Η ΚΑΡΤΑ ΤΡΑΜΠ ΚΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ 2020-21-ΠΑΡΑΤΗΣΑΝ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΤΟΝ ΤΡΑΜΠ;(Βίντεο).

Η ΚΑΡΤΑ ΤΡΑΜΠ ΚΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ 2020-21-ΠΑΡΑΤΗΣΑΝ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΤΟΝ ΤΡΑΜΠ;(Βίντεο).

Γράφει Συντακτική Ομάδα Χειλαδάκη

THIS IS BIBLICAL exposing the elites playbook: The TRUMP card (MUST WATCH) STRANGE EVENTS 2020-2021

Ο Πρόεδρος Τραμπ έδωσε στο Ισραήλ ό, τι θα μπορούσε να επιθυμεί. Ήλπιζε ότι σε αντάλλαγμα, οι Εβραίοι θα του έδιναν την Αμερική να την κυβερνήσει άλλη μια περίοδο. Αλλά δεν λειτούργησε όπως ήταν σκόπιμο. Εάν έπαιζε την προεδρία του Ισραήλ, θα το είχε. Αν το Μπρούκλιν αποφασίσει ποιος θα κατοικούσε στον Λευκό Οίκο, θα ήταν ο Εκλεγμένος. Ωστόσο, το σχέδιο του Τραμπ να δωροδοκήσει Εβραίους των ΗΠΑ φέρνοντας δώρα στο Ισραήλ απέτυχε εντελώς. Οι Ανατολικοί Ευρωπαίοι ορίζουν τη διαφορά μεταξύ Εβραίων και Ούγγρων (ή Πολωνών) ως εξής. Όλοι αυτοί θα ξεπουλούσαν τη γιαγιά τους για λίγα χρήματα αλλά μόνο ένας Εβραίος θα παρέδινε. Αυτή η μη παράδοση της Αμερικής θα μείνει στην μνήμη των μελλοντικών προέδρων των ΗΠΑ. Ίσως είμαστε μάρτυρες μιας καθοριστικής στιγμής για την κάμψη της αμερικανικής υποστήριξης του Ισραήλ, σε άμεση αντίφαση με την κύρια θέση του συναδέλφου Φίλιπ Γκιραλντί που είπε αυτήν την εβδομάδα ότι «Η Ισραηλινή Δύναμη είναι Απεριόριστη». Γιατί συνέβη; Οι Εβραίοι των ΗΠΑ δεν τσίμπισαν το δόλωμα. Παρακάτω οι λεπτομέρειες.

TRUMP TAKES QUESTIONS: President Trump Answers Reporter Questions for First Time Since Election Day

Οι Σιωνιστές, δηλαδή οι Εβραίοι (και άλλοι) που νοιάζονται και εργάζονται για το Ισραήλ, υποστηρίζουν σθεναρά τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, αλλά οι Εβραίοι που έχουν σημασία, που είναι ελίτ φιλελεύθεροι προοδευτικοί Εβραίοι των ΗΠΑ, δεν θα υποστηρίξουν τον Τραμπ, ακόμη κι αν επρόκειτο να στρώσει το Τελ Αβίβ με χρυσά τούβλα. Τρεις στους τέσσερις Εβραίους των ΗΠΑ ψήφισαν τον Τζο Μπάιντεν, περίπου το ίδιο ποσοστό των Εβραίων που ψήφισαν τον Μπαράκ Ομπάμα, αν και ο Ομπάμα ήταν αρκετά επικριτικός απέναντι στο Ισραήλ, ενώ ο Τραμπ έκανε όλους τους Ισραηλινούς που θα μπορούσαν να το επιθυμούν. Οι Εβραίοι που νοιάζονται περισσότερο για το Ισραήλ ψήφισαν υπέρ του Τραμπ, αλλά είναι ανίσχυροι. Έχουν χρήματα, έχουν καλές θέσεις στην κοινωνία, αλλά δεν είναι κορυφαίοι. Οι Ορθόδοξοι Εβραίοι είναι για τον Τραμπ. όχι τόσο για το Ισραήλ, αλλά για τη συντηρητική ατζέντα του. Δεν τους αρέσουν οι γκέι παρελάσεις, δεν ενδιαφέρονται για το τρανσέξουαλ, και για αυτούς, το Black Lives δεν έχει σημασία. Η κοινωνική δικαιοσύνη δεν είναι η εμπιστοσύνη τους. Έχουν μικρή επιρροή έξω από το δικό τους περιβάλλον. Ψήφισαν 77 έως 23 υπέρ του Τραμπ. Οι δεξιοί Εβραίοι είναι έντονα Σιωνιστές και υποστηρίζουν τον Τραμπ. Η δημοσίευσή τους στο περιοδικό FrontPage Magazine είναι όλο για τον Tραμπ. Αλλά θα ήταν για τον Τραμπ, ακόμη κι αν δεν είχε αφήσει τη συμφωνία του Ιράν.

Σύμφωνα με την AJC (αμερικανική εβραϊκή επιτροπή) ο Μπάιντεν έδωσε το καλύτερο σε κάθε ζήτημα, συμπεριλαμβανομένου του χειρισμού της πανδημίας κοροναϊού, 78% -19% καταπολέμηση της τρομοκρατίας, 71% -26% • ασχολείται με το Ιράν, 71% -27% • χειρισμός του εγκλήματος, 72% -24% και ενίσχυση των σχέσεων ΗΠΑ-Ισραήλ, 54% -42%. (Ο Ρεπουμπλικανικός Εβραϊκός Συνασπισμός έχει ελαφρώς καλύτερους αριθμούς, καθώς δημοσκόπησαν ηλικιωμένους Εβραίους.) Ο Τραμπ εξέφρασε την απογοήτευσή του για το ότι οι αποφάσεις του για το Ισραήλ δεν έχουν συγκεντρώσει μεγαλύτερη υποστήριξη στην εβραϊκή κοινότητα και πολλοί ακτιβιστές έχουν μιλήσει για «προδοσία». Εάν ο Τραμπ γνώριζε εκ των προτέρων ότι το να στραφεί στους Εβραίοι δεν θα έφερνε ούτε ψήφους ούτε πολιτικό κέρδος, μάλλον θα είχε χάσει λιγότερο χρόνο στο Σιωνιστικό κόλπο. Οι Εβραίοι είναι συνδεδεμένοι με το Δημοκρατικό κόμμα, θυμηθείτε! Όλοι οι Εβραίοι βουλευτές εκτός από δύο είναι Δημοκρατικοί. Ο Ισραηλινός γερουσιαστής Chuck Schumer, ο ηγέτης της Δημοκρατίας στη Γερουσία, είναι τόσο εχθρικός με τον Tραμπ όσο και κάθε άνθρωπος. Μόνο αυτοί οι Εβραίοι έχουν σημασία. Μόνο αυτοί οι Εβραίοι έχουν τη μοναδική τους πρόσβαση σε μέσα, ταινίες, τέχνη, πολιτική και πανεπιστήμια. Ίσως να ενεργούσαν διαφορετικά αν το Ισραήλ κινδυνεύει. αλλά χάρη στη γενναιόδωρη πολιτική του Ντόναλντ Τραμπ δεν χρειάστηκε να ανησυχούν για το Ισραήλ. (Οι προηγούμενοι Αμερικανοί πρόεδροι γνώριζαν αυτό το αλίευμα και ήταν προσεκτικοί ώστε να μην δώσουν πάρα πολλά στο Ισραήλ. Αυτή ήταν και η άποψη του Δρ Κίσινγκερ).

Οι Ισραηλινοί Εβραίοι είναι πολύ πιο υπέρ του Τραμπ από τους Αμερικανούς ξαδέλφους τους. Εάν το Ισραήλ ήταν αμερικανικό κράτος, θα ήταν βαθύ κόκκινο. Αισθάνονται ευγνωμοσύνη στον άνθρωπο που μετέφερε την Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Ιερουσαλήμ και αναγνώρισε την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ. Εκτιμούν την επιθυμία του για εξομάλυνση με τα αραβικά κράτη. τη μη παρέμβασή του στο παλαιστινιακό ζήτημα • την αναγνώρισή του για τα υψίπεδα του Γκολάν. Όντας πιο συντηρητικοί, βρίσκονται στην ίδια σελίδα με τον Tραμπ για πολλά θέματα. Ωστόσο, ακόμη και πριν από τον Τραμπ, η πλειοψηφία των Ισραηλινών ψηφοφόρων Likud είναι και θα είναι για τους Ρεπουμπλικάνους για πολλά χρόνια. Δεν τους άρεσε ο Ομπάμα και η Κλίντον, και δεν ενδιαφέρονται για τον Μπάιντεν. Μια εξέχουσα ισραηλινή προσωπικότητα υψηλής τεχνολογίας προφήτευσε ότι ο Μπάιντεν θα έφερνε καταστροφή για το Ισραήλ. Ωστόσο, και στο Ισραήλ υπάρχει έντονη διαίρεση μεταξύ των ελίτ και των «αξιοθρήνητων» μαζών. Οι «αξιοθρήνητοι» υποστηρίζουν τον Νετανιάχου και τον Τραμπ, ψηφίζουν εγχώρια για το Λικούντ ή τα θρησκευτικά κόμματα. Οι «αξιοθρήνητοι» κυβερνούν το Ισραήλ για πάνω από είκοσι χρόνια. Ο Νετανιάχου είναι ο Ισραηλινός Τραμπ που κατάφερε να διατηρήσει την εξουσία.

Οι ισραηλινές ελίτ υποστηρίζουν τον Μπάιντεν. Για αυτούς, ο Τραμπ είναι μια καθρεφτισμένη εικόνα του δικού τους πρωθυπουργού Νετανιάχου, του άντρα που τους μισεί με πάθος. Το πρόβλημα με τις ισραηλινές ελίτ είναι ότι έχουν χάσει την ικανότητά τους να κυβερνούν. Τα κόμματα τους διαλύονται. οι αιτίες τους χάνονται. Εάν υπάρχει μια κοινή αιτία για τις ισραηλινές ελίτ είναι η απόρριψη του πρωθυπουργού Νετανιάχου που αντικατοπτρίζει το πνεύμα NeverTrump των αμερικανικών ελίτ και την πεποίθησή τους ότι είναι ελίτ και προορίζονται να κυβερνήσουν. Θέλουν να απαλλαγούν από τον Νετανιάχου, όπως οι ελίτ των ΗΠΑ ήθελαν να απαλλαγούν από τον Τραμπ. Αυτή η επιθυμία προκάλεσε τρεις γύρους εθνικών εκλογών τον τελευταίο χρόνο, αλλά παρά το ότι προσπάθησαν σκληρά, δεν μπορούσαν να τον ψηφίσουν. Τώρα ελπίζουν ότι θα απομακρυνθεί από το Ανώτατο Δικαστήριο και από μαζικές διαδηλώσεις κοντά στην κατοικία του πρωθυπουργού. Λένε ότι είναι διεφθαρμένος, ότι παίρνει δωροδοκίες, ότι δεν έσωσε το Ισραήλ από τον κορωναϊό – όπως ακριβώς οι Δημοκρατικοί είχαν προσπαθήσει να κατηγορήσουν τον Τραμπ για γελοίους λόγους. Θέλουν να πεθάνει ο Νετανιάχου στη φυλακή, όπως οι Δημοκρατικοί ελπίζουν να δουν τον Τραμπ να σαπίζει στο Γκουαντάναμο.

Η υπόθεση εναντίον του Νετανιάχου είναι στην καλύτερη περίπτωση αδύναμη. Υποσχέθηκε να βοηθήσει έναν εκδότη εφημερίδων εάν σταματήσει να τον επιτίθεται. Μια σκοτεινή υπόθεση τον συνδέει με μια γερμανική πώληση υποβρυχίων, αλλά είναι πάρα πολύ αδιαφανές ακόμη και για τους haters του Νετανιάχου. Ο πρωθυπουργός είχε κατηγορηθεί από τον κρατικό εισαγγελέα, αλλά από τον ισραηλινό νόμο, δεν χρειάζεται να παραιτηθεί εκτός εάν κριθεί ένοχος. Το Ισραήλ βιώνει τεράστια και βίαια demos εναντίον του Νετανιάχου σχεδόν καθημερινά. Όμως οι λυπηροί εξακολουθούν να υποστηρίζουν το Bibi τους και να τον ψηφίζουν. Σε αντίθεση με τον Τραμπ, ο Νετανιάχου έχει μια εφημερίδα και κάνει μεγάλη διαφορά. Θα ήταν ωραίο αν υπήρχαν κάποιες θετικές διαφορές μεταξύ της Ισραηλινής Αριστεράς και Δεξιάς σε σημαντικά θέματα. Όχι τέτοια τύχη. Δεν υπάρχει σχεδόν καμία διαφορά μεταξύ του Likud και των φιλελεύθερων κομμάτων σχετικά με το πραγματικά σημαντικό παλαιστινιακό ζήτημα. Οι Εβραίοι της Αριστεράς και της Δεξιάς είναι στην ίδια σελίδα: δεν θέλουν να παραχωρήσουν ισότητα σε μη Εβραίους. Αντιμετωπίζουν τους Παλαιστινίους πολύ χειρότερα από ό, τι οι Μαύροι αντιμετωπίστηκαν στην Αλαμπάμα πριν από εκατό χρόνια. Δεν ενδιαφέρονται καν για τους Παλαιστίνιους.

Η ισραηλινή φιλελεύθερη αριστερά ενδιαφέρεται για τις λεσβίες και τους ομοφυλόφιλους. το κύριο σημείο της προεκλογικής εκστρατείας του κάποτε ριζοσπαστικού αριστερού Μερέτς ήταν η υιοθέτηση ομοφυλοφίλων και η πρόσβαση σε αναπληρωματικές μητέρες. Και αυτό σε μια κοινωνία όπου οι εργαζόμενοι κερδίζουν όλο και λιγότερο κάθε χρόνο, ενώ τα σπίτια κοστίζουν όλο και περισσότερο. όπου η τακτική απασχόληση είναι ένα όνειρο για τους εργαζόμενους • όπου τα συνδικάτα κατέρρευσαν, και αντί για απασχόληση, στους εργαζόμενους προσφέρεται σύμβαση με απεριόριστο ωράριο εργασίας, χωρίς διακοπές και καθόλου ασφάλεια. Όλα σε μια χώρα όπου οι Παλαιστίνιοι δεν επιτρέπεται καν να κάνουν μπάνιο στη θάλασσα λίγα μίλια από τα πολιορκημένα χωριά τους. Ένα άλλο θέμα της φιλελεύθερης ελίτ είναι ο αγώνας τους ενάντια στη θρησκεία. Είναι ίσοι μισητοί, μισούν τους θρησκευτικούς Εβραίους, καθώς και τους Χριστιανούς και τους Μουσουλμάνους. Το ξέσπασμα του Covid τους προσέφερε έναν νέο λόγο να μισούν τους πιστούς Εβραίους: πηγαίνουν σε συναγωγές αντί να μένουν στο σπίτι ή να κάνουν demos εναντίον του Νετανιάχου. Δεν γνωρίζουν κανένα χαρακτηριστικό εξαργύρωσης αυτής της ομάδας, αλλά είναι αρκετά παρόμοια με τις φιλελεύθερες ελίτ αλλού. Στη Γαλλία, επίσης, η άρχουσα ελίτ μισεί το Ισλάμ και προωθεί τον Τσάρλι Χέμπντο. αλλά μισούν επίσης τον Χριστιανισμό. Το πρώτο πράγμα που έκανε ο Μακρόν στο παρόν κλείδωμα ήταν να απαγορεύσει τη μάζα. Και οι ομάδες υποστήριξής του, οι ελίτ φιλελεύθεροι, ήταν πολύ ευχαριστημένοι. Σε αυτό το βίντεο, μπορείτε να δείτε νέους φιλελεύθερους ζητώντας από την αστυνομία να διαλύσει τους Καθολικούς που προσεύχονται έξω από την Εκκλησία. Το ίδιο συμβαίνει και στο Ισραήλ και στη Νέα Υόρκη, όπου η αστυνομία παρενέβη με τους προσευχόμενους Εβραίους.

COVID-19, »GREAT RESET» ΚΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΙΣΕΙΤΕ ΤΟΝ ΤΡΑΜΠ

 

Η κύρια διαφορά μεταξύ των λαϊκιστών του Νετανιάχου και των ελίτ είναι στη στάση τους απέναντι στους απλούς ανθρώπους. Οι λαϊκιστές αποπνέουν ενσυναίσθηση ενώ οι ελίτ αποδοκιμάζουν. Σε πρακτικό επίπεδο, δεν διαφέρουν. Και οι δύο είναι εξίσου κακοί για τους εργαζόμενους, για τους απλούς Εβραίους και τους Παλαιστινίους. Οι λαϊκιστές σπαταλούν δημόσια χρήματα σε εβραϊκούς οικισμούς στις κατεχόμενες περιοχές, ενώ οι ελίτ προσφέρουν δωρεάν αναπληρωτές μητέρες στο Νεπάλ για κάθε γκέι. Όσο για τις κλειδαριές του Covid, οι ελίτ το εγκρίνουν, όπως κάνουν και ο Biden και οι Δημοκρατικοί του. Οι λυπημένοι τους αντιπαθούν πολύ, επειδή χάνουν τις δουλειές τους και δεν μπορούν να το αντέξουν οικονομικά, αλλά εξακολουθούν να μην επαναστατούν. Στις ΗΠΑ, οι λαϊκιστές του Τραμπ δεν πήραν πολλά από τον πρώτο του ρυθμό. Μια πιθανή λύση θα ήταν η ένταξη των αριστερών λαϊκιστών και των δεξιών λαϊκιστών, του Τραμπ να πάρει τον Τούλσι Γκάμπαρντ ως αντιπρόσωπό του ή τουλάχιστον ως υπουργό Εξωτερικών, του Τραμπ να παρέχει σε κάθε Αμερικανό πολίτη ιατρική περίθαλψη όπως στην Ευρώπη, του να παρέχει ποιοτική εκπαίδευση δωρεάν, φορολογεί δισεκατομμυριούχους και υποστηρίζει εργαζόμενους. Ένα τέτοιο εισιτήριο θα ήταν ανίκητο. Τώρα μπορούμε να εξηγήσουμε γιατί ο Σιωνιστικός οργανισμός δεν βοήθησε τον Τραμπ. Οι ΗΠΑ (καθώς και οι Εβραίοι των ΗΠΑ και το Ισραήλ) χωρίζονται σε ανόητους ελίτ κοκαλιάρικοι και εύπιστους αλλά θυμωμένους ελεεινός. Η ψηφοφορία στις πρόσφατες εκλογές ήταν μια δοκιμασία πίστης: είστε με τις ελίτ ή με τους αξιοθρήνητους (στα εβραϊκά, עמך); Στις ΗΠΑ, όπου πολλοί Εβραίοι ανήκουν στην πραγματικότητα σε ελίτ, ακόμη και εκείνοι που βρίσκονται έξω αποδέχονται ελίτ αξίες και αφηγήσεις και εξακολουθούν να ελπίζουν να προσκληθούν. Ένας Εβραίος των ΗΠΑ πρέπει να απελπιστεί να ενταχθεί στον Τραμπ και τους αντιεπιλεκτικούς του, και εξακολουθούν να είναι ελπιδοφόροι.

Η εβραϊκή εφημερίδα Forward αναφέρει για «δύο νέους Εβραίους πολιτικούς ακτιβιστές που δημιούργησαν το PAC της Εβραϊκής Ενότητας και συγκέντρωσαν όλα τα $ 31.000, και κάθε ένα εκατό από αυτά δαπανήθηκε στηρίζοντας τον Joe Biden και την Kamala Harris». Δεν ενδιαφέρονται για τον Μπάιντεν, αλλά αυτοί οι νέοι γνωρίζουν πού μπορεί να βρίσκεται το λαμπρό μέλλον τους. Στο Ισραήλ, οι ελίτ είναι εναντίον του Νετανιάχου, αλλά η πλειονότητα των Ισραηλινών, Εβραίων ή μη Εβραίων, έχουν ήδη απελπιστεί να προσκληθούν στις παραδοσιακές ελίτ. Επομένως, δεν έχουν κανένα πρόβλημα να ψηφίσουν τον Νετανιάχου ή να υποστηρίξουν τον Τραμπ. Ωστόσο, το Ισραήλ του Νετανιάχου και οι αξιοθρήνητοι του είναι πολύ λιγότερο ελκυστικοί για τους Εβραίους των ΗΠΑ από το παλιό ελίτ που κυβερνάται από το Εργατικό Ισραήλ. Δεν το παραδέχονται. Σίγουρα όχι γραπτώς, αλλά δεν υπάρχει κοινωνική ανύψωση για έναν Εβραίο των ΗΠΑ να πηγαίνει στο Ισραήλ ή ακόμη και να υποστηρίζει το Ισραήλ. Έτσι ο σιωνισμός ως αιτία έχει χάσει την έλξη του για τους Εβραίους των ΗΠΑ. Και μάλλον αυτή η αλλαγή είναι μη αναστρέψιμη: η παλιά ελίτ Ashkenazi του Ισραήλ έχει φύγει και δεν θα επιστρέψει. Έχει αντικατασταθεί από τους ανατολίτικους Εβραίους, από θρησκευτικούς λαούς, από τους αντι-ελίτ Ashkenazi του Likud. Δεν υπάρχει κέρδος στο να φλερτάρετε το Ισραήλ όσο και ο Τραμπ. Εάν ο Τραμπ, παρά τις τεράστιες πιθανότητες, κερδίσει τη δεύτερη θητεία του, ίσως θα πάρει το μάθημα και θα αντιμετωπίσει το Ισραήλ ως εβραϊκή Λιμπερία. Θα ήταν μια μεγάλη ανακούφιση για τις ΗΠΑ και για τον λαό του Ισραήλ. Έχοντας αποκοπεί από τον αγωγό εφοδιασμού των ΗΠΑ, το Ισραήλ μπορεί ακόμη να κάνει ειρήνη με τους Παλαιστινίους και να γίνει ένα κανονικό κράτος της Μέσης Ανατολής. Οι ΗΠΑ δεν θα οδηγηθούν σε μακρινούς πολέμους. Θα ήταν καλύτερα αν ο Τραμπ είχε καταλάβει νωρίτερα, αλλά καλύτερα αργά από ποτέ.

https://forward.com/news/national/458603/the-two-young-jews-behind-a-biden-pac/

Η αμερικανική υποστήριξη είναι τόσο επικίνδυνη για το Ισραήλ όσο και η ρωσική υποστήριξη για την Αρμενία. Οι Αρμένιοι είχαν 30 χρόνια να κάνουν ειρήνη με τους γείτονές τους, αλλά δεν το έκαναν γιατί ήταν σίγουροι για τη ρωσική υποστήριξη. Οι Ισραηλινοί είχαν 50 χρόνια, αλλά όχι λόγω της υποστήριξης των ΗΠΑ. Οι Αρμένιοι έχουν ήδη έρθει σε θλίψη, και για το Ισραήλ θα έρθει, εκτός αν θα αποδεσμευτούν από την προστατευτική τους υπερδύναμη. Έτσι, οι ειδικές σχέσεις μεταξύ των ελίτ των ΗΠΑ και του Ισραήλ έχουν εξαντληθεί πλήρως και για τις δύο πλευρές. Και εν τω μεταξύ, το Ισραήλ κάθεται στο φράχτη. «Ο πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου επέλεξε να μην αναφερθεί στον Τζο Μπάιντεν ως εκλεγμένο πρόεδρο κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου τη Δευτέρα, λέγοντας ότι ο Μπάιντεν« έπρεπε να διοριστεί ο επόμενος πρόεδρος », ανέφερε ο Χάρετς.

ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗ

nikosxeiladakis.gr

Share this post