Η Κίνα προειδοποιεί για ένα πιθανό ξέσπασμα της βουβωνικής πανώλης, γιατί έτσι πηγαίνει το 2020.

Η Κίνα προειδοποιεί για ένα πιθανό ξέσπασμα της βουβωνικής πανώλης, γιατί έτσι πηγαίνει το 2020.

Ο κόσμος βρίσκεται σε μια άνευ προηγουμένου παγκόσμια πανδημία που προκαλεί εκατοντάδες χιλιάδες θανάτους, εκατομμύρια μολύνσεις και μια ανείπωτη οικονομική καταστροφή. Έτσι, το τελευταίο πράγμα που πρέπει να ακούσουμε τώρα είναι ότι σε μια απομακρυσμένη γωνία της Κίνας, προέκυψε μια άλλη πληγή.

Μαρμότες, μεγάλος σκίουρος, γένος Marmota, Ladakh, Τζαμού και ...

Οι αρχές στην Κίνα προειδοποίησαν την Κυριακή για «επιδημία πανούκλας» μετά από διάγνωση ενός βοσκού με βουβωνική πανώλη, την αιτία του Μαύρου Θανάτου, που σκότωσε 50 εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως στον Μεσαίωνα.

Η προειδοποίηση προήλθε από την πόλη Bayannur, που βρίσκεται 550 μίλια βορειοδυτικά του Πεκίνου στην αυτόνομη περιοχή της Εσωτερικής Μογγολίας.

Το Σάββατο, ένα νοσοκομείο ειδοποίησε τις δημοτικές αρχές για την υπόθεση του ασθενούς, και μέχρι την Κυριακή, οι τοπικές αρχές είχαν αναλάβει δράση, εκδίδοντας προειδοποίηση επιπέδου 3 σε επίπεδο πόλης για την πρόληψη της πανώλης, η δεύτερη χαμηλότερη σε ένα σύστημα τεσσάρων επιπέδων.

«Επί του παρόντος, υπάρχει κίνδυνος εξάπλωσης επιδημίας ανθρώπινης πανώλης σε αυτήν την πόλη », δήλωσε η τοπική αρχή υγείας, σύμφωνα με την κρατική εφημερίδα China Daily. «Το κοινό θα πρέπει να βελτιώσει την ευαισθητοποίηση και την ικανότητά του για αυτοπροστασία, και να αναφέρει αμέσως μη φυσιολογικές συνθήκες υγείας».

Οι αρχές προειδοποίησαν επίσης τους ανθρώπους να μην κυνηγούν, να τρώνε ή να μεταφέρουν δυνητικά μολυσμένα ζώα και να αναφέρουν τυχόν νεκρά ή άρρωστα τρωκτικά.

Οι αρχές του Bayannur τόνισαν ιδιαίτερα την απειλή από τις μαρμότες, έναν τύπο μεγάλου σκίουρου που τρώγεται σε ορισμένα μέρη της Κίνας και της γειτονικής Μογγολίας. Οι μαρμότες ζουν σε αγροτικές περιοχές και συχνά αποτελούν φορέα της νόσου.

Η βουβωνική πανούκλα , η οποία μεταδίδεται από ψύλλους που ζουν από μολυσμένα τρωκτικά, καθώς και από την άμεση επαφή με μολυσμένο ιστό, είναι μία από τις δύο κύριες μορφές της πανώλης. Προκαλεί οδυνηρούς, πρησμένους λεμφαδένες, καθώς και πυρετό, ρίγη και βήχα. Η βουβωνική πανώλη μπορεί να αντιμετωπιστεί με αντιβιοτικά εάν πιαστεί νωρίς, αλλά εάν δεν αντιμετωπιστεί, είναι θανατηφόρο σε έως και 60% των περιπτώσεων. Η πνευμονική πανούκλα, η οποία μολύνει τους πνεύμονες, είναι πιο σοβαρή μορφή και είναι θανατηφόρα στο 90% των περιπτώσεων που δεν έχουν υποστεί αγωγή.

Οι αξιωματούχοι υγείας του Bayannur δήλωσαν ότι ο εν λόγω βοσκός ήταν σε σταθερή κατάσταση και υποβλήθηκε σε θεραπεία.

Ενώ η πανούκλα έχει εξαφανιστεί αποτελεσματικά σε μεγάλα μέρη του κόσμου χάρη στην έλευση των αντιβιοτικών, εξακολουθεί να παραμένει.

Η υπόθεση Bayannur είναι η τρίτη γνωστή περίπτωση της πανώλης της Μογγολίας τις τελευταίες εβδομάδες. Τη Δευτέρα, οι αρχές άφησαν τους περιορισμούς στην επαρχία Khovd μετά από δύο περιπτώσεις πανώλης των φυτών που σχετίζονται με την κατανάλωση μαρμελάδας πριν από μια εβδομάδα .

Τον περασμένο Μάιο, ένα ζευγάρι στη γειτονική Μογγολία πέθανε από βουβωνική πανούκλα αφού έτρωγε τον ωμό νεφρό μιας μαρμότας, που είναι μια παραδοσιακή θεραπεία που πιστεύεται ότι φέρνει καλή υγεία, και το Νοέμβριο, το Πεκίνο ανακοίνωσε ότι δύο άτομα στην εσωτερική Μογγολία έπιασαν την πνευμονική πανούκλα .

vice.com

 

Share this post