Η Κίνα αντιδρά στους ισχυρισμούς των ΗΠΑ για «κατάληψη της Σελήνης»

Η Κίνα αντιδρά στους ισχυρισμούς των ΗΠΑ για «κατάληψη της Σελήνης»

Η Κίνα αντιδρά στους ισχυρισμούς των ΗΠΑ για «κατάληψη της Σελήνης».

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών κατηγόρησε τον διαχειριστή της NASA για «ανεύθυνη συκοφαντία»

Το Πεκίνο απέρριψε τους ισχυρισμούς του αρχηγού διαστήματος των ΗΠΑ ότι η Κίνα μπορεί να σκέφτεται την κατάληψη της Σελήνης ως μέρος του στρατιωτικού διαστημικού της προγράμματος και κατηγόρησε την Ουάσιγκτον ότι επιδιώκει να μετατρέψει το διάστημα σε «πεδίο μαχών».

Ο διαχειριστής της NASA Bill Nelson είπε στη γερμανική εφημερίδα Bild σε μια συνέντευξη που δημοσιεύθηκε το Σάββατο ότι ο κόσμος πρέπει «να ανησυχεί πολύ» για το ενδεχόμενο η Κίνα να  «προσγειωθεί στο φεγγάρι και να πει: «Είναι δικό μας τώρα και μείνετε έξω».

Ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών Zhao Lijian απάντησε στις κατηγορίες τη Δευτέρα, λέγοντας ότι  «δεν είναι η πρώτη φορά που ο επικεφαλής της Εθνικής Υπηρεσίας Αεροναυπηγικής και Διαστήματος των ΗΠΑ αγνοεί τα γεγονότα και μιλά ανεύθυνα για την Κίνα».

«Η αμερικανική πλευρά κατασκεύαζε διαρκώς μια συκοφαντική εκστρατεία κατά των κανονικών και εύλογων προσπαθειών της Κίνας για το διάστημα και η Κίνα αντιτίθεται σθεναρά σε τέτοιες ανεύθυνες παρατηρήσεις» , πρόσθεσε, υποστηρίζοντας ότι η Κίνα στάθηκε πάντα ενάντια στην οπλοποίηση και προωθεί το κοινό μέλλον της ανθρωπότητας στο διάστημα.

Η Κίνα απορρίπτει κατηγορηματικά τις ανεύθυνες παρατηρήσεις του διαχειριστή της NASA να παραποιήσει τις διαστημικές προσπάθειες της Κίνας. https://t.co/HlDVoWRrjh

— Spokesperson发言人办公室 (@MFA_China) 4 Ιουλίου 2022

Όταν ρωτήθηκε να διευκρινίσει ποιους στρατιωτικούς σκοπούς θα μπορούσε να επιδιώκει η Κίνα στο διάστημα, ο Νέλσον είπε ότι οι Κινέζοι αστροναύτες μαθαίνουν πώς να καταστρέφουν δορυφόρους άλλων χωρών και ισχυρίστηκε ότι ο ανταγωνισμός για τον νότιο πόλο της Σελήνης θα είναι ιδιαίτερα έντονος. Είπε επίσης ότι μέχρι το 2035, το Πεκίνο θα μπορούσε να ολοκληρώσει την κατασκευή του δικού του σταθμού της Σελήνης και να ξεκινήσει πειράματα ένα χρόνο αργότερα.

Η Διαστημική Δύναμη των ΗΠΑ οραματίζεται την προστασία των περιουσιακών στοιχείων του ιδιωτικού τομέα, λέει ότι οι απειλές από τη Ρωσία και την Κίνα απαιτούν στάση WARFIGHT

Ο 79χρονος επικεφαλής της NASA είναι εδώ και καιρό επικριτής του φιλόδοξου διαστημικού προγράμματος της Κίνας, παρά τις διαβεβαιώσεις του Πεκίνου ότι έχει καθαρά ειρηνικούς σκοπούς. Τον Απρίλιο, κατηγόρησε το Πεκίνο ότι αρνείται να συνεργαστεί με τις ΗΠΑ και ότι απέκρυψε σημαντικά δεδομένα, παρόλο που η τροποποίηση Wolf του 2011 απαγορεύει στη NASA να συνεργάζεται απευθείας με Κινέζους επιστήμονες χωρίς την άδεια του Κογκρέσου.

Ενώ υπερασπιζόταν το διαστημικό πρόγραμμα της Κίνας, ο Zhao ισχυρίστηκε ότι οι ΗΠΑ έχουν το δικό τους «βρώμικο ρεκόρ» στη δημιουργία διαστημικών σκουπιδιών, στην ανάπτυξη επιθετικών διαστημικών όπλων και στην υποκίνηση διαστημικών φυλών εξοπλισμών δηλώνοντας ανοιχτά το διάστημα ως «επιχειρησιακό σύνορο» και «τομέα πολεμικής μάχης».

 

6-7-22  https://as-ansar.org/world/china-reacts-to-us-moon-takeover-claims/

================
σχετική μας ανάρτηση

5 Ιουλίου 2022

Η Κίνα μπορεί να σχεδιάζει την κατάληψη της Σελήνης – NASA

https://hellenicrevenge.blogspot.com/2022/07/nasa.html

===============

Η Κίνα απαντά στις κατηγορίες της NASA για κατάληψη της Σελήνης

Η Κίνα αρνήθηκε την κατηγορία του διαχειριστή της NASA, Μπιλ Νέλσον, ότι η Κίνα θα μπορούσε να «αιχμαλωτίσει» το φεγγάρι ως μέρος του στρατιωτικού της προγράμματος.

Η Κίνα απέρριψε τη Δευτέρα ως ανεύθυνη και συκοφαντική την προειδοποίηση του επικεφαλής της NASA ότι η Κίνα θα μπορούσε να «αιχμαλωτίσει» το φεγγάρι ως μέρος ενός στρατιωτικού προγράμματος, λέγοντας ότι πάντα ζητούσε μια κοινότητα εθνών στο διάστημα.

Την τελευταία δεκαετία, η Κίνα έχει επιταχύνει τον ρυθμό του διαστημικού της προγράμματος, με έμφαση στην εξερεύνηση της Σελήνης. Η Κίνα πραγματοποίησε την πρώτη της προσγείωση σε φεγγάρι χωρίς πληρώματα το 2013 και αναμένει να εκτοξεύσει πυραύλους αρκετά ισχυρούς για να στείλει αστροναύτες στο φεγγάρι μέχρι το τέλος αυτής της δεκαετίας.

–«Θα πρέπει να ανησυχούμε πολύ που η Κίνα προσγειώνεται στο φεγγάρι και λέει: «Τώρα είναι δική μας, μην ανακατεύεστε»», δήλωσε ο διαχειριστής της NASA, Μπιλ Νέλσον, στη γερμανική εφημερίδα Bild.—

Ο επικεφαλής της αμερικανικής διαστημικής υπηρεσίας είπε ότι το διαστημικό πρόγραμμα της Κίνας έχει στρατιωτικό χαρακτήρα και ότι η Κίνα έχει κλέψει ιδέες και τεχνολογία από άλλους.

—«Δεν είναι η πρώτη φορά που ο επικεφαλής της Εθνικής Υπηρεσίας Αεροναυπηγικής και Διαστήματος των ΗΠΑ αγνοεί τα γεγονότα και κάνει ανεύθυνα σχόλια για την Κίνα», δήλωσε ο Ζάο Λιτζιάν, εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών.—

—«Η αμερικανική πλευρά διεξάγει συνεχώς μια συκοφαντική εκστρατεία κατά των κανονικών και εύλογων διαστημικών προσπαθειών της Κίνας και η Κίνα αντιτίθεται σθεναρά σε τέτοιες ανεύθυνες δηλώσεις».—

Η Κίνα ήταν πάντα υπέρ της οικοδόμησης ενός κοινού μέλλοντος για την ανθρωπότητα στο διάστημα και ήταν αντίθετη στον οπλισμό της και σε κάθε κούρσα εξοπλισμών στο διάστημα, είπε.

Η NASA, στο πλαίσιο του προγράμματος Artemis, σχεδιάζει να στείλει μια αποστολή με πλήρωμα σε τροχιά γύρω από τη Σελήνη το 2024 και να προσγειωθεί κοντά στον νότιο πόλο της Σελήνης μέχρι το 2025.

hellenicrevenge.blogspot.com

Share this post