Η οικονομία της ΕΕ θα καταρρεύσει φέτος – «Από τον Οκτώβριο, η Δύση δεν θα έχει τίποτα!”

Η οικονομία της ΕΕ θα καταρρεύσει φέτος – «Από τον Οκτώβριο, η Δύση δεν θα έχει τίποτα!”

Η οικονομία της ΕΕ θα καταρρεύσει φέτος – «Από τον Οκτώβριο, η Δύση δεν θα έχει τίποτα!”

Θα βιώσει η Ευρώπη οικονομική κατάρρευση τους επόμενους μήνες; Σύμφωνα με δημοσιογράφο στην Ουκρανία, η Ρωσία έχει ήδη αποφασίσει το τέλος της Ευρώπης. Θα σταματήσει όλες τις εξαγωγές στην Ευρώπη στα τέλη Σεπτεμβρίου, γράφει ο Thomas Oysmüller.

Μόλις την περασμένη εβδομάδα αναφέρθηκα στον σκηνοθέτη και δημοσιογράφο Gonzalo Lira στο άρθρο «Η Πολωνία καταλαμβάνει το Lviv;» Ο Γκονζάλο Λίρα είναι ένας από εκείνους τους παρατηρητές που πιστεύουν ότι η Ουκρανία θα εξακολουθεί να είναι υπό κατοχή από τη Δύση.

Το Τέλος της δυτικής οικονομίας;

Ο Λίρα είναι Αμερικανοχιλιανός σκηνοθέτης που ζει στην Ουκρανία και ασκεί έντονη κριτική στο καθεστώς Ζελένσκι στην Ουκρανία από την αρχή του πολέμου. Πρώτα από το Κίεβο, όπου επέκρινε δριμύτα τον οπλισμό του λαού και δήλωσε ότι εγκληματικές συμμορίες είχαν καταλάβει τις νύχτες στο Κίεβο. Στη συνέχεια μετέβη στο Χάρκοβο, όπου σύμφωνα με δικές του δηλώσεις κρατείται αυτή τη στιγμή.

Στα μέσα Απριλίου, η ουκρανική μυστική υπηρεσία SBU τον κράτησε για περίπου μια εβδομάδα. Έκτοτε του απαγορεύτηκε να φύγει από το Χάρκοβο και η SBU του απαγόρευσε επίσης την πρόσβαση στους λογαριασμούς του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ο Λίρα θεωρείται πολύ καλά ενημερωμένος, δημιούργησε νέους λογαριασμούς στο YouTube και στο Twitter και τώρα έχει αρκετές δεκάδες χιλιάδες οπαδούς και εκεί.

Την «Ημέρα της Απελευθέρωσης», 9 Μαΐου, ο Λίρα ηχογράφησε ένα νέο – μικρότερο βίντεο. Το βίντεο έχει ήδη σχεδόν 50.000 προβολές. Υπάρχει λόγος για αυτό: ο Λίρα ανακοινώνει τον «οικονομικό Αρμαγεδδώνα» στην ΕΕ και τις ΗΠΑ. Τα χρηματοπιστωτικά συστήματα της Δύσης και η οικονομία της θα κατέρρεαν πριν από το τέλος του τρέχοντος έτους. Αυτό έχει ήδη αποφασιστεί.

Η Αυστρία στη μέση

Επικαλείται πηγή που φέρεται να γνώριζε ότι η απόφαση είχε ήδη ληφθεί στο Κρεμλίνο. Διότι η Ρωσία έχει ήδη αποφασίσει να σταματήσει να προμηθεύει τη Δύση με πετρέλαιο και όλες τις πρώτες ύλες, «συμπεριλαμβανομένων όλων των τροφίμων», το αργότερο μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου. Μόνο δύο δυτικές χώρες θα εξακολουθούσαν να λαμβάνουν ρωσικά εξαγωγικά αγαθά μετά το καλοκαίρι: η Ουγγαρία και η Σερβία.

Λόγω της συνταγματικής της ουδετερότητας, η Αυστρία δεν χρειάστηκε στην πραγματικότητα να υποστηρίξει το δυτικό μπλοκ στη σύγκρουση. Θα υπήρχε γεωγραφική εγγύτητα με την Ουγγαρία και τη Σερβία, που θέλουν να μείνουν μακριά από τη σύγκρουση. Η Ουγγαρία –αν και μέλος του ΝΑΤΟ– εμποδίζει τις προμήθειες όπλων στην Ουκρανία μέσω του εδάφους της. Επιπλέον, η αυστριακή πρωτεύουσα – από το Raiffeisen μέχρι την OMV – είναι στενά συνυφασμένη με τη Ρωσία.

Ωστόσο, η πολιτική ακολουθεί διαφορετικό δρόμο. Στις 8 Μαΐου, η υπουργός Άμυνας Klaudia Tanner βρισκόταν στις ΗΠΑ. Για λογαριασμό της Αυστρίας, υπέγραψε μια «πολιτικοστρατιωτική συμμαχία» με τις ΗΠΑ, το «Πρόγραμμα Κρατικής Συνεργασίας». Αλλά η Αυστρία έχει μια συμφωνία «Συνεργασίας για την Ειρήνη» με το ΝΑΤΟ εδώ και δεκαετίες. Δεν έχει απομείνει σχεδόν τίποτα από την ουδετερότητα της Αυστρίας, για το Κρεμλίνο είναι ένα «μη φιλικό κράτος». Η Αυστρία υποστηρίζει πλήρως τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας και έχει στείλει ακόμη και στρατιωτικό εξοπλισμό (κράνη) στην Ουκρανία.

Προβλήματα που είναι ήδη εμφανή

Εάν η Ρωσία ξεκινήσει πραγματικά με τεράστια πακέτα κυρώσεων κατά της Δύσης, αυτό θα έχει συνέπειες και για την Αυστρία.

Λίρα: «Μπορεί να νομίζετε ότι αυτά είναι απλώς φήμες. Εντάξει. Αλλά δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι οικονομίες της Δύσης καταρρέουν αυτή τη στιγμή. Δεν υπάρχει αμφιβολία», είπε: «Το βλέπεις κάθε μέρα όταν πηγαίνεις στο σούπερ μάρκετ, όταν πηγαίνεις στο βενζινάδικο». Μπορείτε να το καταλάβετε από τα άδεια ράφια στα καταστήματα ή από τους μήνες παράδοσης. Στην Ουγγαρία, η βενζίνη εξακολουθεί να κοστίζει 1,30 ευρώ. «Συμβαίνει τώρα», λέει ο Λίρα.

Λαμβάνοντας υπόψη αυτές τις πληροφορίες, ο Λίρα συνιστά άμεση προετοιμασία: ειδικά αυτόν τον χειμώνα, θα ζούσατε σκηνές στην Ευρώπη που νομίζατε ότι ήταν αδιανόητες. Οι άνθρωποι θα παγώνουν απο το κρύο και θα λιμοκτονούν σε μεγάλους αριθμούς. Οι άνθρωποι πρέπει να πάρουν αλεύρι, το ρύζι και άλλα βασικά τρόφιμα και πρέπει επίσης να αναρωτηθούν πώς θα ζεστάνουν τα σπίτια τους τον ερχόμενο χειμώνα. Φαγητό και ζέστη, με άλλα λόγια, «Δεν θα υπάρχει αρκετό φαγητό για την Ευρώπη και τις ΗΠΑ».

Γιατί η Δύση χρειάζεται την Ουκρανία, τη Ρωσία, τη Λευκορωσία και το Καζακστάν για να εξασφαλίσει τον εφοδιασμό τροφίμων, αλλά από τον Οκτώβριο η Δύση δεν θα λάβει τίποτα από αυτές τις χώρες. Τίποτα. Αυτή είναι μια σοβαρή προειδοποίηση από τον Λίρα.

Την ίδια στιγμή, η Ευρώπη αντιμετωπίζει μια μεταναστευτική κρίση που δεν μπορεί να συγκριθεί με το 2015. Η Αίγυπτος, με περισσότερους από 100 εκατομμύρια κατοίκους, εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την Ουκρανία. Αυτή η εξάρτηση θα οδηγήσει επίσης σε δραματικές επισιτιστικές κρίσεις στην Αίγυπτο και τη Βόρεια Αφρική. Οι ΗΠΑ και η ΕΕ είναι εν μέρει υπεύθυνες για αυτό, γιατί κάνουν ό,τι μπορούν για να «παρατείνουν» τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Δύσκολοι καιροί πλησιάζουν για τη Δυτική Ευρώπη, αν θέλουμε να πιστέψουμε αυτά που ισχυρίζεται ο σκηνοθέτης Λίρα.

Απόδοση

KORAKAS NEWS

greek-dutch-truth.blogspot.com

Share this post