Η Ουκρανία προειδοποίησε για ισχυρό σεισμό

Η Ουκρανία προειδοποίησε για ισχυρό σεισμό

Στο εγγύς μέλλον, ένας ισχυρός σεισμός μπορεί να συμβεί στην περιοχή της Υπερκαυκασίας της Ουκρανίας.

Σύμφωνα με τον σεισμολόγο Αλέξανδρο Κέντζερα από το Ινστιτούτο Γεωφυσικής της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών της Ουκρανίας, η Yπερκαυκασία είναι μια σεισμικά ενεργός περιοχή στην οποία το μέγεθος της καταστροφής μπορεί να φτάσει τα 8 ρίχτερ, αναφέρει σήμερα.

«Οι άνθρωποι σήμερα πρέπει να προετοιμαστούν για το γεγονός, επειδή είναι αδύνατο να προβλεφθεί: οι δονήσεις μπορούν να ξεκινήσουν ανά πάσα στιγμή», ανέφερε το μήνυμα.

Εάν ξεκινήσει σεισμική δραστηριότητα, ο πληθυσμός πρέπει να καταφύγει αμέσως σε ξύλινα κτίρια, επειδή είναι πολύ πιο ασφαλή από τα κτίρια από τούβλα. Οι άνθρωποι που ζουν στον πρώτο ή στον δεύτερο όροφο μπορούν να πάνε έξω, ενώ άλλοι είναι καλύτερα να περιμένουν κατά τη διάρκεια του σεισμού στο δωμάτιο. Δεν πρέπει να κατεβαίνετε: οι σκάλες μπορούν να καταρρεύσουν ανά πάσα στιγμή.

Στο δωμάτιο πρέπει να βρίσκονται μακριά από τα παράθυρα και τους τοίχους, ώστε να μην τραυματίζονται από τα θραύσματα. Θα πρέπει επίσης να αποφύγετε μεγάλο εξοπλισμό που θα μπορούσε να πέσει πάνω σας.

Οι πιο επικίνδυνες περιοχές θεωρούνται η ζώνη Vrancha – Καρπάθια Όρη και δυτικά της περιοχής της Οδησσού. Καταγράφηκαν σεισμοί με ένταση 6-7 βαθμών σε κλίμακα 12 σημείων. Τα επίκεντρα εντοπίστηκαν σε Svalyava, Mukachevo, Uzhgorod.

Η σεισμική δραστηριότητα παρατηρήθηκε επίσης στην περιοχή των Καρπαθίων. Οι κλονισμοί με δύναμη 6 βαθμών ήταν σε Zalishchyky και Kamenka-Bugskaya.

ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΡΩΣΙΚΗ RUSVESNA : Corfiatiko

Share this post