Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΠΟΡΤΑΙΤΙΣΣΑ θα σφραγίσει όλες τις πόρτες της Ελλάδος από το Κακό.

Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΠΟΡΤΑΙΤΙΣΣΑ θα  σφραγίσει όλες τις πόρτες της Ελλάδος από το Κακό.

ΔΙΧΩΣ ΠΟΛΛΑ ΛΟΓΙΑ

Καθότι  τα μάτια μας βλέπουν αυτό που γίνεται με δόλιο τρόπο.

Μα δεν υπάρχει κανείς , μα κανείς υπεύθυνος να βάλει το μυαλό του να λειτουργήσει γιατί γίνονται όλα αυτά;

Και επειδή δεν υπάρχει, η ίδια η ΠΑΝΑΓΙΑ θα πιάσει την σκούπα και δη η ΠΑΝΑΓΙΑ η ΠΟΡΤΑΙΤΙΣΣΑ, όπως έκανε παλαιότερα.

Η ΠΟΡΤΑΙΤΙΣΣΑ δεν φυλάει απλώς τις πόρτες από τους βαρβάρους τούρκους αλλά θέλει και τον εσωτερικό χώρο του σπιτιού της –ΕΛΛΑΔΑ  παστρικά καθαρό.

Τίποτε δεν είναι ΤΥΧΑΙΟ σε όλα υπάρχει η σημειολογία του ΟΥΡΑΝΟΥ.

Είναι γνωστό το περιστατικό και μπορεί να  επαναληφθεί μέσα από τις επερχόμενες γεωπολιτικές, κοινωνικές , τεκτονικές και ενδημικές( λοιμικές)  συγκυρίες στην ευρύτερη περιοχή μας.

« Δεν θα πάει πολύ αυτή ή κατάσταση. Θα πάρει σκούπα ό Θεός! Κατά το 1830, επειδή υπήρχε στο Άγιον Όρος πολύς τουρκικός στρατός, για ένα διάστημα δεν είχε μείνει στην Μονή Ιβή­ρων κανένας μοναχός. Είχαν φύγει οι Πατέρες, άλλοι με τα άγια Λείψανα, άλλοι για να βοηθήσουν στην Επανά­σταση. Ερχόταν στο μοναστήρι μόνον ένας μοναχός από μακριά πού άναβε τα κανδήλια και σκούπιζε.

 

Μέσα και έξω από το μοναστήρι ήταν τουρκικός στρατός, και αυτός ό καημένος σκούπιζε και έλεγε: «Παναγία μου, τι θα γίνει μ’ αυτήν την κατάσταση;». Μία φορά πού προσευχόταν με πόνο στην Παναγία, βλέπει να τον πλησιάζει μία γυ­ναίκα – ήταν ή Παναγία – πού έλαμπε και το πρόσωπο της ακτινοβολούσε.

 

Τού παίρνει την σκούπα από το χέρι και τού λέει: «Εσύ δεν ξέρεις να σκουπίζεις καλά· εγώ θα σκουπίσω». Και άρχισε να σκουπίζει. Υστέρα εξαφανί­σθηκε μέσα στο Ιερό. Σε τρεις μέρες έφυγαν όλοι οι Τούρκοι! Τους έδιωξε ή Παναγία.»

Πηγή: Γέροντος Παισίου Αγιορείτου – Λόγοι Β΄- Πνευματικη Αφύπνιση

Όταν παρευρισκόμαστε ενώπιον της ΕΦΕΣΤΙΑΣ αυτής ΕΙΚΟΝΟΣ του ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ παρακαλούμε τον Προσμονάριο να ψάλλουμε το «  Τῇ ὑπερμάχῷ στρατηγῷ τὰ νικητήρια…» γιατί τότε το αυστηρό πρόσωπο της ΥΠΕΡΑΓΙΑΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ χαμογελάει βλέποντας προς την καθ ημάς Ανατολή.

https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com/

 

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Share this post