Η νέα γλώσσα προγραμματισμού που χρησιμοποιούν για malware

Η νέα γλώσσα προγραμματισμού που χρησιμοποιούν για malware

Νέα γλώσσα προγραμματισμού φαίνεται να χρησιμοποιούν οι προγραμματιστές και οι χάκερς για να κατασκευάσουν κακόβουλα malware. Η Intezer (εταιρεία διαδικτυακής προστασίας από κυβερνοεπιθέσεις) αναφέρει πως η νέα γλώσσα προγραμματισμού δεν είναι άλλη παρά η Go.

Γλώσσα προγραμματισμού Go – Τι είναι;

Είναι μια γλώσσα προγραμματισμού ανοιχτού κώδικα (open source), την οποία κατασκεύασε η Google. Η γλώσσα Go είχε βραβευτεί το 2016, από το TIOBE, ως η “Γλώσσα Προγραμματισμού της Χρονιάς” (“Programming Language of the Year”). Αυτή η δημοσιότητα που της δόθηκε, είναι πολύ πιθανό να την έβαλε στο στόχαστρο των προγραμματιστών που κατασκευάζουν malware.

Η ανακοίνωση της Intezer

Η Intezer στην ανακοίνωσή της αναφέρει ότι τα ποσοστά των χάκερς και προγραμματιστών που χρησιμοποιούν τη Go, αυξάνονται με ραγδαίους ρυθμούς. Συγκεκριμένα, με μια αύξηση της τάξης του 2.000%! Και αυτό το ποσοστό αφορά μόνο τα malware που έχουν ήδη εντοπιστεί. Αναμένεται δραματική αύξησή του εντός του 2021. Στην ανακοίνωση αναφέρεται πως η ανάπτυξη της γλώσσας Go προήλθε από κυβερνητικούς αλλά και μη-κυβερνητικούς παράγοντες και χρήστες.

Αναφέρεται, επίσης, μετά την ανάλυση των malware που εντοπίστηκαν:

“Ένα μεγάλο ποσοστό από τα malware που εντοπίστηκαν σε Linux περιβάλλον, είναι είτε bots που χρησιμοποιούνται για DDoS ή που κάνουν αυτόματη εγκατάσταση cryptominers”

Σύμφωνα με το ZDNet, οι προγραμματιστές των malware επέλεξαν τη γλώσσα Go για αρκετούς λόγους. Ένας από αυτούς είναι το cross-compile μεταξύ των κορυφαίων λειτουργικών συστημάτων. Όπως επίσης και ο τρόπος εκτέλεσης της Go, που καθιστά πολύ δύσκολη τη μελέτη και τον εντοπισμό των malware από security researchers.

Η Intezer θεωρεί πως τα malware θα αυξηθούν κατακόρυφα κατά τη διάρκεια του έτους.

βραζιλιάνικη κουζίνα

Share this post