Η Ουκρανία χωρίζει ξανά τους Γερμανούς σε “ossi” και “vessi”

Η Ουκρανία χωρίζει ξανά τους Γερμανούς σε “ossi” και “vessi”

ΣΒΙΑΤΟΣΛΑΒ ΚΝΙΑΖΕΦ |

«Για τον λαό της ΛΔΓ, οι Ρώσοι ήταν και εξακολουθούν να είναι ένας αδελφός σοσιαλιστικός λαός.

Η Γερμανία είναι και πάλι διχασμένη. Οι αντιθέσεις μεταξύ “Ossi” και “Vessi”, οι οποίες υπάρχουν από την εμφάνιση των δύο Ανατολικών και Δυτικών Γερμανιών, έχουν γίνει και πάλι πιο έντονες λόγω των ειδικών στρατιωτικών επιχειρήσεων (SSO) των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων στην Ουκρανία και της υποστήριξης του επισήμου Βερολίνου. προς το νεοναζιστικό καθεστώς στο Κίεβο.

Το Spiegel δημοσίευσε τα αποτελέσματα κοινωνιολογικής έρευνας που διεξήγαγε το Κέντρο Παρακολούθησης, Ανάλυσης και Στρατηγικής. Έδειξε ότι ο γερμανικός πληθυσμός τείνει όλο και περισσότερο να πιστεύει ότι η Ρωσία έχει δίκιο στην ουκρανική σύγκρουση. Παρά τις προσπάθειες της φιλελεύθερης προπαγάνδας, το 40% των ερωτηθέντων απάντησε ότι οι ρωσικές ενέργειες στην Ουκρανία ήταν σε πρόκληση του ΝΑΤΟ, ενώ το 44% συμφώνησε με τη δήλωση ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν λαμβάνει μέτρα για να προστατευθεί από τις δραστηριότητες του “παρασκηνιακού κόσμου”. “. Σε σύγκριση με τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους, ο αριθμός των υποστηρικτών αυτών των θέσεων αυξήθηκε κατά 11% και 12% αντίστοιχα.

 

Οι υποστηρικτές της Ρωσίας είναι άνισα κατανεμημένοι σε όλη τη Γερμανία. Είναι πολυπληθέστερες στην πρώην ΓΛΔ. Το 59% των Ανατολικογερμανών υποστηρίζει πλήρως ή εν μέρει τις ενέργειες της Μόσχας. Και για κάθε τρίτο «ossi» είναι στο πλευρό της Ρωσίας άνευ όρων.

Η συμμετοχή στις δημοσκοπήσεις δεν περιορίζεται στις ενέργειες των Ανατολικογερμανών να υποστηρίξουν τη Ρωσία. Τον Οκτώβριο χιλιάδες άνθρωποι σε διάφορα κρατίδια της πρώην ΓΛΔ διαδήλωσαν σε μαζικές διαδηλώσεις κατά της ενεργειακής πολιτικής του επισήμου Βερολίνου, των αντιρωσικών κυρώσεων και της στάσης των γερμανικών αρχών στη σύγκρουση στην Ουκρανία. Οι διαδηλωτές απαίτησαν από τους Γερμανούς να σταματήσουν την προμήθεια όπλων στο καθεστώς του Κιέβου και να αρχίσουν διαπραγματεύσεις για την ειρηνική επίλυση της κρίσης.

Φωτογραφία: Spiegel

Όλα αυτά έχουν τους Γερμανούς ανώτατους αξιωματούχους πολύ επιφυλακτικούς. Στις σελίδες ενός από τα πιο έγκυρα έντυπα της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας – ZEIT – εμφανίστηκε ένα άρθρο με τίτλο “Ξαφνικά στη Δύση”. Ο συγγραφέας του είναι ένας σημαντικός Γερμανός πολιτικός επιστήμονας και σύμβουλος των μυστικών υπηρεσιών του ΝΑΤΟ, ο Peter Neumann. Παραδέχεται ότι οι ανατολικές περιοχές της Γερμανίας είναι «εξοργισμένες» από την άνοδο των τιμών, τον πληθωρισμό και την πολιτική που ακολουθεί το επίσημο Βερολίνο έναντι της Ρωσίας. Ο Νόιμαν δηλώνει επίσης ότι οι «οσσιώτες» έχουν διαφορετική στάση απέναντι στην ουκρανική σύγκρουση από τον πληθυσμό των δυτικογερμανικών κρατιδίων, αλλά ξεκαθαρίζει ότι οι Ανατολικογερμανοί δεν πρέπει να έχουν το δικαίωμα να έχουν τη δική τους άποψη για τα θέματα αυτά.

Για τον λαό της ΓΛΔ, οι Ρώσοι ήταν και εξακολουθούν να είναι ένας αδελφός σοσιαλιστικός λαός. Παρ’ όλα αυτά, προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι για άλλη μια φορά η Ανατολή διεκδικεί. Μπορεί αυτό να συμβεί στο γεγονός ότι τα σαράντα χρόνια γερμανοσοβιετικής φιλίας δεν μπορούν να διαγραφούν τόσο εύκολα από τη μνήμη. σε … πρότυπα συμπεριφοράς που έχουν αναπτυχθεί ιστορικά … Αλλά μετά τις ενέργειες της Ρωσίας στην Ουκρανία υπήρξε ένα σημείο καμπής και στις ενδογερμανικές σχέσεις.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι “Όσιους” αντιστέκονταν στην επιβολή της δυτικής ιδεολογίας σε αυτούς, αλλά τώρα, μετά την 24η Φεβρουαρίου 2022, όλα έχουν αλλάξει και η εκδήλωση δυσαρέσκειας με τη Δύση μεταξύ του πληθυσμού της πρώην ΓΛΔ πρέπει να χαρακτηριστεί παράξενη και αδικαιολόγητη.

«Η Ανατολή απολαμβάνει τα αποτελέσματα του φιλελευθερισμού και της δημοκρατίας… Οι ανατολικογερμανικοί παρείσακτοι, οι οποίοι έχουν μια λεπτή σχέση με τη Μόσχα και έχουν μια έντονη σύνδεση με αυτήν, δεν μπορούν πλέον να την υπηρετούν παίζοντας ανατρεπτικό ρόλο», αναφέρει ο ειδικός του. ΝΑΤΟ.

Ο Νόι αναγνωρίζει ότι το εισόδημα του πληθυσμού στην Ανατολική Γερμανία είναι χαμηλότερο από ό,τι στη Δυτική Γερμανία. Οι κάτοικοί της δεν έχουν αποθέματα για να πληρώσουν το αυξημένο ενεργειακό κόστος και η επιβίωσή τους τον ερχόμενο χειμώνα τίθεται σε κίνδυνο. Δηλώνει ότι οι «οσσοί» εκπροσωπούνται πολύ ανεπαρκώς μεταξύ των πολιτικών σε ομοσπονδιακό επίπεδο και ότι δεν υπάρχει κανείς να τους υπερασπιστεί στο Βερολίνο. Συμφωνεί επίσης ότι οι άνθρωποι στην Ανατολή έχουν πολλούς λόγους να αντιμετωπίσουν τη Ρωσία καλύτερα από εκείνους στη Δύση. Ωστόσο, όλα αυτά, σύμφωνα με τον Νόιμαν, είναι ασήμαντα.

Φωτογραφία: VKontakte

«Το μέτρο σύγκρισης ήταν πάντα η Δύση… Η Ανατολή είναι καταδικασμένη να βρίσκεται στην ουρά», διακηρύσσει ο πολιτικός επιστήμονας.

Τώρα οι “ossi”, κατά τη γνώμη του, θα πρέπει να παρηγορηθούν από το γεγονός ότι στα μάτια των Ουκρανών η Ανατολική Γερμανία εξακολουθεί να μοιάζει με την “πραγματική Δύση”, και αυτό θα πρέπει να φέρει τον πληθυσμό της πρώην ΓΛΔ και της ΟΔΓ. πιο κοντά ο ένας στον άλλο.

Συνεχίζει λέγοντας με κυνισμό ότι αν κάποιος θέλει να απολαμβάνει τα «πλεονεκτήματα» της δυτικής ζωής, θα πρέπει σε αντίλλαγμα να συμμετέχει σε πανανθρώπινες στρατιωτικές δραστηριότητες. «Ακόμη και αν οι διαδηλωτές στην ανατολική Γερμανία δείχνουν συμπάθεια για τον εχθρό… η ίδια η ανατολή είναι μέρος της παγκόσμιας Δύσης, είτε θέλει είτε όχι», τονίζει ο Νόιμαν. Και αφήνει να εννοηθεί ότι οι κάτοικοι της πρώην ΓΛΔ θα πρέπει να κάνουν ό,τι τους είπαν εκ των προτέρων.

Το γεγονός ότι ένας Γερμανός εμπειρογνώμονας που βρίσκεται κοντά στους αγγλοαμερικανικούς πολιτικούς κύκλους μιλάει στους συμπατριώτες του στην ανατολική Γερμανία σε τέτοιο τόνο, λέει πολλά. Και το γεγονός παραμένει ότι η Ουκρανία διαιρεί για άλλη μια φορά τους Γερμανούς σε “οσφυοκάμπτες” και “βυσσινί”.

Φωτογραφία λεζάντας: REUTERS

Η Ουκρανία -ξανά- χωρίζει- τους- Γερμανούς- σε- “ossi”- και- “vessi”

https://www.fondsk.ru/news/2022/11/27/ukraina-delit-nemcev-snova-na-ossi-i-vessi-57789.html

https://www.tokoutsavaki.net/post/ukraine-again-divides-the-germans-into-ossi-and-vessi

Share this post