Η καλή χρονιά από την αρχή φαίνεται! Αστεροειδής σε μέγεθος λεωφορείου πλησιάζει τη Γη στην «αυγή» του 2022

Η καλή χρονιά από την αρχή φαίνεται! Αστεροειδής σε μέγεθος λεωφορείου πλησιάζει τη Γη στην «αυγή» του 2022

Έτσι για να μην βαριόμαστε!

Το 2022 φαίνεται πως θα έρθει με μια νέα «απειλή» πέραn του κορονοϊού και των συνεπειών του σε όλα τα επίπεδα, αυτή τη φορά από το διάστημα.

Σύμφωνα με τη ΝΑSA, ο αστεροειδής 2014 YE15, που ανακαλύφθηκε για πρώτη φορά το 2014, θα πλησιάσει τη Γη σε απόσταση περίπου 7.400.000 χιλιομέτρων στις 6 Ιανουαρίου.

Με τη NASA να θεωρεί ως «δυνητικά επικίνδυνα» τα αντικείμενα μεγαλύτερα από 150 μέτρα και όσα πλησιάζουν τη Γη σε απόσταση 7,5 εκατομμυρίων χιλιομέτρων, ο αστεροειδής πλάτους επτά μέτρων – ή «μεγέθους λεωφορείου», δεν θεωρείται σημαντική απειλή.

Το τέλος του έτους θα σηματοδοτηθεί επίσης από έναν φαινομενικά μεγαλύτερο κίνδυνο που θα περάσει από το διάστημα – στις 29 Δεκεμβρίου: ένας αστεροειδής πλάτους περίπου 149 μέτρων θα πλησιάσει πολύ πιο κοντά στη Γη, σε απόσταση 3.540.000 χιλιομέτρων.

Οι αστεροειδείς εμφανίζονται σε σχετική εγγύτητα με τον πλανήτη μας κάθε δύο μέρες και η NASA παρακολουθεί την κίνησή τους και ενημερώνει τακτικά μια λίστα με τις επόμενες πέντε προσεγγίσεις που θα έχουμε από αστεροειδείς.

el.gr

Share this post