Η λύση για την καραντίνα – Θα σε κάνουν να ξεχάσεις πως είσαι σπίτι

Η λύση για την καραντίνα – Θα σε κάνουν να ξεχάσεις πως είσαι σπίτι

Τίποτα δεν γίνεται στην τύχη…

Αυστηροποιούνται τα μέτρα καραντίνας, με αφορμή την πανδημία του κορωνοϊού, στην Ελλάδα και σε όλον τον κόσμο.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ», έρχονται νέα μέτρα όπως «αύξηση προστίμου για άσκοπη κυκλοφορία, νέο όριο συναθροίσεων κάτω των 10 ατόμων, αποκλεισμός δημόσιων χώρων (το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης, ακολούθησε η παραλία του Βόλου), ειδική βεβαίωση εξόδου ηλικιωμένου, αστυνομικοί έλεγχοι σε εθνικές οδούς, λιμάνια, σταθμούς, στάσεις λεωφορείων, κλείσιμο διοδίων κ.α.».

Οι άνθρωποι μένουν όλο και περισσότερο χρόνο μέσα στα σπίτια τους και δυστυχώς είμαστε αναγκασμένοι να το κάνουμε, καθώς ο ιός πλήττει αληθινά τους ανθρώπους.

Τώρα το αν είναι βιολογικό όπλο εργαστηρίου ή προϊόν φυσικής μετάλλαξης, οι απόψεις διίστανται.

Ωστόσο, η αξιοποίηση της συγκυρίας του κορωνοϊού με την εφαρμογή, σε ορισμένες περιπτώσεις, ακραίων μέτρων αστυνόμευσης, μας ωθεί να τείνουμε προς την πρώτη προαναφερθείσα εκδοχή.

Όπως και να έχουν τα πράγματα, το σύνθημα που αντηχεί παγκοσμίως είναι ένα: «Μένουμε σπίτι».

Η κυκλοφορία έχει περιοριστεί και δεν αποκλείεται μετά το πέρας της έξαρσης του κορωνοϊού, να μας προτρέπουν να μένουμε όλο και περισσότερο σπίτι. Λόγοι θα βρεθούν: ο ιός θα επανέλθει το Φθινόπωρο, το περιβάλλον προστατεύεται από την μειωμένη ανθρώπινη δραστηριότητα κτλ.).

Η παραμονή στο σπίτι προκαλεί ωστόσο άλλου είδους προβλήματα.

Αύξηση κατά 18% σημειώθηκε στις κλήσεις στην ειδική γραμμή θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας στην Ισπανία, κατά τη διάρκεια των τελευταίων δύο εβδομάδων, σύμφωνα με τις κρατικές αρχές. Το ίδιο ισχύει και για την Ιταλία.

Επιπλέον, οι διαδικτυακές συνομιλίες στον ιστότοπο της γραμμής βοήθειας αυξήθηκαν κατά 270%, ανέφερε το υπουργείο Ισότητας.

Η κυβέρνηση έχει εκπονήσει ειδικά προγράμματα βοήθειας στο σπίτι για θύματα ενδοοικογενειακής βίας (που συνήθως είναι γυναίκες). Επίσης, προβλέπεται η στέγαση σε ξενοδοχεία, των θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας, αν δεν υπάρχει χώρος στα κέντρα φιλοξενίας.

Οι άνθρωποι υποφέρουν μέσα στο σπίτι λόγω βίας, οικονομικού άγχους, ανίας και πολλών άλλων αιτιών.

Εδώ και κάποιους μήνες, όμως, το Facebook δημιουργεί ένα περιβάλλον εικονικής πραγματικότητας ονόματι Horizon, προκειμένου να προσελκύσει και να ενθαρρύνει χρήστες να περνούν περισσότερο χρόνο στη εικονική πραγματικότητα.

Όπως αναφέρει το BBC, η εφαρμογή VR θα είναι στην ουσία ένα «μείγμα» χώρων κοινωνικής δραστηριότητας, όπου οι χρήστες θα μπορούν να συναντιούνται και να συζητούν, καθώς και άλλων χώρων που θα μπορούν να παίζουν παιχνίδια. Η κίνηση και η εξερεύνηση αυτών των χώρων θα γίνεται μέσω καρτουνίστικων άβαταρ, και η εφαρμογή θα καταστεί διαθέσιμη και θα αρχίσει να δοκιμάζεται στις αρχές του 2020 από έναν μικρό αριθμό χρηστών.

Όλο και περισσότερες εταιρείες προτρέπουν τους ανθρώπους να «ξεχνιούνται» στην εικονική πραγματικότητα και να φτιάχνουν μια ζωή, όπως οι ίδιοι την θέλουν.

Ένας κόσμος χωρίς βάσανα που θα απασχολεί τον κάθε άνθρωπο σε καραντίνα ή μη, και θα τον κάνει να ξεχνάει τα προβλήματα, αλλά παράλληλα να μην ασχολείται και με την πηγή που τα προκαλεί. Ακολούθως η όποια εξουσία δεν θα αντιμετωπίζει απειλή καθώς οι πάντες θα είναι κυριολεκτικά στον κόσμο τους, μακριά ο ένας από τον άλλο, με το κενό, ανάμεσα στους ανθρώπους, να μεγαλώνει.

el.gr

Share this post