Η Ρωσία πυροδότησε διαστημικό όπλο: “Μπορούμε να σβήσουμε τους δορυφόρους σας” – NASA: “Βρέθηκε διπλός κρατήρας στη Σελήνη”

Η Ρωσία πυροδότησε διαστημικό όπλο: “Μπορούμε να σβήσουμε τους δορυφόρους σας” – NASA: “Βρέθηκε διπλός κρατήρας στη Σελήνη”

Ρωσία: Είμαστε χρόνια μπροστά απ όλο τον

κόσμο!

Ανησυχία και προβληματισμό προκαλεί στη NASA αλλά και στις υπόλοιπες κυβερνήσεις ανά τον κόσμο το γεγονός του εντοπισμού διπλού κρατήρα στην Σελήνη από “μυστηριώδη πύραυλο”. Μέχρι στιγμής κανένα έθνος που εξερευνά το διάστημα δεν έχει διεκδικήσει την ευθύνη, αλλά όλες οι υποψίες πέφτουν πάνω στην Ρωσία.

Υπήρχαν πληροφορίες εδώ και καιρό πως η Μόσχα δοκίμασε τουλάχιστον δύο φορές ρωσικό διαστημικό όπλο, με την δεύτερη φορά να είναι πολύ πρόσφατη. Είχαμε αναφέρει προ δύο ημερών την “εκτόξευση διαστημικού αντικειμένου” από την Ρωσία.

Διαβάστε επίσης

Προς αναμέτρηση Ρωσίας-ΝΑΤΟ: Σε ισχύ η ρωσική «Οδηγία 135» που τρομάζει την Δύση- Μπήκαμε στο τελικό στάδιο της σύγκρουσης

Ρωσία: “Μπορούμε να απενεργοποιήσουμε δορυφόρους”

Ίσως δεν είναι τυχαίες οι δηλώσεις του Ρώσου αναπληρωτή πρωθυπουργού, Γιούρι Μπορίσοφ.

“Η Ρωσία έχει κάνει μεγάλα βήματα στην ανάπτυξη όπλων λέιζερ” τόνισε ο Γιούρι Μπορίσοφ στην ομιλία του στο φόρουμ Μηχανικών του Μέλλοντος. Σύμφωνα με τον ίδιο, στη Ρωσική Ομοσπονδία έχει δημιουργηθεί σοβαρή πρόοδος στη δημιουργία της ειδικής ισχύος της δέσμης λέιζερ νιτριδίου και τη διατήρησή της εντός των καθορισμένων παραμέτρων όταν πλήττει το αντικείμενο-στόχος.

“Οι Ρώσοι κατασκευαστές λέιζερ ξεπέρασαν τους ανταγωνιστές τους από άλλες κορυφαίες στρατιωτικές παγκόσμιες δυνάμεις

Θα σaw δώσω ένα μυστικό. Aφορά τα σοβαρά μας επιτεύγματα στον τομέα των λέιζερ νιτριδίου, έχουμε κάνει μια πολύ σοβαρή παγκόσμια πρόοδο.

Η Ρωσία είναι 3-5 χρόνια μπροστά από ολόκληρο τον κόσμο στη δημιουργία λέιζερ, οι ειδικοί μας ήταν αυτοί που βρήκαν μοναδικές τεχνικές λύσεις για μια σημαντική ανακάλυψη σε αυτόν τον τομέα» δήλωσε πρόσφατα ο Ρώσος αναπληρωτής πρωθυπουργός Γιούρι Μπορίσοφ.

“Μπορούν να απενεργοποιήσουν δορυφόρους σε τροχιές ύψους έως και 1,5 χιλιομέτρων” πρόσθεσε ο ίδιος.

Tί βρήκε η NASA – “Πύραυλος έπεσε στο φεγγάρι”

Πιο αναλυτικά, η NASA εντόπισε το σημείο συντριβής ενός μυστηριώδους πυραύλου που χτύπησε στην μακρινή πλευρά του φεγγαριού αφήνοντας πίσω του έναν διπλό κρατήρα.

Νέες εικόνες που τραβήχτηκαν στις 25 Μαΐου και κοινοποιήθηκαν από το Lunar Reconnaissance Orbiter της NASA στις 24 Ιουνίου έδειξαν τον ασυνήθιστο κρατήρα. Η σύγκρουση είχε ως αποτέλεσμα δύο αλληλεπικαλυπτόμενα σημεία πρόσκρουσης, έναν ανατολικό κρατήρα διαμέτρου 59 ποδιών (18 μέτρα) και έναν δυτικό κρατήρα που εκτείνεται σε 52,5 πόδια (16 μέτρα).

Νωρίτερα, οι αστρονόμοι περίμεναν την πρόσκρουση αφού ανακάλυψαν ότι ένα άγνωστο κομμάτι διαστημικών σκουπιδιών βρισκόταν σε πορεία σύγκρουσης με το φεγγάρι στα τέλη του περασμένου έτους.

Αλλά «ο διπλός κρατήρας ήταν απροσδόκητος», ανέφερε η διαστημική υπηρεσία σε δελτίο τύπου. «Καμία άλλη πρόσκρουση σώματος πυραύλων στο φεγγάρι δεν δημιούργησε διπλούς κρατήρες».

Η NASA λέει ότι αυτό είναι ασυνήθιστο, καθώς οι χρησιμοποιημένοι πύραυλοι τείνουν να έχουν έναν βαρύ κινητήρα στο ένα άκρο και μια ελαφρύτερη άδεια δεξαμενή καυσίμου στο άλλο.

Μέχρι στιγμής, κανένα έθνος που να ταξιδεύει στο διάστημα δεν έχει αναλάβει τα εύσημα – ή την ευθύνη – για τον μυστηριώδη πύραυλο, αναφέρει το Universe Today.

«Δεδομένου ότι η προέλευση του σώματος του πυραύλου παραμένει αβέβαιη, η διπλή φύση του κρατήρα μπορεί να υποδεικνύει την ταυτότητά του», ανέφερε η NASA σε δελτίο τύπου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κρατήρας πρέπει να είναι νέος και η πρόσκρουση που τον σχημάτισε πρέπει να συνέβη κάποια στιγμή μεταξύ 28 Φεβρουαρίου και 21 Μαΐου. Ίσως όμως και αυτό μπορεί να είναι λάθος.

Σύμφωνα με τη NASA, ο διπλός κρατήρας υποδηλώνει ότι οτιδήποτε χτύπησε τη σεληνιακή επιφάνεια μπορεί να είχε μεγάλες μάζες και στα δύο άκρα. Αν αυτό είναι σωστό, τότε τα βαριά άκρα θα είχαν χτυπήσει με διαφορά λίγων δευτερολέπτων, σκάβοντας δύο παρακείμενους κρατήρες.

“Διαστημικός πόλεμος”

Πάντως και ο Πρίγκηπας Κάρολος προειδοποίησε στις 27 του μήνα για τον κίνδυνο ενός “Διαστημικού Πολέμου και την επείγουσα ανάγκη για βιώσιμη εξερεύνηση του διαστήματος”

«Το διάστημα μπορεί κάλλιστα να είναι το τελικό σύνορο, αλλά δεν μπορεί να γίνει μια άλλη Άγρια Δύση» είπε σχετικά.

Δείτε το βίντεο

Image

 

warnews247.gr

Share this post