Η Νέα Χούντα ξανά κτυπά!… Από αυτό τό Σαββατοκυρίακον…. Μαύρες ημέρες…

Η Νέα Χούντα ξανά κτυπά!… Από αυτό τό Σαββατοκυρίακον…. Μαύρες ημέρες…

Η Νέα Χούντα ξανά κτυπά!…. μέ σύσσωμη τή πολιτική σκηνή!….

Τα «μάτια» του Κράτους σε πλατείες και πάρκα…

Ακόμα πιο αυστηροί γίνονται από σήμερα οι έλεγχοι από την αστυνομία επειδή ξεκινά το Σαββατοκύριακο. Μάλιστα αναμένεται να επιβληθούν και περισσότερα πρόστιμα στους παραβάτες.

Συγκεκριμένα, με βάση την απόφαση της κυβέρνησης, η Ελληνική Αστυνομία ξεκινά να σαρώνει πλατείες και άλλους πολυσύχναστους ανοικτούς χώρους, προκειμένου να αποτρέπει τους πολίτες από το να μην τηρούν τις λεγόμενες κοινωνικές αποστάσεις.

Με βάση το σχέδιο της κυβέρνησης, οι έλεγχοι εντατικοποιούνται και σε ορισμένες περιπτώσεις γίνονται περισσότερο αυστηροί και με πρόστιμα. Οι έλεγχοι θα επεκταθούν και σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, ώστε να τηρείται αυστηρά το ωράριο μέχρι τα μεσάνυκτα.

Στο θέμα άλλωστε αναφέρθηκε και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, δηλώνοντας:

«Οι χώροι εργασίας και ψυχαγωγίας -με την ιχνηλασία που πραγματοποιούμε- μπορούν να ευνοήσουν τη μετάδοση του ιού. Σημαίνει αυτό ότι πρέπει να κλείσουν; Όχι! Πρέπει να αναπροσαρμόσουν τους κανόνες και τα ωράρια λειτουργία τους».

Όπως αναφέρουν πληροφορίες, εάν διαπιστωθεί ότι συνεχίζεται ο συνωστισμός στις πλατείες και άλλους ανοικτούς χώρους, παρά τους ελέγχους, και ταυτόχρονα μας πουν ότι αυξήθηκαν τα κρούσματα, η κυβέρνηση έχει στο τραπέζι περαιτέρω μείωση του ωραρίου των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος (βλ. μοντέλο Μαδρίτης 22.00) και όχι μόνο, ώστε να μην δίνεται η δυνατότητα για συγκέντρωση πολιτών ειδικά τις βραδινές ώρες.

Τα μέτρα περιορισμού της ελευθερίας με αφορμή τον κορωνοϊό συνεχίζονται παγκοσμίως…

Share this post