Η ΠΑΝΑΓΙΑ της ΒΑΡΝΑΚΟΒΑΣ αποκαθιστά την ΑΛΗΘΕΙΑ.

Η ΠΑΝΑΓΙΑ της ΒΑΡΝΑΚΟΒΑΣ   αποκαθιστά την ΑΛΗΘΕΙΑ.

Αυτές τις στιγμές πρέπει να συμπάσχουμε για να δούμε το ΕΛΕΟΣ της ΜΕΧΑΛΟΧΑΡΗΣ .

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Την ώρα που κλαίγαμε, άλλοι τιμητές των πάντων διέσπειραν ανακριβείς ειδήσεις. Δεχτήκαμε την μήνι τους γιατί βρεθήκαμε απέναντι τους επισημαίνοντας δια επανειλημμένης  αρθρογραφίας αντικειμενικά στοιχεία:

 https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com/2020/06/blog-post_25.html

https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com/2020/06/blog-post_18.html

https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com/2020/06/blog-post_40.html

 https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com/2020/06/blog-post_16.html

https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com/2020/06/blog-post_29.html

https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com/2020/06/blog-post_37.html

Ένα μεγάλο ΕΥΓΕ σε εκείνα τα ιστολογία που διόρθωσαν με γενναιότητα το λάθος.

« ΗΜΑΡΤΟΝ: ΟΙ ΣΧΙΣΜΑΤΙΚΟΙ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ ΔΕΝ ΠΗΓΑΝ ΣΤΗΝ ΒΑΡΝΑΚΟΒΑ! ( από το ιστολόγιο με την λεβεντιά ΗΓΓΙΚΕΝ που σε δύσκολους καιρούς με τόσα άλλα τέτοια ιστολόγια μας πρόσφεραν πολλά)

-Μόλις έμαθα, ότι τελικά οι σχισματικοί της Ουκρανίας δεν πήγαν στην Βαρνάκοβα αλλά σε άλλα κοντινά μοναστήρια της περιοχής και είναι μεγάλη αδικία και συκοφαντία εκ μέρους μας, όσοι αποδώσαμε ή αφήσαμε να εννοηθεί ότι η φωτιά έπιασε γι’ αυτόν τον – πνευματικό – λόγο, ωσάν να είμαστε οι ερμηνευτές και οι κήνσορες των τεκταινομένων.

Είναι το χειρότερο που θα μπορούσαμε να κάνουμε, πάνω στον πόνο που έχουν οι μοναχές για την καταστροφή να ακούνε και τέτοιες λάθος πληροφορίες ή και συκοφαντίες από μερικούς.

ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ, ΖΗΤΩ ΒΑΘΥΤΑΤΑ ΣΥΓΝΩΜΜΗ ΓΙΑ  ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΜΟΥ  https://topothoumeno.blogspot.com/2020/06/blog-post_523.html#more»

Δεκάδες τα σχόλια που ακολούθησαν μετά το ήμαρτον , κάτι που δείχνει την πνευματική ευρυχωρία της καρδιάς του Έλληνα.

Αναφέρουμε ενδεικτικά:

γ19 Ιουνίου 2020 – 1:53 μ.μ.

Σου το έγραψα ως σχόλιο αλλά δεν το έλαβες υπόψη. Είναι μοναστήρι της πνευματικής οικογένειας τους Αγίου Εφραίμ της Αριζόνας. Έβγαζε τα βιβλία του. Η γερόντισσα είναι Αγία. Διακριτική. Στενοχωρήθηκα γι αυτά. Η συγγνώμη σου θα την ανακουφίσει.

Απάντηση

  1. Π. Νικόλαος Καπνιάς19 Ιουνίου 2020 – 1:57 μ.μ.

Ερμηνευτές των φαινομένων που ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ο Κύριος μας, μπορούν να είναι μόνο όσοι έχουν αληθινά ΕΝΩΘΕΙ μαζί Του, οι πραγματικοί και μόνοι Θεολόγοι, οι Άγιοι μας … Αυτοί που έχουν κόψει το ίδιον θέλημα, για να ενεργεί μέσα τους και μέσω αυτών ο ίδιος ο Χριστός!

Απάντηση

γ19 Ιουνίου 2020 – 2:01 μ.μ.

Οι χαρισματικοί ήθελαν να πάνε στη Βαρνακοβα και το ειχαν στο προγραμμα. Οι αδελφες δεμ θα τους υπιδεχονταν. Κανανε εν τω μεταξυ εντονη προσευχη για να αποφύγουν τον πειρασμό. Η συνοδεία των σχισματικων καθυστέρησε πολύ στο προηγούμενο μοναστήρι και δεν πήγαν στην Βαρνακοβα. Η Παναγία φύλαξε το μοναστήρι της. Η απώλεια της εικόνας δεν οφείλεται μόνο στο φθόνο του Πονηρού για την αγιότητα της αδελφότητας. Είναι σημείο. ΜΕΓΑΛΗΣ ΘΛΙΨΕΩΣ. Θα θαυματουργησει τι αντίγραφο πλέον.

Απάντηση

  1. Ειρήνη @@@19 Ιουνίου 2020 – 3:23 μ.μ.

Λάθος πληροφορίες πάντα υπάρχουν, αρκεί να ξεκαθαριζουν τα πράγματα. Η Παναγία θα ξαναφτιάξει λαμπρότερη την Μονή Της στην Βαρνακοβα.Έχει τον δικό Της τρόπο !!!

Απάντηση

Π. Νικόλαος Καπνιάς19 Ιουνίου 2020 – 3:51 μ.μ.

Φίλιππε, έπεσες θύμα παραπληροφόρησης. Δεν έφταιγες εσύ. Προς τιμήν σου απεκατέστησες την αλήθεια! ΧΙΛΙΑ ΜΠΡΑΒΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΔΡΕΙΑ ΣΟΥ!!!
Κάποια άλλα sites και blog όμως, τα οποία προεξαρχουν σε “μαχητικότητα”, δηλώνουν “πολέμιοι του οικουμενισμού” κοκ, τσιμουδιά! Δημοσίευσαν τις ψευδείς πληροφορίες αλλά δεν θεώρησαν σκόπιμο (μέχρι στου τουλάχιστον) να αποκαταστήσουν την αλήθεια, για να παραμείνουν οι εντυπώσεις ότι κατά κάποιο τρόπο τιμωρήθηκε το μοναστήρι!!! Κατά κυριολεξία γι’ αυτούς ισχύει η φράση «ο σκοπός αγιάζει τα μέσα»! Δυστυχώς…

Απάντηση

Theon19 Ιουνίου 2020 – 4:07 μ.μ.

Φίλιππε μπράβο για την τοποθέτησή σου. Έκανε λάθος χωρίς κακή προαίρεση βασιζόμενος σε επίσημες (λανθασμένες) πληροφορίες.

Share this post