Η Κίνα αποκαλύπτει νέες ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ από παράξενη ουσία από τη σκοτεινή πλευρά του φεγγαριού.

Η Κίνα αποκαλύπτει νέες ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ από παράξενη ουσία από τη σκοτεινή πλευρά του φεγγαριού.

Ο σεληνιακός δρομολογητής Yutu-2 της Κίνας έχει αναμετρήσει περισσότερες εικόνες της «έγχρωμης μυστηριώδους ουσίας» που ανακάλυψε σε ένα μικρό κρατήρα στη σκοτεινή πλευρά του φεγγαριού, η οποία έχει αιχμαλωτίσει την επιστημονική κοινότητα από τον Ιούλιο.

Η ομάδα πίσω από την αποστολή Chang’e-4 της Κίνας, η οποία εκμεταλλεύεται το δρομολογητή Yutu-2, ισχυρίστηκε ότι το σχήμα και το χρώμα της ασυνήθιστης «ζελατινοειδούς» ύλης είναι σημαντικά διαφορετικό από το γύρω σεληνιακό χώμα » μετά το δεύτερο πέρασμα του Yutu-2 από τον κρατήρα τον Αύγουστο (η πρώτη εξέταση θεωρήθηκε μη ικανοποιητική καθώς υπήρχαν πάρα πολλές σκιές στις εικόνες).

Οι πιο πρόσφατες εικόνες τραβήχτηκαν από τη φωτογραφική μηχανή αποφυγής εμποδίων , καθώς πλησίαζε προσεκτικά τον κρατήρα των δύο μέτρων, που ήταν η πηγή της ασυνήθιστης ουσίας.

Τα κόκκινα και πράσινα tinges στην εικόνα είναι αποτέλεσμα του χρησιμοποιούμενου οργάνου, ενός ορατού και κοντινού υπέρυθρου φασματόμετρου (VNIS), το οποίο ανιχνεύει το φως καθώς είναι διάσπαρτα ή αντανακλάται από τα υλικά για να αποκαλύψει το χημικό μακιγιάζ τους, σε αντίθεση με το χρώμα από την ίδια την ουσία.

Αν και το δεύτερο πέρασμα πραγματοποιήθηκε τον Αύγουστο, τα αποτελέσματα δεν απελευθερώθηκαν μέχρι αυτή την εβδομάδα .Ενώ είναι πολύ νωρίς για να πούμε ακριβώς ποια είναι η ουσία, οι ερευνητές όπως ο Clive Neal, ένας σεληνιακός επιστήμονας στο Πανεπιστήμιο Notre Dame, εικάζουν ότι η ουσία μπορεί να είναι θραύσματα ορυκτών.
Μέχρι στιγμής, ο Yutu-2 ταξίδεψε περίπου 285 μέτρα από την άφιξη στην άκρη του φεγγαριού στις 2 Ιανουαρίου. Η κινεζική αποστολή ολοκλήρωσε την ένατη σεληνιακή ημέρα της στις 5 Σεπτεμβρίου. Η σεληνιακή ημέρα 10 θα ξεκινήσει γύρω στις 22 Σεπτεμβρίου για το Yutu-2 και την επόμενη ημέρα για το Lander. Μια σεληνιακή ημέρα διαρκεί περίπου δύο εβδομάδες.

www.rt.com
ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ RUSSIA TODAY : Corfiatiko.blogspot.com

Share this post