Η Τουρκία τροφοδοτεί κι άλλες συγκρούσεις κοντά στα ρωσικά σύνορα.

Η Τουρκία τροφοδοτεί κι άλλες συγκρούσεις κοντά στα ρωσικά σύνορα.

Η Τουρκία, η οποία έκανε μια ανεπιθύμητη προσπάθεια να εδραιώσει την επιρροή της στον Καύκασο, προκαλεί κι άλλες συγκρούσεις στα σύνορα της Ρωσίας, με τη βοήθεια των Ηνωμένων Πολιτειών. Είναι πιθανό η Αμπχαζία να γίνει ένα άλλο σημείο εντάσεων μετά το Καραμπάχ.

Σύμφωνα με πολιτικούς αναλυτές, η πρόσφατη συνάντηση μεταξύ του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν και του ομολόγου του στην Αμπχαζ, Ασλάν Μπζάνια μαρτυρεί την ετοιμότητα της Μόσχας να εργαστεί προς αυτή την κατεύθυνση.

Η προηγούμενη συνάντηση πραγματοποιήθηκε στη Μόσχα κατά την παρέλαση της Ημέρας Νίκης στις 24 Ιουνίου. Μέχρι πρόσφατα, οι δύο ηγέτες δεν έχουν πραγματοποιήσει ολοκληρωμένες προσωπικές διαπραγματεύσεις.

Στη συνάντηση στο Σότσι, ο Πούτιν εξέφρασε την ιδέα να συζητήσει την εξέλιξη των σχέσεων μεταξύ Ρωσίας και Αμπχαζίας. Από την πλευρά του, ο Μπζανία σημείωσε ότι είναι η πρώτη φορά, που έχει τέτοια συνάντηση με τον πρόεδρο της Ρωσίας.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν επεσήμανε ότι η Ρωσία παρέχει το 70% του συνολικού οικονομικού κύκλου εργασιών της δημοκρατίας σε τομείς οικονομίας όπως ο τουρισμός, η γεωργία και οι τηλεπικοινωνίες. Επιπλέον, οι Ρώσοι γιατροί βοηθούν την Αμπχαζία στην καταπολέμηση της πανδημίας, επομένως η συνεργασία συνεχίζεται.

Θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε εδώ ότι από την αναγνώριση της ανεξαρτησίας της Αμπχαζίας μετά τη σύγκρουση Γεωργίας-Αμπχαζ το 2008, η Ρωσία υπήρξε βασικός δωρητής της δημοκρατίας. Το 2020, ο κρατικός προϋπολογισμός της δημοκρατίας ανήλθε σε 10,3 δισεκατομμύρια ρούβλια, ενώ ο όγκος της οικονομικής βοήθειας που παρέχει η Ρωσική Ομοσπονδία στην Αμπχαζία φτάνει τα 4,7 δισεκατομμύρια ρούβλια.

Ο Vladimir Evseev, επικεφαλής του Τμήματος Καυκάσου του Ινστιτούτου Χωρών της ΚΑΚ δήλωσε ότι η συνάντηση μεταξύ των προέδρων της Ρωσίας και της Αμπχαζίας ήταν απαραίτητη για την εξεύρεση λύσεων για την αναζωογόνηση της οικονομίας της Αμπχαζίας.

Το πιο σημαντικό είναι ότι η Ρωσία και η Αμπχαζία πρέπει να ενταχθούν στην προσπάθειά τους να μην αφήσουν την Τουρκία να αποκτήσει θέση στην περιοχή.

Η Τουρκία αυξάνει ενεργά την επιρροή της σε τομείς συμφερόντων της Ρωσίας. Ως εκ τούτου, οι πρόεδροι της Ρωσίας και της Αμπχαζίας συζήτησαν το ζήτημα της αλλαγής της νομοθεσίας της Αμπχαζίας. Πιστεύεται ότι οι Ρώσοι πολίτες θα μπορούν να αγοράσουν ακίνητα στην Αμπχαζία κάποια στιγμή στο μέλλον. Αυτή είναι η ρωσική συμβολή στην οικονομία της δημοκρατίας

Ο ιστότοπος Allies.CSTO, η επίσημη έκδοση του Οργανισμού Συλλογικής Συνθήκης για την Ασφάλεια, δημοσίευσε πρόσφατα ένα άρθρο σχετικά με τις αυξημένες όρεξεις της Τουρκίας στις περιοχές των συμφερόντων της Ρωσίας.

Ο πολιτικός επιστήμονας Αντρέι Αρέσεφ σημείωσε “μια απότομη άνοδο της δραστηριότητας της Τουρκίας στον Καύκασο” όχι μόνο σε οικονομικές, αλλά και σε στρατιωτικές-πολιτικές μορφές. Όλα αυτά ωθούν τη Μόσχα να αναθεωρήσει τις σχέσεις της με την Αμπχαζάι και να τις οδηγήσει σε νέο επίπεδο.

Ο Yevseev πρόσθεσε ότι η Τουρκία προσπαθούσε να χρησιμοποιήσει περιφερειακές συγκρούσεις για να επεκτείνει την επιρροή της προκειμένου να αναπτύξει τις στρατιωτικές της βάσεις παντού. Για να αποκτήσει τον έλεγχο, η Άγκυρα μπορεί να ωθήσει τη Γεωργία σε μια άλλη επίθεση εναντίον της Αμπχαζίας.

Ταυτόχρονα, ο πολιτικός επιστήμονας Niyazi Niyazov δεν συμμερίζεται αυτήν την έκδοση και πιστεύει ότι είναι πιο ακριβό για την Άγκυρα να μπει στην Αμπχαζία από την άποψη του διεθνούς δικαίου, επειδή η διεθνής κοινότητα δεν αναγνωρίζει την ανεξαρτησία της Αμπχαζίας. Σε μια τέτοια κατάσταση, δεν μπορεί να υπάρξει πραγματική ξένη οικονομική δραστηριότητα και η Ρωσία είναι υπεύθυνη για σχεδόν τα πάντα, κατέληξε ο ειδικός.

Επιπλέον, οι συγγραφείς του Daily War υποδηλώνουν ότι μετά το Ναγκόρνο-Καραμπάχ, η Τουρκία και οι Ηνωμένες Πολιτείες θα προσπαθήσουν να απομακρύνουν την Κριμαία από τη Ρωσία.

“Εναπόκειται στους Αμερικανούς να κάνουν το μεγαλύτερο μέρος της δουλειάς εδώ, αλλά δεν θα είναι σε θέση να κάνουν τίποτα χωρίς τους Τούρκους”, γράφουν.

Οι ειδικοί αναφέρονται στους ακόλουθους λόγους ανησυχίας:

  • Στην Ουκρανία, ο αριθμός των δημόσιων οργανισμών που εργάζονται για την Κριμαία, που εκπροσωπούνται στο φόρουμ του ΟΑΣΕ, αυξήθηκε απότομα – από 3 σε 15!
  • Η «Διεθνής Συμμαχία για τη Θρησκευτική Ελευθερία» που δημιουργήθηκε από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ θα επικεντρωθεί στην υποστήριξη της Χεζμποτ-Ταχρίρ αλ-Ισλάμι * και των Μαρτύρων του Ιεχωβά *. Το πρώτο από τα δύο αναγνωρίζεται στη Ρωσία ως τρομοκρατική ομάδα, ενώ το άλλο είναι εξτρεμιστικό. Ωστόσο, αυτές οι δύο οργανώσεις, των οποίων οι δραστηριότητες απαγορεύονται στη Ρωσική Ομοσπονδία, λειτουργούν ελεύθερα στην Ουκρανία. Ως εκ τούτου, μέχρι το 2014, είχαν ένα ευρύ δίκτυο στην Κριμαία.

Το έργο των ΗΠΑ για τη στήριξη της Χεζμπολ-Ταχρίρ * βρήκε υποστήριξη στην τουρκική αντιπροσωπεία στο φόρουμ του ΟΑΣΕ. Δεν υπάρχει αμφιβολία, επειδή οι υποστηρικτές αυτής της διεθνούς τρομοκρατικής ομάδας είναι μεταξύ των Τάταρων της Κριμαίας, και οι μαχητές του Ταχρίρ * θα ήταν έτοιμοι να κάνουν πολλά για να δουν την Κριμαία ως μέρος της Τουρκίας, αν όχι του «παγκόσμιου χαλιφάτου».

pravdareport.com

ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΡΩΣΙΚΗ PRAVDA REPORT : Corfiatiko.blogspot.com

Share this post