Η Φινλανδία στοχοποιείται με πυρηνικά! – Προειδοποίηση N.Μεντβέντεφ: «Πάμε για ανοιχτή σύγκρουση & πυρηνικό πόλεμο»

Η Φινλανδία στοχοποιείται με πυρηνικά! – Προειδοποίηση N.Μεντβέντεφ: «Πάμε για ανοιχτή σύγκρουση & πυρηνικό πόλεμο»

“Αυτό θα είναι ένα καταστροφικό για όλους”

Ο Πρώτος Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Διεθνών Υποθέσεων της Κρατικής Δούμας, Βιάτσεσλαβ Νικόνοφ, τόνισε με αφορμή την είσοδο της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ πως η “χώρα θα στοχοποιηθεί από πυρηνικά όπλα”.

Είπε συγκεκριμένα:

“Η ανάπτυξη στρατιωτικών βάσεων του ΝΑΤΟ στη Φινλανδία θα είναι άλλη μια επίθεση στην ασφάλεια της Ρωσίας και δεν θα συμβάλει στην ενίσχυση της ασφάλειας της Ευρώπης.

Θα πρέπει να δοθεί μια συμμετρική απάντηση στην προσέγγιση της Συμμαχίας και των αμερικανικών στρατιωτικών βάσεων στα ρωσικά σύνορα.

Είναι σαφές ότι εκείνες οι χώρες που παρέχουν τα εδάφη τους για τις βάσεις του ΝΑΤΟ γίνονται στόχος, συμπεριλαμβανομένων των πυρηνικών μας όπλων», είπε ο Πρώτος Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Διεθνών Υποθέσεων της Κρατικής Δούμας.

Ο Νικόνοφ τόνισε ότι η απόφαση για την ένταξη της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ έχει ήδη ληφθεί και θα ενταχθεί στη Συμμαχία στο άμεσο μέλλον. Το ίδιο θα συμβεί και με τη Σουηδία, η οποία επίσης ανακοίνωσε την πρόθεσή της να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ.

Οι αρχές της Φινλανδίας και της Σουηδίας ανακοίνωσαν την πρόθεσή τους να ενταχθούν στη Συμμαχία μετά την έναρξη ειδικής επιχείρησης από τη Ρωσία στην Ουκρανία. Στις 11 Μαΐου έγινε γνωστό ότι οι χώρες θα παρέδιδαν τα έγγραφα ταυτόχρονα. Αυτό αναμένεται να γίνει στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Εν τω μεταξύ, ο πρώην επικεφαλής του Κέντρου Διεθνούς Συνεργασίας για την Ασφάλεια του Υπουργείου Άμυνας της Kίνας, Zhou Bo, είπε ότι εάν η Φινλανδία ενταχθεί στο ΝΑΤΟ, τα στρατεύματα της Συμμαχίας θα εμφανιστούν σε άμεση γειτνίαση με την Αγία Πετρούπολη.

H Ρωσία οδηγείται με μαθηματική ακρίβεια στην χρήση πυρηνικών όπλων.

Προειδοποίηση Μεντβέντεφ

Ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ, πρώην πρόεδρος της Ρωσίας και επί μακρόν σύμμαχος του Βλαντίμιρ Πούτιν, αντέδρασε σήμερα το πρωί στην είδηση ότι η Φινλανδία και η Σουηδία πλησιάζουν ακόμα περισσότερο στην ένταξη στο ΝΑΤΟ.

Θυμίζουμε ότι η φινλανδική ηγεσία ανακοίνωσε σήμερα ότι το αίτημα για την ένταξη στο ΝΑΤΟ θα γίνει «χωρίς καθυστέρηση».

Σε ανάρτηση του στο Telegram, ο πρώην Ρώσος πρόεδρος αναφέρει:

«Στο πλαίσιο του πολέμου δι’ αντιπροσώπων (σ.σ. proxy war) που έχουν εξαπολύσει οι Δυτικές χώρες με τη Ρωσία, θέλω να διατυπώσω για άλλη μια φορά με μεγάλη σαφήνεια πράγματα που είναι ήδη τόσο προφανή σε όλους τους λογικούς ανθρώπους.

1. Η προμήθεια της Ουκρανίας από τις χώρες του ΝΑΤΟ με όπλα, η εκπαίδευση των στρατευμάτων της να χρησιμοποιούν Δυτικό εξοπλισμό, η αποστολή μισθοφόρων και η διεξαγωγή ασκήσεων από τις χώρες της Συμμαχίας κοντά στα σύνορά μας αυξάνουν την πιθανότητα μιας άμεσης και ανοιχτής σύγκρουσης μεταξύ του ΝΑΤΟ και της Ρωσίας αντί για τον «πόλεμο δι’ αντιπροσώπων» τους.

2. Μια τέτοια σύγκρουση ενέχει πάντα τον κίνδυνο να μετατραπεί σε έναν ολοκληρωμένο πυρηνικό πόλεμο.

3. Αυτό θα είναι ένα καταστροφικό σενάριο για όλους.

Τέλος, κάλεσε τη Δύση «να μην λέει ψέματα στον εαυτό της και στους άλλους» και «να μην πνίγεται από το σάλιο της στους παροξυσμούς της ρωσοφοβίας»!

Η Φινλανδία κάνει πρόταση ένταξης στο ΝΑΤΟ

Ο πρόεδρος και ο πρωθυπουργός της Φινλανδίας ανακοίνωσαν σήμερα την υποστήριξή τους για ένταξη στο ΝΑΤΟ, μεταφέροντας το σκανδιναβικό έθνος που μοιράζεται σύνορα 800 μιλίων με τη Ρωσία ένα βήμα πιο κοντά στην ένταξη στην βορειοατλαντική συμμαχία.

Η δήλωση υποστήριξης προς το ΝΑΤΟ από τον Πρόεδρο Sauli Niinisto και την πρωθυπουργό Sanna Marin ήταν αναμενόμενη, αφού η φινλανδική κυβέρνηση υπέβαλε πρόσφατα έκθεση για την εθνική ασφάλεια στο κοινοβούλιο της χώρας, η οποία σκιαγράφησε την πορεία για ένταξη στη συμμαχία ως μία από τις επιλογές της Φινλανδίας.

Στην κοινή δήλωση, ο Niinisto και ο Marin δήλωσαν:

«Η ένταξη στο ΝΑΤΟ θα ενισχύσει την ασφάλεια της Φινλανδίας. Ως μέλος του ΝΑΤΟ, η Φινλανδία θα ενίσχυε ολόκληρη την αμυντική συμμαχία. Η Φινλανδία πρέπει να υποβάλει αίτηση για ένταξη στο ΝΑΤΟ χωρίς καθυστέρηση. Ελπίζουμε ότι τα εθνικά βήματα χρειάζονται ακόμη για να η λήψη αυτής της απόφασης θα ληφθεί γρήγορα εντός των επόμενων ημερών».

Μόλις το κοινοβούλιο εγκρίνει την ιδέα κατ’ αρχήν και τυχόν άλλα εγχώρια νομοθετικά εμπόδια έχουν ξεπεραστεί, αναμένεται ότι το ΝΑΤΟ θα καλέσει τη Φινλανδία να διαπραγματευτεί την ένταξή της.

Joint statement by the President of the Republic and Prime Minister of Finland on Finland's NATO membership During this spring, an important discussion on Finland's possible NATO membership has taken place. Time has been needed to let Parliament and the whole society establish their stands on the matter. Time has been needed for close international contacts with NATO and its member countries, as well as with Sweden. We have wanted to give the discussion the space it required. Now that the moment of decision-making is near, we state our equal views, also for information to the parliamentary groups and parties. NATO membership would strengthen Finland's security. As a member of NATO, Finland would strengthen the entire defence alliance. Finland must apply for NATO membership without delay. We hope that the national steps still needed to make this decision will be taken rapidly within the next few days. Sauli Niinistö The President of the Republic of Finland Sanna Marin Prime Minister

Share this post