Η λίμνη Erie τρέμει – Αυτή η ενισχυμένη γεωλογική δραστηριότητα στην περιοχή είναι υπεύθυνη για τη μυστηριώδη άνοδο της θερμοκρασίας των βαθέων υδάτων στις Μεγάλες Λίμνες

Η λίμνη Erie τρέμει – Αυτή η ενισχυμένη γεωλογική δραστηριότητα στην περιοχή είναι υπεύθυνη για τη μυστηριώδη άνοδο της θερμοκρασίας των βαθέων υδάτων στις Μεγάλες Λίμνες
Η λίμνη Έρι σείζεται – 9 σεισμοί από τις αρχές του 2022

Η Γη τρέμει κάτω από τη λίμνη Έρι.

Εννέα ασθενείς, ρηχοί σεισμοί έχουν ήδη χτυπήσει την κεντρική λίμνη Έρι τις πρώτες εβδομάδες του 2022, σύμφωνα με το Τμήμα Φυσικών Πόρων του Οχάιο, το οποίο, παράλληλα με το Γεωλογικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ (USGS), παρακολουθεί τη σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή.

Τα επίκεντρα του σεισμού συγκεντρώνονται περίπου δύο μίλια μακριά από την κομητεία Λέικ ανατολικά του Κλίβελαντ. Κυμαίνονται από 1,3 έως 3,0 σε μέγεθος και μερικά γίνονται αισθητά τοπικά στην ακτή. Τα βάθη του σεισμού κυμαίνονται από 2,1 έως 7,4 χιλιόμετρα κάτω από την επιφάνεια.

Ο πιο πρόσφατος σεισμός ήταν 2,4 Ρίχτερ στις 4 Φεβρουαρίου.

Ο σεισμολόγος του DNR του Οχάιο Τζεφ Φοξ είπε ότι οι σεισμοί συμβαίνουν κατά μήκος ενός ρήγματος που προκάλεσε έναν μεγαλύτερο σεισμό μεγέθους 4,0 Ρίχτερ τον Ιούνιο του 2019, ο οποίος έγινε αισθητός μέχρι το Μίσιγκαν. Η Fox υπέθεσε ότι το πρόσφατο σμήνος μπορεί να είναι μετασεισμοί.

« Όλοι αυτοί οι σεισμοί συμβαίνουν ακριβώς στο ίδιο σημείο, επομένως είμαστε σίγουροι ότι είναι στο ίδιο ρήγμα», είπε η Fox στο WKYC στο Οχάιο. « Θα μπορούσε να είναι ότι η δραστηριότητα απλώς μεταναστεύει κατά μήκος του ρήγματος ή θα μπορούσε να είναι υπολειμματική δραστηριότητα μετασεισμού από αυτόν τον μεγαλύτερο σεισμό πριν από δύο χρόνια. 

Το Οχάιο έχει περισσότερα σεισμικά όργανα παρακολούθησης στην περιοχή από το USGS, το οποίο απαριθμεί επτά υπεράκτιους σεισμούς στη λίμνη Έρι μέχρι στιγμής φέτος.

Η μικρή σεισμική δραστηριότητα είναι αρκετά συνηθισμένη στο βορειοανατολικό Οχάιο, το οποίο βρίσκεται στην κορυφή των αρχαίων ρηγματικών γραμμών στον υπόγειο βράχο της Προκάμβριας Εποχής. Περισσότεροι από 300 σεισμοί μεγέθους 2,0 Ρίχτερ ή μεγαλύτεροι με επίκεντρα στην πολιτεία έχουν σημειωθεί από το 1776, σύμφωνα με το Ohio DNR. Ο μεγαλύτερος ήταν ένας σεισμός 5,0 που έπληξε το Lake County στις 31 Ιανουαρίου 1986.

Τα δεδομένα DNR στην ξηρά του Οχάιο δείχνουν τρεις μικρούς σεισμούς στην ενδοχώρα 1,0 έως 1,5 Ρίχτερ ήδη το 2022. με επίκεντρο τις κομητείες Trumbull, Ashtabula και Tuscarawas. Γενικά χρειάζεται ένας σεισμός 2,0 ή περισσότερο για να γίνει αντιληπτός από τους ανθρώπους.

ΓΕΩΛΟΓΙΚΗ ΑΝΑΤΑΡΑΧΗ ΘΕΡΜΑΝΣΗ ΝΕΡΟΥ ΑΠΟ ΚΑΤΩ;

Η σεισμική δραστηριότητα θερμαίνει το νερό στη λίμνη Μίσιγκαν από κάτω

Ιδιαίτερα, και πιθανώς ως ένδειξη ανόδου της γεωλογικής δραστηριότητας στην περιοχή, μια μελέτη της λίμνης Μίσιγκαν που δημοσιεύθηκε τον Μάρτιο του 2021, χρησιμοποιώντας ένα σύνολο δεδομένων 30 ετών μετρήσεων βαθέων υδάτων, διαπίστωσε ότι η θερμοκρασία των βαθέων υδάτων είχε ανέβει. και «οι επιστήμονες δεν ξέρουν γιατί».

Η μακροπρόθεσμη μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Nature Communications αποκαλύπτει μια τάση θέρμανσης στις θερμοκρασίες των βαθέων υδάτων που προμηνύει βαθιά οικολογική αλλαγή στον ορίζοντα.

Είναι βεβαίως περίεργο το γεγονός ότι, παρά τη συνολική παγκόσμια τάση ψύξης, με το κρύο ρεκόρ να σημειώνεται στις ΗΠΑ, η λίμνη Μίσιγκαν βρέθηκε να θερμαίνεται. αναρωτιέται κανείς τι ακριβώς το προκαλεί; Παρακαλώ μην κατηγορείτε την κλιματική αλλαγή και σκεφτείτε την ενισχυμένη γεωλογική δραστηριότητα…

strangesounds.org

ΑΠΟΔΟΣΗ : Corfiatiko.blogspot.com

Share this post