Η προφητεία της Μαρίας Μαγδαληνής για τον πυρηνικό χειμώνα ή τον μεγάλο παγετώνα.

Η προφητεία της Μαρίας Μαγδαληνής για τον πυρηνικό χειμώνα ή τον μεγάλο παγετώνα.

Στις 3 Ιουλίου 2016, ο Πάπας Φραγκίσκος αναβάθμισε το καθεστώς της υποχρεωτικής λειτουργικής εορτής στη μνήμη της Αγίας Μαρίας της Μαγδαληνής σε “λειτουργική εορτή”. Με άλλα λόγια, η Μαρία Μαγδαληνή εξισώθηκε τυπικά με τους Αποστόλους.

Υπάρχουν πολλοί θρύλοι συνωμοσίας και θεωρίες γύρω από τη Μαρία Μαγδαληνή, οπότε η προσοχή του Πάπα στην ημέρα μνήμης της έχει προβληματίσει πολλούς, αλλά όπως και να έχει, η ημέρα αυτή είναι η 22η Ιουλίου, η οποία ήταν πρόσφατα. Και σε αυτό το πλαίσιο, μια πολύ ενδιαφέρουσα προφητεία έχει εμφανιστεί στα εσχατολογικά φόρουμ, την οποία πιθανότατα λίγοι άνθρωποι γνωρίζουν ακόμη και σε φωτισμένους εσχατολογικούς κύκλους. Επειδή όμως η προφητεία συνδέεται με τη γεωγραφία, θα ξεκινήσουμε με τη γεωγραφία.

Σύμφωνα με την παράδοση της Δυτικής Εκκλησίας, η Αγία Μαγδαληνή, μαζί με τον Λάζαρο και τη Μάρθα, έφτασε στη Γαλατία μέσω θαλάσσης, όπου έζησε το υπόλοιπο της ζωής της. Ενταφιάστηκε στο αβαείο του Vezlet στη Βουργουνδία και στη συνέχεια τα λείψανά της μεταφέρθηκαν στην εκκλησία Saint-Maximen la St Beaume στην Προβηγκία, όπου παραμένουν μέχρι σήμερα.

Ωστόσο, τα λείψανα δεν είναι όλα εκεί και το χέρι του αγίου βρίσκεται σε ένα από τα μοναστήρια στο ελληνικό νησί της Λέσβου:

Ο μεγάλος όρμος ονομάζεται Καλλονή, όλοι τον γνωρίζουν, αλλά ο δεύτερος όρμος, ο μικρότερος, δεν εμφανίζεται στους χάρτες – το ελληνικό του όνομα, Γέρας Μυτιλήνης Bay, είναι γραμμένο παντού – οι αναγνώστες που γνωρίζουν τη γλώσσα θα μας διορθώσουν αν χρειαστεί.

Κάπου εκεί, στις όχθες του κόλπου, υπάρχει ένας αρχαίος ναός όπου το χέρι του αγίου πιστεύεται ότι είναι το κύριο κειμήλιο:

Η Μαρία Μαγδαληνή αγνοεί κατά κάποιο τρόπο τους τοπικούς ιερείς, αλλά αγαπάει τους ντόπιους και υπάρχουν πολλές ιστορίες για θαυματουργές θεραπείες, βοήθεια σε δύσκολες περιστάσεις, ακριβείς προβλέψεις και ούτω καθεξής. Ιδιαίτερα η ημερομηνία έναρξης του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και η πορεία του είχαν προβλεφθεί με ακρίβεια. Και για τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο η αγία σε μια από τις εμφανίσεις της είπε τα εξής:

“Μετά τον Μεγάλο Πόλεμο, ο Κόλπος της Ήρας θα γεμίσει με ξένα πλοία. Τα πλοία θα είναι αναρίθμητα και όταν συγκεντρωθούν – ο κόσμος θα παγώσει”.

Το πρωτότυπο κείμενο που παρατίθεται χρησιμοποιεί τη λέξη πήξει, κυριολεκτικά “πυκνώσει”, οπότε μπορεί κανείς να ερμηνεύσει την προφητεία με διαφορετικούς τρόπους.

Η αισιόδοξη εκδοχή είναι ότι ο κόσμος θα σταματήσει, θα παγώσει, στο στυλ της ταινίας “Η μέρα που η γη έμεινε ακίνητη”. Ή στο στυλ του “Wild West World”, όταν τα ρομπότ σταματήσουν, οι εργάτες του τσίρκου εμφανίζονται με κοσμικές στολές αλουμινόχαρτου και αρχίζουν να προσαρμόζουν και να αλλάζουν κάτι, όπως στο Matrix.

Μια απαισιόδοξη ερμηνεία είναι ότι ο κόσμος θα παγώσει. Η αιτία μπορεί να είναι ο πυρηνικός πόλεμος, ο ηφαιστειακός χειμώνας ή η μετατόπιση των πόλων, κατά την οποία οι Σπαρτιάτες θα μετακομίσουν στους Εσκιμώους και οι πολύπαθοι Τσούκτσι θα ζήσουν επιτέλους ζεστά στο γεωγραφικό πλάτος της Κύπρου, και αντί για φώκιες θα κυνηγούν Μορντβά και Ιρανούς πολεμικούς κολυμβητές, που τους περνούν για φώκιες.

Δεν είμαστε βέβαια απαισιόδοξοι, αλλά για κάποιο λόγο βλέπουμε τη δεύτερη επιλογή επειδή υπάρχει ένας παλιός θρύλος στα μοναστήρια στις ακτές της θάλασσας του Μαρμαρά ότι μια μέρα η θάλασσα θα βράσει και όλα τα ψάρια θα βράσουν εκεί. Θα υπάρξουν λιμοί και οι άνθρωποι θα τρώνε τα ψάρια, αλλά τα μαλλιά τους θα πέφτουν και όλοι όσοι έφαγαν τα ψάρια και ήπιαν το νερό θα πεθάνουν.

Όσον αφορά την τακτική, η Λέσβος είναι επίσης ένα πολύ καλό μέρος για να συγκεντρώσετε τον στόλο σας. Μπορείτε να τοποθετήσετε ισχυρή αεράμυνα στο νησί, και το πέρασμα στον ίδιο τον κόλπο είναι στενό και βολικό για να φυλάσσεται. Οπότε είναι κάπως λογικό, αν και δεν είναι σαφές γιατί τα πλοία θα συγκεντρωθούν στον κόλπο ακριβώς ΜΕΤΑ τον πόλεμο. Αλλά αν η προφητεία είναι σωστή και βγει αληθινή, τότε ίσως δούμε την απάντηση, οπότε μείνετε συντονισμένοι.

thebigtheone.com

Share this post