Η μυστική τρόικα Πούτιν-Τραμπ-Νετανιάχου σε μια από τις σπάνιες δημόσιες εμφανίσεις της:

Η μυστική τρόικα Πούτιν-Τραμπ-Νετανιάχου σε μια από τις σπάνιες δημόσιες εμφανίσεις της:

Ισραήλ-Κοσσυφοπέδιο συνάπτουν διπλωματικές σχέσεις.Η Σερβία μεταφέρει την

πρεσβεία της στην Ιερουσαλήμ και αποκαθιστά οικονομικές σχέσεις με

Κοσσυφοπέδιο…..Πως μέσα από όλα αυτά προδιαγράφεται το Τέλος του Ερντογάν……

 Η μυστική τρόικα Πούτιν-Τραμπ-Νετανιάχου σε μια από τις σπάνιες δημόσιες εμφανίσεις της.Απολαύστε

την…. 

O Trump έχει κάθε λόγο να πανηγυρίζει και όχι μόνον αυτός.Το έκαψε στο twitter.Το Ισραήλ αναγνωρίζει το Κοσσυφοπέδιο και τανάπαλιν η Σερβία ανακοίνωσε δια του Βούτσιτς που είναι όντως ο άνθρωπος του Κρεμλίνου -Πούτιν ότι μεταφέρει την πρεσβεία Σερβίας στην Ιερουσαλήμ οπότε η Σερβία αναγνωρίζει de facto την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ. Το ποιός θα είναι ο επόμενος νομίζω ότι τα ευκόλως εννοούμενα παραλείπονται…..Aρχικά η Σερβία θ΄ανοίξει το Commercial Office της στην Ιερουσαλήμ αυτό το μήνα. Ο Τραμπ ο ”προφήτης” προβλέπει ότι πολλά ακόμη μουσουλμανικά κι αραβικά έθνη θ΄ακολουθήσουν σύντομα το π.χ του κατά πλειοψηφίαν μουσουλμανικού Κοσσυφοπεδίου όπως λέει και ουσιαστικά θ΄ αποκαταστήσουν τις σχέσεις τους με Ισραήλ…!

Σε αυτό το ντελίριο εξελίξεων ο Vucic δήλωσε πως από τον Ιούλιο η Πρεσβεία της χώρας του πάει στην Ιερουσαλήμ. Ο Vucic της Σερβίας και ο πρωθυπουργός Avdullah Hoti του Κοσσυφοπεδίου δεσμεύθηκαν σε εξομάλυνση οικονομικών σχέσεων των χωρών τους πρώτο βήμα για αναγνώριση από Σερβία του κρατιδίου προτεκτοράτου του Κοσσυφοπεδίου..

Η Σερβία και το Kosovo θ’ ανοίξουν τώρα πρεσβείες στην Ιερουσαλήμ, ακολουθώντας τα βήματα της Αμερικής και θα ανοίξουν το δρόμο για περισσότερες χώρες”, δήλωσε ο πρεσβευτής του Ισραήλ στα Ηνωμένα έθνη μεταφέρει η JP. O Benjamin Netanyahu είπε ότι το Kosovo συμφώνησε ν΄ανοίξει την πρεσβεία του στο Israel στην Jerusalem, και γίνεται η α΄χώρα κατά πλειοψηφίαν μουσουλμανική που το κάνει αυτό.Η ανακοίνωση της πρεσβείας του Κοσσυφοπεδίου πραγματοποιήθηκε λίγο αφότου ο Νετανιάχου δήλωσε ότι οι δύο χώρες συμφώνησαν να δημιουργήσουν διπλωματικούς δεσμούς.Ο Νετανιάχου χαιρέτισε την κίνηση και της Σερβίας δηλώνοντας:”Ευχαριστώ τον φίλο μου τον Πρόεδρο της Σερβίας Αλεξάντερ Βούτσιτς” για την απόφαση να αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ και να μεταφέρει την πρεσβεία της χώρας του σε αυτήν.Ευχαρίστησε και τον Τραμπ..Ο υπουργός Εξωτερικών Γκάμπι Ashkenazi μίλησε επίσης για τις ιστορικές εξελίξεις στις διπλωματικές σχέσεις του Ισραήλ με τη Σερβία και το Κοσσυφοπέδιο και ευχαρίστησε την αμερικανική κυβέρνηση.

Ο Τραμπ από την πλευρά του επαίρεται ”…Είμαι περήφανος που βοήθησα αυτούς τους ηγέτες!’‘ ενώ αναφέρει ότι αυτή η κίνηση …” θα επιφέρει την ευημερία και την ειρήνη στα Βαλκάνια και τον κόσμο”. Ο Τραμπ βάζει πλώρη για Νόμπελ Ειρήνης λίγο πριν τις προεδρικές και μάλλον θα φάει στην στροφή τον άτολμο Σίσι που δεν ακούμπησε καν τις ορδές του Ερντογάν όταν κατάπιαν την μισή Λιβύη χωρίς ντουφεκιά και εγκατέστησαν 2 βάσεις σχεδόν μέσα στο σπίτι του. Η ηττοπάθεια, η ατολμία του χρεώθηκαν ως ειρηνευτική πρόθεση προφανώς και προτάθηκε για Νόμπελ ειρήνης γιατί συνέβαλε στο βαθμό που του αναλογούσε στο νεοθωμανικό επεκτατισμό!….

Ωστόσο αν υπάρχει ένα θετικό σε όλα αυτά είναι ότι ο Ερντογάν φαίνεται ν΄απομονώνεται παλεύοντας ένα παρωχημένο και τελειωμένο από τις ίδιες τις δυνάμεις του παλαιστινιακό στη συμφωνία του αιώνα.Παίζει μόνο καμένα χαρτιά, παλαιστινιακό, νεοθωμανισμό,χαλιφάτο..… Ισραήλ-ΗΠΑ-Ρωσία δείχνουν ότι κανείς δεν μπορεί να κάνει πολιτική σήμερα αν δεν τις υπολογίσει όμορες δυνάμεις σε κρίσιμη ατζέντα παρά τις όποιες αντιθέσεις τους..Τρόικα πανίσχυρη…. από μεσανατολικό ως Βαλκάνια και βέβαια Ανατολική Μεσόγειο που μας ενδιαφέρει.Εκπαραθυρώνουν τον Ερντογάν και από τα Βαλκάνια κι αύριο από Μεσόγειο και βάλε….Σήμερα το μήνυμα είναι ότι ο Ερντογάν είναι μόνος έναντι αυτής της τρόικας που σημαίνει ότι ακόμη κι αν είχε δίκια που δεν έχει είναι τελειωμένος ….

Όλα αυτά με φόντο τη συμφωνία οικονομικής συνεργασίας Σερβίας και του Κοσόβου που υπογράφτηκε σήμερα στον Λευκό Οίκο παρουσία του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ από Βούτσιτς κι Hoti.O Βούτσιτς αναγνώρισε το Κόσοβο και την ανεξαρτησία του κι ας είπε ότι απέφυγε την επίμαχη ρήτρα στη συμφωνία…αυτό σημαίνει η σύναψη οικονομικών σχέσεων με το προτεκτοράτο που αποσχίσθηκε..

Ο Τραμπ ανεξάρτητα από το πόσο ικανός πρόεδρος είναι σίγουρα εξαιρετικός ρεπόρτερ δεν χρειάζεται κανείς ν΄ανατρέξει σε CNN και New York Times με 2 σειρές ξεπετάει την είδηση…..μόνο και μόνο γι αυτό αξίζει κανείς να τον ακολουθεί… στο twitter εννοώ...

Α! και κάτι τελευταίο ο δικός μας Μακρόν ανήκει στην ίδια τρόικα ως δύναμη 3+1…...Αυτός είναι ο πληρεξούσιος της τώρα για ελληνοτουρκικά (Αν. Μεσόγειο), Λίβανο, λιγότερο Λιβύη κλπ ως μεσογειακή δύναμη αντίρροπη στο ψευδο-Σουλτάνο.

ΤΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΣΕΡΒΙΑΣ-ΚΟΣΟΒΟΥ ΚΑΙ ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ:

Οι 2 πλευρές συμφωνούν Aμερικάνικη εταιρία ν΄αναλάβει κατασκευή αυτοκινητόδρομου σιδηροδρομικές γραμμές που θα τις συνδέουν.Να παίρνουν δάνεια για μικρομεσαίες επιχειρήσεις δάνεια για projects διμερή και αυτή η αμερικάνικη εταιρεία θα έχει έδρα στο Βελιγράδι.Θ’ ανοίξουν το συνοριοπέρασμα Merdare και θ’ ακολουθήσουν μια μινι Σέγκεν ζώνη.

Θ’ αναγνωρίσουν διπλώματα κι επαγγελματικά δικαίωματα. Συμφωνούν να δουλεύουν με το Υπ. Ενέργειας ΗΠΑ κι άλλες τέτοιες οντότητες των ΗΠΑ για να μοιράζονται νερό κι ενεργεία. Θ΄απαγορεύσουν το 5G από μη εμπιστοσύνης πωλητές (δηλ Κίνα) Σύσφιξη αεροπορική.Θα μοιράζονται πληροφορίες για αεροπορικές συγκοινωνίες και στο πλαίσιο της συνεργασίας των ΗΠΑ στα Βαλκάνια δεσμεύονται ν’ αναβαθμίσουν την τεχνολογία τους για να καταπολεμήσουν κάποιες έκνομες δραστηριότητες και θα εγκαταστήσουν κι ενεργοποιήσουν τα ραντάρ συστήματα πληροφόρησης αμερικάνικα.

Προώθηση και προστασία θρησκευτικής ελευθερίας και προστασία θρησκευτικών τόπων κι δικαιωμάτων… και επανίδρυση της εβραϊκής περιουσίας και κληρονομιάς από εποχή Ολοκαυτώματος.Να κάνουν προσπάθειες για εξεύρεση αγνοούμενων κι εκτοπισμένων. Θα συνεργαστούν με 69 χώρες που ποινικοποιούν την ομοφυλοφιλία και προσπαθούν να την αποποινικοποιήσουν.

Image

Και οι 2 πλευρές θα ορίσουν τη Χεζμπολά στο σύνολό της ως τρομοκρατική οργάνωση και θα εγκαταστήσουν μέτρα για απαγόρευση επιχειρήσεων και οικονομικές της δραστηριότητες στα εδάφη τους…..

-Πρώτες αντιδράσεις Σέρβων στο twitter μιλούν για ταπείνωση και ότι η Σερβία δεν κέρδισε τίποτα από αυτή τη συμφωνία.

Οι Vucic και Hoti έχουν προγραμματίσει να ταξιδέψουν στις Βρυξέλλες τη Δευτέρα για επιπλέον συνομιλίες.

-Οι χώρες υπέγραψαν αυτό που ο Τραμπ ονόμασε συμφωνία οικονομικής εξομάλυνσης στο Oval Office.Ο Richard Grenell, απεσταλμένος του Trump για τη Σερβία και το Κοσσυφοπέδιο, διευκρίνισε αργότερα ότι η Σερβία και το Κοσσυφοπέδιο υπέγραψαν ξεχωριστά έγγραφα που ήταν σχεδόν πανομοιότυπα, ενώ ο Trump υπέγραψε ένα τρίτο έγγραφο που σήμαινε την έγκρισή του για την πρωτοβουλία.

-Το Ισραήλ δεν είχε αναγνωρίσει ποτέ ως τώρα το Κοσσυφοπέδιο που αποσχίσθηκε και κήρυξε ανεξαρτησία από τη Σερβία το 2008.

-To Kosovo και η Σερβία γίνονται ο 2 πρώτες ευρωπαϊκές χώρες που αναγνωρίζουν την Ιερουσαλήμ ως ισραηλινή πρωτεύουσα.

timesofisrael: η Σερβία είναι η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα που μεταφέρει την πρεσβεία της στην Ιερουσαλήμ….

dimpenews.com

Share this post