Η στιγμη της επιθεσης με μαχαιρι σε καναδο ιερεα .

Η στιγμη της επιθεσης με μαχαιρι σε καναδο ιερεα .

Ένας άνθρωπος επιτέθηκε και τραυμάτισε έναν ιερέα του Μόντρεαλ καθώς αυτος διηύθυνε την πρωινή λειτουργια στον Ορθόδοξο ναο του Αγίου Ιωσήφ. Η στιγμή της επίθεσης στη μεγαλύτερη εκκλησία του Καναδά τραβήχτηκε σε βίντεο.

Το βίντεο, το οποίο ορισμένοι θεατές μπορεί να βρουν ενοχλητικό, δείχνει ότι ο πατέρας Claude Grou διεξάγει την τελετή όταν πλησιάζει γρήγορα ένας άντρας ντυμένος με μαύρα ρούχα και ένα λευκό καπέλο μπέιζμπολ. Ο άντρας κυνηγάει τον 77χρονο κληρικο πίσω από τον άμβωνα, χτυπώντας ένα από τα κεριά στο δρόμο του. Στη συνέχεια φαίνεται να εχει χτυπήσει τον ιερέα δύο φορές, πετωντας τον κάτω.

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ. Η διακριτική ευχέρεια του θεατή συνιστάται.

Ο πατέρας Γκρου σηκωνεται αμέσως ενώ δύο άτομα αντιμετωπίζουν τον επιτιθέμενο, ο οποίος δεν επιχειρεί να φύγει από τη σκηνή. Οι εκκλησιαστικοί ακροατές ακούγωνται να ουρλιάζουν στο παρασκήνιο καθώς λαμβάνει χώρα η εχθρικη κινηση του αγνωστου ανδρα.

Ο ιερέας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου υποβλήθηκε σε θεραπεία για ελαφρά τραύματα στο άνω μέρος του σώματος. Ο δράστης, 26 ετών, συνελήφθη από την αστυνομία . Αναμένεται να εμφανιστεί ενώπιον ποινικού δικαστηρίου .

Στην εκκλησία υπήρχαν περίπου 60 άνθρωποι όταν συνέβη το περιστατικό.

Share this post