Η νέα γρίπη των χοίρων θα μπορούσε να είναι σούπερ πανδημία.

Η νέα γρίπη των χοίρων θα μπορούσε να είναι σούπερ πανδημία.

Eπιστήμονες από τη Βραζιλία ανακάλυψαν μια προηγουμένως άγνωστη μετάλλαξη του ιού της «γρίπης των χοίρων». Σύμφωνα με την Miralda Siqueira, επικεφαλής του εργαστηρίου αναπνευστικών ιών και ιλαράς Fiocruz, το δυναμικό της νέας μάστιγας υπερβαίνει την κλίμακα του κοροναϊού.


Η Siqueira είπε στην εφημερίδα Globo ότι από το 2005 έχουν εντοπιστεί 25 διαφορετικές παραλλαγές του ιού της γρίπης A / H1N2.

«Αλλά αυτό που βρήκαμε στην πόλη Ibipora είναι διαφορετικό από αυτό που ανακαλύφθηκε νωρίτερα», είπε. Ο ανιχνευθείς ιός έχει γενετικές διαφορές από άλλα παθογόνα της “γρίπης των χοίρων” και έχει υψηλό επίπεδο μολυσματικότητας.

Όπως γράφουν οι συγγραφείς του τηλεοπτικού καναλιού “No Panic”, αυτή τη στιγμή υπάρχει μια γνωστή περίπτωση λοίμωξης – μιλάμε για έναν 22χρονο υπάλληλο μιας από τις τοπικές επιχειρήσεις επεξεργασίας κρέατος. Σύμφωνα με πληροφορίες, η γυναίκα υπέφερε από μια ήπια ασθένεια.

Τώρα μια ομάδα επιστημόνων μελετά περίπου 3.000 δείγματα βιοϋλικών από κατοίκους της περιοχής, των οποίων οι δοκιμές για κοροναϊούς και άλλες αναπνευστικές λοιμώξεις έδειξαν αρνητικό αποτέλεσμα. “

Δεν είναι η πρώτη φορά που η ιδέα ότι ο κοροναϊός δεν θα περιοριστεί.

«Μετά τον κορανοϊό, μας περιμένει μια πραγματική τρομερή επιδημία. Αυτή η πανδημία είναι απλώς μια άσκηση», δήλωσε στα ΜΜΕ ο Alexander Myasnikov, επικεφαλής ιατρός του 71ου GKB.

“Περιμένουμε όλοι μια σοβαρή επιδημία με ποσοστό θνησιμότητας 30-35%. Ταυτόχρονα, το πιο επικίνδυνο μέρος όπου οι πιθανότητες μόλυνσης είναι υψηλές είναι τα νοσοκομεία”, αναφέρει ο Τύπος γιατρός.

Σύμφωνα με τον γιατρό, αυτό συζητείται ενεργά από την παγκόσμια κοινότητα επιδημιολόγων και ιολόγων. Τέτοια δεδομένα επιβεβαιώνονται πράγματι από τα εξειδικευμένα και ιατρικά μέσα στον κόσμο.

Ο Myasnikov τόνισε ότι από την άποψη των ιολόγων, υπάρχουν δύο μεταλλάξεις – ο κοροναϊός αναπτύχθηκε με τον ίδιο τρόπο:

  • Το πρώτο βήμα είναι όταν μεταφέρεται από ένα γουρούνι ή ένα πουλί σε ένα άτομο.
  • Η δεύτερη μετάλλαξη είναι πότε θα μεταδοθεί από άτομο σε άτομο.

Δηλαδή, μακροπρόθεσμα, μια τέτοια λοίμωξη θα μπορούσε ενδεχομένως να είναι πιο σοβαρή. Και όλοι γράφουν – “δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα είναι.”

Και με όρους – μια ερώτηση …

Ποια είναι η απειλή μιας νέας πανδημίας;

Τα μέσα ενημέρωσης προσθέτουν επίσης ότι σε ένα σεμινάριο στο Πανεπιστήμιο Johns Hopkins, ειδικοί προέβλεπαν ότι θα ξεκινήσει μια νέα επιδημία γρίπης των χοίρων στη Βραζιλία. Τα δύο τρίτα του παγκόσμιου πληθυσμού δεν θα είναι σε θέση να αντισταθούν, καθώς ο ιός θα εξαπλωθεί με αεροπλάνα σε λίγες μόνο μέρες. Οι απώλειες θα ανέλθουν σε 65 εκατομμύρια ζωές και 700 δισεκατομμύρια δολάρια , συνοψίζει ο Myasnikov.

Από την πλευρά του, ο Vladimir Chulanov, ο επικεφαλής εξειδικευμένος ειδικός για τις μολυσματικές ασθένειες του Υπουργείου Υγείας, εξέφρασε την άποψη ότι η αύξηση της συχνότητας εμφάνισης κοροναϊού στη Ρωσία είναι πιθανή το φθινόπωρο, αλλά δεν θα είναι τόσο σημαντική σε σύγκριση με αυτήν που παρατηρήθηκε την άνοιξη.

“Είναι πιο σωστό να μην μιλάμε για το δεύτερο κύμα, αλλά για πιθανή αύξηση της νοσηρότητας κατά την περίοδο της εποχιακής αύξησης των οξέων αναπνευστικών ασθενειών. Γνωρίζουμε ότι όταν σχηματίζονται νέες ομάδες την φθινοπωρινή περίοδο – σχολικές ομάδες, ομάδες μαθητών, ομάδες εργασίας, δημιουργούνται συνθήκες για την εξάπλωση των σταγονιδίων. λοιμώξεις, συμπεριλαμβανομένης της λοίμωξης από κοροναϊό. Και αυτό μπορεί να οδηγήσει σε κάποια αύξηση της επίπτωσης. Δεν αναμένουμε σημαντική αύξηση που παρατηρήθηκε νωρίτερα. “

Ας σας υπενθυμίσουμε ότι δεν θα υπάρξει «κλείσιμο της Ρωσίας (καθώς και των θέρετρων και της Μόσχας) για καραντίνα τον Αύγουστο και το φθινόπωρο μέχρι τον Ιανουάριο». Οι πληροφορίες σχετικά με αυτές τις ανοησίες είναι επίσης πλήρεις ψεύτικες – γράφουν ειδικοί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Οι ειδικοί προειδοποιούν επίσης ότι οι φήμες κυκλοφόρησαν σε όλη τη χώρα (vatsap, VKontakte, προσωπικές συνομιλίες) που φέρεται να έλαβαν οι αρχές (όχι!) Μια απόφαση τον Αύγουστο να επαναφέρει την καραντίνα, την απομόνωση και να σκοτώσει την περίοδο εργασίας και διακοπών του 2020.

“Αυτή είναι απολύτως αναξιόπιστη πληροφορία. Η επίπτωση – ναι, υπάρχουν, αλλά δεν υπάρχουν σχέδια, αποφάσεις σχετικά με τη θέσπιση περιοριστικών μέτρων και αυτό δεν είναι προγραμματισμένο. Ναι, κανείς δεν ξέρει τι θα συμβεί με το δεύτερο κύμα (το αναμενόμενο είναι πολύ πιο μαλακό), αλλά όλες αυτές οι ιστορίες,” ότι κάποιος έμαθε από το Rospotrebnadzor, το Υπουργείο Υγείας, τον αδελφό ενός φίλου του ταιριάσματος από το FSB, τη διοίκηση, τα φωνητικά μηνύματα είναι ψεύτικα. Τώρα για τέτοια ψεύτικα δοκιμάζονται, συμπεριλαμβανομένων των συμμετεχόντων σε συνομιλία και των αδίστακτων bloggers, “ανέφερε μια πηγή των δυνάμεων ασφαλείας.

Σύμφωνα με αξιωματούχους ασφαλείας, τέτοιες ψεύτικες φήμες (καθώς και για την καραντίνα της χώρας το Σεπτέμβριο) διαδίδονται από τους οπαδούς της αίρεσης “πολίτες της ΕΣΣΔ”, τους Platoshkinites και τους Ουκρανούς πολεμιστές για να προκαλέσουν δημόσια οργή και διαμαρτυρία.

Μπορούμε μόνο να ελπίζουμε ότι η νέα γρίπη των χοίρων και οι μεταλλάξεις της μαζί με τον κοροναϊό και την εποχική γρίπη δεν θα οδηγήσουν πραγματικά σε σούπερ πανδημία με την υψηλότερη θνησιμότητα και μολυσματικότητα. Αλλά εδώ είναι ήδη η “μπάλα στο γήπεδο” γιατρών και αρχών …

pravda.ru

ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΡΩΣΙΚΗ PRAVDA : Corfiatiko.blogspot.com

Share this post