Η Ευρωπαϊκή Ένωση απειλεί με αποκλεισμό . Η πυρηνική δύναμη αντιμετωπίζει απειλές

Η Ευρωπαϊκή Ένωση απειλεί με αποκλεισμό . Η πυρηνική δύναμη αντιμετωπίζει απειλές

Υποστηρικτής του Brexit στους εορτασμούς για την έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ (Κόμμα του Brexit) στην πλατεία του Κοινοβουλίου στο Λονδίνο – RIA Novosti 

Ο Μπόρις Τζόνσον βρίσκεται σε πανικό: η προοπτική να γίνει το Ηνωμένο Βασίλειο ένα «διαιρεμένο βασίλειο» γίνεται πραγματικότητα, φαίνεται ότι ο υπερδραστήριος Βρετανός πρωθυπουργός όχι μόνο στριμώχτηκε, αλλά δημιούργησε και μια κατάσταση στην οποία η ΕΕ μπορεί κυριολεκτικά να σπάσει το Ηνωμένο Βασίλειο στο γόνατο. Για την ελίτ του Λονδίνου, η οποία έχει συνηθίσει να έχει μια αποφασιστική (ή τουλάχιστον πολύ ισχυρή) φωνή σε πολλά ζητήματα της ευρωπαϊκής και παγκόσμιας πολιτικής, είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς μια πιο ταπεινωτική κατάσταση, αλλά υπάρχει λόγος να πιστεύουμε ότι όλα μόλις ξεκινούν.

Την περασμένη εβδομάδα ο Μπόρις Τζόνσον και η ομάδα διπλωματών και αξιωματούχων του, οι οποίοι διαπραγματεύονται το «διαζύγιο και την κατανομή της περιουσίας» με την Ευρωπαϊκή Ένωση, από την οποία το Ηνωμένο Βασίλειο αποφάσισε να αποχωρήσει το 2016, βρίσκονταν σε αδιέξοδο: οι Ευρωπαίοι δεν ήθελαν (και αναμενόταν για όλους εκτός από τον ίδιο τον Τζόνσον) να κάνουν παραχωρήσεις και ο όρος της «τελικής εξόδου» από την Ευρωπαϊκή Ένωση πλησιάζει αδυσώπητα. Οι διαπραγματεύσεις έχουν εισέλθει σε μια φάση αντεγκλήσεων και ακόμη και (σύμφωνα με βρετανικές πηγές) απειλών οικονομικής πίεσης για να αναγκάσουν το Λονδίνο να παραδοθεί επίσημα με τους όρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το τελευταίο, σε γενικές γραμμές, εάν οι περίπλοκες πτυχές της σχέσης Λονδίνου-Βρυξελλών περιορίζονται σοβαρά, αποτελούνται από μια απλή αρχή: το Ηνωμένο Βασίλειο δεν θα έχει δικαιώματα με την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά θα διατηρήσει σχεδόν όλες τις υποχρεώσεις όσον αφορά τους κανόνες οικονομικής πολιτικής που η ίδια η ΕΕ θα καθορίσει.

Σύμφωνα με το Reuters, η απάντηση των Βρετανικών αρχών δεν ανταποκρίνεται στα υψηλά πρότυπα του διεθνούς δικαίου: «Αυτή την εβδομάδα, η κυβέρνηση Τζόνσον ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να παραβιάσει το διεθνές δίκαιο και μέρος της συμφωνίας για την έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου (από την ΕΕ). (Σημείωμα – Συντάκτη)που υπεγράφη τον Ιανουάριο, αναφέροντας ότι χρειάζεται νέο νόμο για την προστασία του ελεύθερου εμπορίου μεταξύ των τεσσάρων χωρών που απαρτίζουν το Ηνωμένο Βασίλειο. Η κίνηση έχει αποδυναμώσει τις σχέσεις μεταξύ Λονδίνου και Βρυξελλών και έχει αυξήσει την πιθανότητα αποτυχίας των εμπορικών συνομιλιών μεταξύ Ηνωμένου Βασιλείου και ΕΕ και ότι δεν θα επιτευχθεί συμφωνία πριν το τέλος της μεταβατικής περιόδου μετά το Brexit τον Δεκέμβριο”.

Το πρωί του Σαββάτου προσωπικά, ο Μπόρις Τζόνσον δημοσίευσε ένα άρθρο στην εφημερίδα The Telegraph στο οποίο εξήγησε τις ενέργειές του και επανανέωσε τις απειλές που φέρεται να έκανε κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων με Ευρωπαίους διπλωμάτες, κατηγορώντας ουσιαστικά την ΕΕ ότι προσπαθεί να σφυρηλατήσει ένα σταυρό μεταξύ «της διχοτόμησης του Ηνωμένου Βασιλείου», ενός εμπορικού αποκλεισμού και ενός σημείου «λιμού της Βόρειας Ιρλανδίας»:

“Τώρα ακούμε ότι αν δεν συμφωνήσουμε με τους όρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα χρησιμοποιήσει την ακραία ερμηνεία του πρωτοκόλλου (συμφωνίες για(Σημείωμα – Συντάκτη) την βόρεια Ιρλανδία να εισαγάγει εμπορικά σύνορα πλήρους κλίμακας κατά μήκος της Θάλασσας της Ιρλανδίας. <….>Μας λένε ότι η ΕΕ όχι μόνο θα εισαγάγει δασμούς σε αγαθά που μετακινούνται από το Ηνωμένο Βασίλειο στη Βόρεια Ιρλανδία, αλλά μπορεί στην πραγματικότητα να σταματήσει τη μεταφορά τροφίμων από το Ηνωμένο Βασίλειο στη Βόρεια Ιρλανδία.»

Ιδιαίτερα η σημασία αυτής της κατάστασης δίνεται από το γεγονός ότι, προκειμένου να προστατευθεί από αυτές τις ενέργειες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο ίδιος ο Τζόνσον πρέπει να σύρει μέσα από το κοινοβούλιο έναν νόμο που παραβιάζει την ίδια τη συμφωνία που υπέγραψε και ο οποίος, στην πραγματικότητα, δίνει πραγματικά στην ΕΕ αρκετά άφθονες ευκαιρίες όσον αφορά την “αποκοπή” (τουλάχιστον οικονομικά, και στη συνέχεια πολιτικά) της Βόρειας Ιρλανδίας από το υπόλοιπο Ηνωμένο Βασίλειο. Οι διδάσκοντες της διπλωματικής ίντριγκας στο Λονδίνου, με επικεφαλής έναν απόφοιτο του πιο εκλεκτού πανεπιστημίου της Βρετανίας και έναν πολιτικό τον οποίο οι υποστηρικτές έχουν συγκρίνει με τον σύγχρονο Τσόρτσιλ (δηλαδή τον Τζόνσον), οι Ευρωπαίοι αντίπαλοι του  έχουν κάνει ένα ματ στη διπλωματική σκακιέρα, και το μόνο πράγμα που έχει να προσφέρει ο Βρετανός ηγέτης είναι να γυρίσει το τραπέζι, να σπάσει τους κανόνες και να προσποιηθεί ότι όλα είναι καλά.

Παρεμπιπτόντως, το 2019, γράψαμε ότι με τον διαχωρισμό της Βόρειας Ιρλανδίας από τη Μεγάλη Βρετανία θα τελειώσουν τα πάντα και ότι ο Τζόνσον έκανε ένα σοβαρό λάθος στην επιδίωξη της προθεσμίας αποχώρησης από την Ευρωπαϊκή Ένωση, την οποία ο ίδιος έθεσε δημόσια προκειμένου να αποδείξει στον Βλαντιμίρ Πούτιν ότι στη Μεγάλη Βρετανία υπάρχει μια λειτουργική δημοκρατία, και ο βρετανικός φιλελευθερισμός ζει και κερδίζει, παρά τον σκεπτικισμό του Ρώσου προέδρου: «Ο Βρετανός πρωθυπουργός πιθανότατα έχει επανειλημμένα μετανιώσει για το άρθρο του, στο οποίο ανακοίνωσε ότι ήταν η πλήρης απόσυρση της Μεγάλης Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, και αυστηρά στις 31 Οκτωβρίου 2019 (και όχι μια μέρα αργότερα), θα είναι απόδειξη ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν έκανε λάθος όταν είπε ότι ο δυτικός φιλελευθερισμός είχε λήξει. Είναι πολύ δύσκολο να κατανοήσουμε τη λογική αυτής της δήλωσης, αλλά οι συνέπειες ήταν οι πιο θλιβερές. Ο Μπόρις Τζόνσον «έκοψε» τη Βόρεια Ιρλανδία από το Ηνωμένο Βασίλειο μέχρι τις 31 Οκτωβρίου. Παρά το γεγονός ότι το έγγραφο απόσυρσης (το οποίο τη στιγμή της σύνταξης αυτού του κειμένου το Κοινοβούλιο αρνείται να αποδεχθεί) δηλώνει ότι η Βόρεια Ιρλανδία είναι μέρος της Μεγάλης Βρετανίας, στην πράξη ορίζει ότι η Βόρεια Ιρλανδία είναι μέρος του ενοποιημένου τελωνειακού χώρου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δεν υπάρχει «σκληρό σύνορο» με την Ιρλανδία και υπάρχει θαλάσσιο σύνορο με τη Μεγάλη Βρετανία ».

Φυσικά, εάν το νομοσχέδιο για τη διατήρηση της ελεύθερης κυκλοφορίας των εμπορευμάτων εντός του Ηνωμένου Βασιλείου, ακόμη και ενόψει της κατάρρευσης των διαπραγματεύσεων για το Brexit, εγκριθεί από το Κοινοβούλιο, είναι απίθανο η ΕΕ να θελήσει να επιβάλει πραγματικά εμπορικό αποκλεισμό, διασφαλίζοντας την παρουσία Γερμανικών, Γαλλικών ή Ιταλικών πολεμικών πλοίων στη Θάλασσα της Ιρλανδίας.

Αλλά η Ευρωπαϊκή Ένωση, προκειμένου να “βάλει” για πάντα (ή για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα) το Ηνωμένο Βασίλειο στην  διεθνή κατάταξη (στην θέση του)και να τιμωρήσει επιδεικτικά το Λονδίνο για την έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση, χρειάζονται ακόμη και κάποιες αγενείς και απλές ενέργειες.

Θα αρκούσε να υποστηρίξουν τη “νόμιμη επιθυμία” των λαών της Βόρειας Ιρλανδίας και της Σκωτίας να εγκαταλείψουν το Ηνωμένο Βασίλειο, το οποίο έχει επιδείξει απόλυτη περιφρόνηση για το διεθνές δίκαιο, ειδικά από τη στιγμή που υπάρχουν αρκετοί βορειοϊρλανδοί και Σκωτσέζοι που θέλουν να μετακινηθούν στην Ευρωπαϊκή Ένωση με τη μικρή πατρίδα τους, αφήνοντας στον Μπόρις Τζόνσον και τους μελλοντικούς πρωθυπουργούς του Λονδίνου την ευκαιρία να κυβερνήσουν μόνο την Αγγλία και την Ουαλία, και υπάρχουν κάποιες αμφιβολίες και για την Ουαλία. Αλλά ακόμη και πριν από αυτό το σημείο, το οποίο οι αξιωματούχοι των Βρυξελλών θα επιδιώξουν με όλες τους τις δυνάμεις, αλλά χωρίς βιασύνη, η ΕΕ θα έχει μια τεράστια ευκαιρία να επιβάλει οικονομικές και εμπορικές κυρώσεις κατά του ίδιου του Ηνωμένου Βασιλείου, κάτι που θα αποτελέσει μεγάλο πρόβλημα για τη Βρετανική κυβέρνηση, ιδίως στο πλαίσιο της οικονομικής κρίσης που προκαλείται από μάλλον ανίκανες ενέργειες κατά τη διάρκεια της επιδημίας του coronavirus.

Ωστόσο, δεν είναι απαραίτητο να συμπορευτούμε με τα Βρετανικά προβλήματα. Δεδομένου του ρόλου που διαδραμάτισαν οι πολιτικοί του Λονδίνου και ο Τζόνσον στην αντιρωσική υστερία των τελευταίων ετών, καθώς και της μακράς παράδοσης υποστήριξης οποιασδήποτε μορφής αποσχισμού στη Ρωσία, η οποία υπάρχει στη Βρετανική ελίτ για πολλά χρόνια (αν όχι αιώνες), αξίζει να εξεταστεί η μεθοδικότητα με την οποία οι Βρυξέλλες θα κόψουν σε κομμάτια το “Ηνωμένο Βασίλειο” μόνο με συγκρατημένο ενδιαφέρον, πιθανότατα δεν πρέπει να γελάμε και να καμαρώνουμε. Είμαστε κύριοι, στο κάτω-κάτω.

https://ria.ru/20200913/brexit-1577144709.html

———

Μεγάλη ταπείνωση από τον Πούτιν: φαίνεται ότι κερδίζει τον πόλεμο των ΜΜΕ

© RIA Novosti / Mikhail Klimentyev

Ο Πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλάντιμιρ Πούτιν κατά τη διάρκεια συνέντευξης με δημοσιογράφους της εφημερίδας Financial Times. 27 Ιουνίου, 2019

Ιβάν Danilov
Η συνέντευξη του Βλάντιμιρ Πούτιν στη ναυαρχίδα του οικονομικού τύπου των Financial Times κυριολεκτικά ανατίναξε το παγκόσμιο πεδίο πληροφοριών. Συνήθως οι συνεντεύξεις των πολιτικών ηγετών των χρηματοοικονομικών μέσων ενημέρωσης παρακολουθούνται κυρίως από εμπόρους, χρηματοδότες και αξιωματούχους οικονομικών υπουργείων και οργανισμών διαφόρων χωρών, αλλά στην προκειμένη περίπτωση οι θέσεις του Ρώσου ηγέτη έχουν υπερβεί πολύ τα οικονομικά ζητήματα και ήδη τώρα είναι ασφαλές να προβλεφθεί ότι αυτή η συνέντευξη του Πούτιν θα γίνει μια πηγή φωτεινών και αιχμηρών αναφορών για το ευρύτερο δυτικό ακροατήριο.

Πρώτον, ο Ρώσος ηγέτης επέδειξε ένα επίπεδο πολιτικής ορθότητας που κανένας Δυτικός πολιτικός δεν μπορεί να αντέξει στον σύγχρονο κόσμο.

Δεύτερον, η συνέντευξη του Πούτιν μοιάζει με κατηγορητήριο που συντάχθηκε κατά του “παγκόσμιου φιλελευθερισμού” που σόκαρε πολλούς στη Δύση. Και το σημαντικότερο, ο Ρώσος Πρόεδρος έχει κάνει μια ισχυρή προσφορά για παγκόσμια ιδεολογική ηγεσία. Εκατομμύρια άνθρωποι στον πλανήτη έχουν τώρα έναν πολιτικό που δεν ντρέπεται να πει ότι απαγορεύεται να αναφερθεί, και έναν πολιτικό που πρεσβεύει αρκετές κλασικές αξίες, οι οποίες ήταν υπό αυστηρή απαγόρευση στη Δύση.
Αν συνοψίσουμε την αντίδραση των Δυτικών μέσων ενημέρωσης (κατά τη στιγμή της γραφής αυτής της στήλης), αποδεικνύεται ότι τρεις διατριβές του Ρώσου ηγέτη προκάλεσαν το μέγιστο ενδιαφέρον για το δυτικό πεδίο πληροφοριών.

Αυτό είναι πολύ εμφανές από τα πρωτοσέλιδα: “ο Βλαντιμίρ Πούτιν αναφέρει ότι ο φιλελευθερισμός είναι” παρωχημένος “και επαινεί τον Donald Trump ως” ταλαντούχο άνθρωπο “(Βρετανική Telegraph),” ο Πούτιν δείχνει τον Trump ως “ταλαντούχο”, αναφέρει ότι ο φιλελευθερισμός είναι “παρωχημένος” ( Αμερικανική πολιτική δημοσίευση της εφημερίδας the Hill), “ο Δυτικός φιλελευθερισμός είναι ξεπερασμένος, προειδοποιεί ο Πούτιν την παραμονή της συνάντησης με την Theresa May” (Βρετανικός Guardian).
Σχεδόν όλα τα μέσα ενημέρωσης (με πάρα πολλές αντιδράσεις) γράφουν για τον “παρωχημένο φιλελευθερισμό” και μόνο το Euronews ενδιαφέρεται για οτιδήποτε άλλο εκτός από το να επικρίνει τον φιλελευθερισμό και την αξιολόγηση των πολιτικών ταλέντων του Προέδρου Trump, και οι εκθέσεις που αναφέρονται στο Reuters: “ο Πούτιν δήλωσε ότι η συμφωνία για την παραγωγή πετρελαίου συνέβαλε στη σταθεροποίηση των παγκόσμιων αγορών. “

Δύο σημαντικά συμπεράσματα μπορούν να συναχθούν από αυτή τη σύντομη μελέτη. Πρώτον, δεν μπορούμε να μιλάμε για απομόνωση πληροφοριών της Ρωσίας ή για να μετατρέψουμε τη Ρωσία σε έναν δευτερεύοντα (και μη ενδιαφέροντα) περιφερειακό παίκτη. Υπάρχουν μόνο τρεις πολιτικοί ηγέτες στην παγκόσμια σκηνή των οποίων οι αξιολογήσεις, που δίνονται σε μια συνέντευξη με μια ξένη δημοσίευση, θα γίνουν αμέσως κορυφαίες ειδήσεις σε όλες τις ηπείρους-του Πούτιν, του XI και του Trump. Το δεύτερο συμπέρασμα: ο Ρώσος ηγέτης έπληξε με ένα λεκτικό πλήγμα στο σημείο πόνου του δυτικού πολιτικού διαλόγου. Το θέμα της κριτικής του σύγχρονου δυτικού “φιλελευθερισμού” ήταν τόσο οδυνηρό που είναι απολύτως αδύνατο να το αγνοήσουμε.

Αφήνοντας κατά μέρος το ζήτημα των πολιτικών ταλέντων του Donald Trump, τα δυτικά μέσα μαζικής ενημέρωσης συνήθως εξαγάγουν δύο αποσπάσματα από ολόκληρη τη συνέντευξη: «Υπάρχει μια σύγχρονη λεγόμενη φιλελεύθερη ιδέα, κατά τη γνώμη μου, η οποία απλά ξεπεράστηκε εντελώς. Οι δυτικοί εταίροι παραδέχτηκαν ότι ορισμένα από τα στοιχεία της είναι απλώς μη ρεαλιστικά: η πολυπολιτισμικότητα κλπ.

Όταν άρχισε το μεταναστευτικό πρόβλημα, πολλοί παραδεχόταν ότι ναι, δυστυχώς δεν λειτουργεί και πρέπει να σκεφτούμε τα συμφέροντα του γηγενούς πληθυσμού “και” αυτή η φιλελεύθερη ιδέα υποδηλώνει ότι δεν πρέπει να γίνει απολύτως τίποτα. Σκοτώστε, ληστέψτε, βιάστε , γιατί δε έχετε τίποτα, είστε μετανάστες και πρέπει να προστατέψετε τα δικαιώματά σας. Παραβιάστηκαν; Να τιμωρηθούν. Ως εκ τούτου, η ίδια η ιδέα έχει πεθάνει από μόνη της και βρίσκεται σε αντίθεση με τα συμφέροντα της συντριπτικής πλειονότητας του πληθυσμού “. Από την άποψη των συντακτών και των δημοσιογράφων που εργάζονται στο δυτικό πεδίο πληροφοριών, πιθανώς αυτά τα αποσπάσματα είναι στοιχεία ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν είναι ο εχθρός όλων των καλών και φωτεινών που βρίσκονται στον δυτικό (φιλελεύθερο) κόσμο, αλλά αυτό ακριβώς που συμβαίνει είναι ότι όλες οι προσπάθειες κατά του Πούτιν από τα δυτικά μέσα ενημέρωσης εργάζονται για να βελτιώσουν την εικόνα του Ρώσου Προέδρου.

Αν κοιτάξετε τις αντιδράσεις των απλών χρηστών στα social media, είναι εύκολο να δείτε ότι ο Πούτιν είπε φωναχτά αυτό που πολλοί στη Δύση θα ήθελαν να πουν, αλλά δεν μπορούν , από φόβο ότι θα χάσουν τη δουλειά τους, τη φήμη τους ή ακόμα και την ελευθερία τους. Επιπλέον, ο Ρώσος πρόεδρος έχει αποδειχθεί ότι είναι ο μόνος Ευρωπαίος πολιτικός που μπορεί να αντέξει τέτοιες δηλώσεις, και αυτή η συνέντευξη δείχνει ότι είναι πολύ πιο ελεύθερη στις δηλώσεις του από αυτή του υπό όρους Donald Trump, ο οποίος πρέπει (παρά την υπερβολή του και την τολμηρή ρητορική του ), στις περισσότερες περιπτώσεις, να επιδεικνύει μια σεβαστή στάση έναντι της φιλελεύθερης ιδεολογίας και των αξιών της. Από ολόκληρη τη συνέντευξη, ένας δυτικός πολίτης θα θυμάται πιθανότατα μια απλή αρχή: όπου ο Πούτιν είναι ελεύθερος εκεί, και σημειώνει για τον εαυτό του ότι ο Ρώσος πρόεδρος λέει την αλήθεια, που βλάπτει στα μάτια του δυτικού πολιτικού κατεστημένου.

Ο πρώτος τεχνολογικός πόλεμος: Γιατί ο Πούτιν ήταν ο πρώτος που το ανακοίνωσε.
Όταν η Δυτική κοινότητα των εμπειρογνωμόνων ανακτήσει λίγο από το σοκ, θα κατηγορήσει σίγουρα τον Πούτιν ότι είναι ένας ιδεολογικός εμπνευστής ή ακόμα και ένας μυστικός ηγέτης όλων των δεξιών (καθώς και της δεξιάς), εθνικιστικών και αντι-συστημικών κινήσεων του πλανήτη . Αλλά θα ήταν καλύτερο για τη διεθνή του εικόνα.

Ο κύριος λόγος για την οδυνηρή αντίδραση των δυτικών μας εταίρων είναι ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν έδωσε μια λογική εξήγηση για το πολιτικό φαινόμενο που μαστίζει το μυαλό των εμπειρογνωμόνων της Ουάσιγκτον, του Λονδίνου και των Βρυξελλών.

Στον κόσμο τους, η ιστορία θα έπρεπε να είχε λήξει πριν από πολύ καιρό, σύμφωνα με τις προβλέψεις του Φουτσιγιάμα, και αντ ‘ αυτού εξελέγη το Brexit έγινε η εκλογή του Trump, και η Ευρωπαϊκή Ένωση βυθίστηκε σε μια τόσο συστημική κρίση που συνέχισε την ύπαρξή της μετά τις επόμενες εκλογές στο Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το αποκαλεί πραγματική επιτυχία. Φυσικά, το κοινό καλείται να πιστέψει στις “φανταστικές εξηγήσεις”. Για παράδειγμα, “Ρώσοι χάκερ αγόρασαν διαφημίσεις στο Facebook και γι ‘ αυτό συνέβη το Brexit. Αλλά για την προσωπική τους κατανόηση, στην κοινότητα των εμπειρογνωμόνων θα ήθελαν να ακούσουν κάτι πιο λογικό, ενώ κανείς δεν έχει το θάρρος να παραδεχτεί τα προφανή συστημικά προβλήματα.

Και ο Πούτιν έχει αυτό το κουράγιο, και σφυρηλάτησε την φράση του “η σύγχρονη λεγόμενη φιλελεύθερη ιδέα, απλά απεβίωσε ολοκληρωτικά” είναι, στην πραγματικότητα, η σωστή απάντηση στο κύριο ζήτημα του σύγχρονου δυτικού κόσμου.

Στις ΗΠΑ ζήτησαν πραξικόπημα να σώσει τη χώρα από τον Πούτιν
Ακόμη και αν οι δυτικοί πολιτικοί και οι εμπειρογνώμονες δεν θέλουν να αποδεχθούν αυτή την εξήγηση, η πραγματικότητα δεν θα αλλάξει. Η συντηρητική και λαϊκιστική εκδίκηση δεν είναι απλώς αναπόφευκτη, έχει ήδη κερδίσει ορμή σε όλο τον κόσμο, και αντί για τον ακατέργαστο “φιλελεύθερο ιδεαλισμό” (που ανακηρύσσει τον ανθρωπισμό, και συμπεριφέρεται σαν ένα κανιβαλιστικό σύνολο) στην παγκόσμια πολιτική θα αρχίσει σταδιακά να κυριαρχεί ο ρεαλιστικός ρεαλισμός, ο οποίος είναι τόσο ευεργετικός για τη Ρωσία και τον οποίο αντιπαθούν πολλοί Ρωσόφοβοι στη Δύση. Αυτό δεν σημαίνει ότι η Ρωσία γενικότερα και ο Βλαντιμίρ Πούτιν ιδιαίτερα θα αρχίσουν να αγαπούν τους δυτικούς εταίρους, και αυτό δεν είναι απαραίτητο. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει επιτέλους μια πιθανότητα η παγκόσμια πολιτική να συζητείται από ηγέτες για τους οποίους οι πραγματικές εθνικές τους αξίες και τα συμφέροντά τους είναι πιο σημαντικά από τις ιδεολογίες.

https://ria.ru

https://tokoutsavaki.blogspot.com/2020/09/blog-post_70.html

Share this post