Η Ρωσία δεν θα εισβάλλει στην Ουκρανία, παραπληροφορούν οι ΗΠΑ – Αμερικανοί και Spiegel βλέπουν επίθεση 16 έως 20/2

Η Ρωσία δεν θα εισβάλλει στην Ουκρανία, παραπληροφορούν οι ΗΠΑ – Αμερικανοί και Spiegel βλέπουν επίθεση 16 έως 20/2

Ο αμερικανικός παράγοντας εδώ και καιρό αναφέρει ότι η Ρωσία ετοιμάζει πόλεμο κατά της Ουκρανίας και μάλιστα είχαν αναφερθεί και άλλες ημερομηνίες στο παρελθόν που προφανώς διαψεύστηκαν

Έκτακτη τηλεφωνική επικοινωνία θα έχουν Biden ο αμερικανός Πρόεδρος και ο Putin ο ρώσος Πρόεδρος στις 12 Φεβρουαρίου 2022… με πρωτοβουλία των ΗΠΑ… και με στόχο να σταματήσουν τον πόλεμο.

Ωστόσο ο αμερικανικός παράγοντας εδώ και καιρό αναφέρει ότι η Ρωσία ετοιμάζει πόλεμο κατά της Ουκρανίας και μάλιστα είχαν αναφερθεί και άλλες ημερομηνίες στο παρελθόν που προφανώς διαψεύστηκαν.
Το σενάριο ότι επίκειται εισβολή εντός των επόμενων ημερών… έχει λεχθεί αλλά και διαψευστεί πολλές φορές.
Με νέες αναφορές τους ο αμερικανικός παράγοντας αναφέρει ότι πριν το τέλος ή μετά το τέλος των χειμερινών ολυμπιακών αγώνων στις 20 Φεβρουαρίου 2022 η Ρωσία θα εισβάλλει στην Ουκρανία.
Το Γερμανικό Spiegel αναφέρει ότι η Ρωσία θα εισβάλλει στην Ουκρανία 16 Φεβρουαρίου…

Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, κατήγγειλε τις αναφορές για «επικείμενη εισβολή» της Ρωσίας στην Ουκρανία ως «μαζική εκστρατεία παραπληροφόρησης».
«Η υστερία του Λευκού Οίκου είναι πιο αποκαλυπτική από ποτέ.
Οι Αγγλοσάξονες χρειάζονται έναν πόλεμο.
Με κάθε κόστος.
Οι προβοκάτσιες, η παραπληροφόρηση και οι απειλές είναι αγαπημένες μέθοδοι για να λύσουν τα δικά τους προβλήματα ανέφερε η Ζαχάροβα.
Ο οδοστρωτήρας της αμερικανικής στρατιωτικής και πολιτικής μηχανής είναι έτοιμος να περάσει πάνω από τις ζωές των ανθρώπων.
Όλος ο κόσμος παρακολουθεί πώς ο μιλιταρισμός, οι αυτοκρατορικές φιλοδοξίες αποκαλύπτονται.
Και μια ταξιαρχία προπαγάνδας υπό το Bloomberg που υπηρετεί όλα αυτά.

Για την ρωσική πλευρά οι δυτικοί εξαπολύουν μαζική εκστρατεία παραπληροφόρησης κατά της Ρωσίας, αποφεύγουν να αναφέρουν τα πραγματικά γεγονότα και… επιμένουν στα fake news.
«Μπορούμε να μιλήσουμε για συμπαιγνία των αρχών των δυτικών χωρών και των μέσων ενημέρωσης προκειμένου να κλιμακωθεί η τεχνητή ένταση γύρω από την Ουκρανία με τη μαζική και συντονισμένη δημοσίευση ψευδών πληροφοριών για γεωπολιτικά συμφέροντα, ιδίως για να αποσπάσουν την προσοχή από τις δικές τους επιθετικές ενέργειες».

Οι ΗΠΑ προκαλούν πανικό

Το τελευταίο διάστημα έχουν επανέλθει τα σενάρια ότι η Ρωσία θα εισβάλει στην Ουκρανία σε λίγες μέρες (οι αναφορές «μέρες» και «επικείμενη εισβολή» αναφέρεται εδώ και πολλές εβδομάδες χωρίς να συμβεί κάτι ωστόσο), τίποτα δεν φαίνεται να έχει αλλάξει στην πραγματικότητα στα σύνορα Ρωσίας-Ουκρανίας… αν και ο Blinken ο αμερικανικός υπουργός εξωτερικών ισχυρίστηκε ότι τα ρωσικά στρατεύματα έχουν πλησιάσει τα σύνορα.

Πολλοί αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου λένε επί του παρόντος σε διάφορα μεγάλα αμερικανικά ειδησεογραφικά πρακτορεία ότι οι ΗΠΑ πιστεύουν τώρα ότι ο Putin έχει πάρει την απόφαση να επιτεθεί στην Ουκρανία – αν και άλλοι αξιωματούχοι αναφέρουν ότι δεν είναι σίγουροι…

Είναι αμερικανικά ανέκδοτα

Η Ρωσία απαντάει ότι οι αναφορές περί επίθεσης στην Ουκρανία είναι αμερικανικά ανέκδοτα.
Το μπαράζ πανικού που επιχειρεί ο αμερικανικός παράγοντας δεν θα αποδώσει αναφέρουν οι Ρώσοι.

Τι αναφέρει ο Blinken;

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Blinken ανέφερε ότι οι νέες ρωσικές δυνάμεις έφτασαν στα σύνορα χαρακτηρίζοντας αυτές τις κινήσεις ως «πολύ ανησυχητικά σημάδια ρωσικής κλιμάκωσης».
«Βρισκόμαστε σε ένα παράθυρο όπου μια εισβολή θα μπορούσε να ξεκινήσει ανά πάσα στιγμή, και για να είμαστε σαφείς, αυτό περιλαμβάνει και τους Ολυμπιακούς Αγώνες που λήγουν στις 20 Φεβρουαρίου», είπε ο Blinken.

Υπάρχουν αναφορές ότι η Πρεσβεία των ΗΠΑ στο Κίεβο της Ουκρανίας τηλεφωνεί κυριολεκτικά απευθείας σε πολίτες των ΗΠΑ, προτρέποντάς τους να αναχωρήσουν από την χώρα:
Το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ καλεί πολίτες των ΗΠΑ εδώ στην Ουκρανία και τους λέει ότι πρέπει να εγκαταλείψουν τη χώρα αμέσως.
Η ΕΕ έχει πει ότι δεν θα μειώσει το διπλωματικό προσωπικό στην Ουκρανία, ωστόσο, άλλες χώρες λένε στους υπηκόους τους να φύγουν, συμπεριλαμβανομένου του Ισραήλ και του Ηνωμένου Βασιλείου:

Μεταξύ άλλων χωρών που καλούν τους πολίτες να φύγουν είναι το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ολλανδία, η Λετονία, η Ιαπωνία και η Νότια Κορέα.
Το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών δήλωσε ότι όλοι οι Βρετανοί υπήκοοι «θα πρέπει να φύγουν τώρα όσο είναι ακόμα διαθέσιμα τα μέσα μεταφοράς».
Το State Department καλεί μερικούς από τους 30.000 Αμερικανούς πολίτες στην Ουκρανία και τους προτρέπει να εκκενώσουν τη χώρα τις επόμενες 24-48 ώρες, προσθέτει αξιωματούχος…
usa1_8.jpg

usa2.jpeg
www.bankingnews.gr

Share this post