφάλεια του εναέριου χώρου της από  πτήσεις των Τούρκων μαχητών.

Η Ελληνική οικονομία δεν βρίσκεται στην καλύτερη θέση, αλλά αυτή είναι μία πιο φθηνή λύση παρά να δαπανήσει πάρα πολλά δις για να αποκτήσει Μαχητικά 5ης γενιάς όπως το F-35!

Η Ελλάδα εκφράζει σοβαρές ανησυχίες ότι η Τουρκία, εξοπλισμένη με Ρωσικά S-400, θα γίνει ακόμη πιο επιθετική, ενώ ούτε η ΕΕ ούτε το ΝΑΤΟ προσπαθούν να επιλύσουν την υπάρχουσα ένταση.

Φυσικά θα θέλαμε να πούμε στους φίλους μας τους Ρώσους, ότι αυτό δεν παίζει να γίνει ούτε σε ταινία επιστημονικής φαντασίας, διότι πιο υπόδουλες Κυβερνήσεις (προς ΗΠΑ-Γερμανία) από την ΝΔ του Μητσοτάκη, και ΣΥΡΙΖΑ του Τσίπρα δεν έχουν Υπάρξει!

Άρθρο  Σπύρος  Πρίφτης    email: spyros.priftis76@yahoo.gr

Share this post