Η μετατροπή της Αγιας Σοφίας σε τζαμί ήταν η δήλωση Ερντογάν στρατιωτικής κυριαρχίας στα Στενά..!

Η μετατροπή της Αγιας Σοφίας σε τζαμί ήταν η δήλωση Ερντογάν στρατιωτικής κυριαρχίας στα Στενά..!

Θυμάσαι ότι οι περισσότερες δημόσιες πένες έλεγαν ότι η Αγιά Σοφια εν τέλει δεν θα γίνει τζαμί. Άλλες ανελυαν  τα κίνητρα που οδήγησαν τον Ερντογάν στην απόπειρα να αλλάξει το καθεστώς στην Αγιά Σοφία…. ήταν ειπαν το σύνδρομο του Χαλίφη, ήταν για πολιτικούς σκοπούς, για να πάει κόντρα στον Ιμαμογλου κλπ.

Σε αυτό το άρθρο Τι δεν είπαν για την Αγιά Σοφιά και τον Ερντογάν 4 ημέρες πριν την χθεσινή απόφαση γράψαμε ότι θα γίνει,  ότι δηλαδή ο Ερντογάν θα  αλλάξει το καθεστώς στο Ναό της Σοφίας και αυτη τη φορα δεν θα μεινει στις απειλές. Και το βασικότερο της υπόθεσης που καταγράφηκε ήταν το γιατί θα γίνει.

Ας θυμηθουμε τα….”best of”

Κι είδα εδώ στην Ελλάδα εκπληξη,οργη, κροκοδείλια δάκρυα και σφοδρές αντιδράσεις από μαι μεριδα ανθρώπους που δεν πατάνε καν εκκλησία, από ανθρώπους που η Αγιά Σοφιά είναι περασμένη στη συνείδηση τους ως μνημείο ή μουσείο μεγάλης πολιτισμικής αξίας.

Είδα πολίτικους και θεσμικούς παράγοντες, που πριν λίγο καιρό έκλεισαν τις εκκλησίες χαρακτηρίζοντας τες ως… εστίες μόλυνσης και μετάδοσης του ιού και κυνήγαγαν αυτούς που στα κρυφά κοινωνούσαν να……..βγάζουν σημερα πολεμικά διαγγέλματα και να αναζητούν να επιβάλουν κυρώσεις στο κράτος της Τουρκίας.

Κοιτά,  αυτό το προτελευταίο  άρθρο αναφέρει μια πολύ μεγάλη αλήθεια που παρέλειψαν να εντοπίσουν όλοι αυτοί που είναι εκεί για την ενημέρωση μας. Το ίδιο έκαναν οι υπευθυνοι ενημερωσής μας και με τα «γρανάζια» που θερίζουν την χώρα και τα πέρασαν μέσα από την Βουλή.

Με λίγα λόγια δεν έχουμε αξιόπιστη ενημέρωση αλλά έναν καταιγισμό από πληροφορίες -απόψεις που μπερδεύουν περισσότερο τους αναγνώστες τους.

Αυτό το άρθρο απαντάει στα γιατί πριν τις ερωτήσεις και αν δεν κάνω λάθος…μαλλον… πρέπει να είναι το μόνο άρθρο που έδωσε απαντήσεις σε ένα τόσο σοβαρό και κρίσιμο θέμα.

Και κατά καιρούς συμβαίνει αυτό εδώ πέρα, να δίνονται απαντήσεις σε δύσκολες ερωτήσεις, μερικές απο τις οποίες δεν έχουν τεθεί ακομη στην επικαιρότητα ή είναι ερωτήσεις παγίδες…όπως στην περιπτωση της Αγιας Σοφιάς.

«Τζαμί η…..Αγιά Σοφία» έχεις ξανακούσει τζάμι με ορθόδοξο όνομα;;;…δηλαδή στο Βοτανικό θα το λέτε τζαμί του Άγιου Παΐσιου;

Λοιπόν Ταγίπ φίλε  μου, ήταν μονόδρομος αυτή η απόφαση,το ξέρω, εμείς οι δυο και όσοι διάβασαν  το προηγουμενο άρθρο το ηξεραν και το κατάλαβαν.

Αυτή η απόφαση δεν πρέπει όμως να είναι δική σου, αν κρίνω από τις χλιαρές αντιδράσεις του …Μάικ, αν και δεν κρίνω μόνο από αυτό! Μάικ, η χώρα σου  η Αμερική παίζει σε διπλό ταμπλό, και αυτο ειπωθηκε για πρώτη φορα οταν εστειλε ο Κυριακος τα Ματ στα νησια και μετα απο λιγο εστειλε ο Ερντογαν “στρατο” στον Εβρο…. και παίζετε διπλο ταμπλο μέχρι να μας βάλετε σε εμπόλεμη κατάσταση.

Μία κουνάει το ένα κουπί (Ελλάδα) μία το άλλο (Τουρκία) και δίνει εκατέρωθεν λανθασμένες εντολές και στις δυο χώρες, εντολές που διοχετεύονται/καμουφλάρονται μέσα στα συμφέροντα των δυο κρατών. Και αν τώρα είπαν στον Ερντογάν είναι κυριαρχικό σου δικαίωμα να αλλάξεις το καθεστώς στην Αγιά Σοφιά κατ’ επέκταση στα Στενά, ήδη έχουν πει στην Ελλάδα επέκτεινε τα σύνορα σου είναι κυριαρχικό σου δικαίωμα ή…….σαν αντίποινα…!

Υπαρχει λοιπόν η εικονα ότι η συνθήκη του Μοντρε και το ζήτημα των Στενών σύντομα θα βγει στην επιφάνεια.

Η Αγιά Σοφιά σαν τζαμί δεν θα έχει εισιτήριο όπως εισιτήριο δεν έχουν και τα πλοία διαβαίνουν τον Βόσπορο.

Η μετατροπή της Αγιας Σοφίας σε τζαμί είναι η δήλωση κυριαρχίας στα Στενά, όχι εμπορικής αφού δεν έχει όφελος  η Τουρκία, αλλά στρατιωτικής..!

Να το ξαναπούμε….;;;;;;

Η μετατροπή της Αγιας Σοφίας σε τζαμί είναι η δήλωση στρατιωτικής κυριαρχίας στα Στενά..!

Φίλε μου είμαστε πολύ κοντά στον μεγάλο πόλεμο, μάλλον πολύ κοντά στα πολεμικά μέτωπα που ετοιμάζονται να ανοιξουν και δεν είναι μόνο το Ιραν.

Αυτό ο πόλεμος περνάει μέσα από το στρατηγικότερο σημείο του πλανήτη, τα Στενά του Βοσπόρου.

Αυτό που έγινε κραύγασε: ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ…και το φώναξε για εμάς τους Έλληνες γιατί χθες 10.7.2020 πατήσαμε και επίσημα σε γεγονός κλειδί για την συνέχεια που θα μας οδηγήσει επίσημα στις προφητείες όπως του Αγίου Παΐσιου που την μνήμη θα επιτελέσουμε αύριο και που τόσο απαξιώθηκαν και χλευάστηκαν.

Ο Άγιος Παΐσιος που τιμάται αύριο να είναι βοηθός προστάτης και να μεσιτεύει στις δύσκολες αυτές ημέρες που εισήλθαμε σαν… χώρες. Τα λόγια του και οι άνωθεν πληροφορίες που απέκτησε με πολύ κοπο και πόνο, μας τις έδωσε κληρονομιά αν τα πράγματα στραβώσουν επικίνδυνα, ώστε να είναι ένας οδηγός επιβίωσης για εμάς και για τις οικογένειες μας.

Τα πράγματα ήδη στραβώνουν επικίνδυνα…και εδώ Ελλάδα υπάρχει η εικόνα ότι σύντομα θα πάψει να μας απασχόλει το καθεστώς της Αγιας Σοφιάς αλλά δεν γίνεται  να πω κάτι παραπάνω σε αυτό.

Για την Τουρκία έχει εκδοθεί στο πολύ προσωπικο μου λογαριασμό η παρακάτω ταξιδιωτική απαγόρευση, η οποία δημοσιεύτηκε στις 2/7.

«Ταξιδιωτική Προειδοποίηση ⚠️

Από σήμερα 2 Ιουλίου και μέχρι τέλη Αυγούστου
“Απαγορεύονται” τα ταξίδια αεροπορικά, ακτοπλοϊκά ή οδικά που έχουν προορισμό την Τουρκία. 🇹🇷

Το παραπάνω διάστημα αποφεύγουμε την Κωνσταντινούπολη και άλλες μεγάλες πόλεις της Τουρκίας.🇹🇷

Οι παραπάνω οδηγίες ισχύουν μέχρι νεωτέρας.

Ο λόγος της ταξιδιωτικής αυτής οδηγίας είναι προφανής(!!!) και δεν είναι ο covid-17.»

http://www.minitrue.gr/

Share this post