Η IDF θα μοιραστεί τη μυστική Intel στο Ιράν και τη Χεζμπολάχ με την Ευρώπη.

Η IDF θα μοιραστεί τη μυστική Intel στο Ιράν και τη Χεζμπολάχ με την Ευρώπη.

Ο επικεφαλής της IDF θα παρουσιάσει μυστικές πληροφορίες για το Ιράν σε σπάνιες ενημερώσεις υψηλού επιπέδου. Ο στρατός οδηγεί Ευρωπαίους διπλωμάτες σε περιοδεία στα σύνορα του Λιβάνου για να επισημάνει την απειλή της Χεζμπολάχ.

Η IDF θα μοιραστεί τη μυστική Intel στο Ιράν και τη Χεζμπολάχ με την Ευρώπη 1
IDF για κοινή χρήση μυστικών πληροφοριών στο Ιράν (Αρχείο: Pixabay)

Το IDF θα μοιράζεται πληροφορίες διαβαθμισμένων πληροφοριών σχετικά με το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν με Ευρωπαίους ηγέτες. Ο αρχηγός του στρατού Αβίβ Κοτσάβι και ο πρόεδρος Ρέιβεν Ρίβλιν αναχώρησαν στην Ευρώπη την Τρίτη για τις σπάνιες ενημερώσεις υψηλού επιπέδου, ανέφερε το Υπουργείο Εξωτερικών .

Το λεπτομερές αρχείο πληροφοριών του Ισραήλ δεν αφήνει περιθώρια αμφιβολίας ότι το Ιράν είναι πιο κοντά από ποτέ στην κατασκευή πυρηνικής βόμβας, ανέφερε ο δημοσιογράφος Noam Amir . Ο επικεφαλής του IDF θα παρουσιάσει το ευαίσθητο υλικό σε ανώτερους αξιωματούχους στη Γερμανία, τη Γαλλία και την Αυστρία.

Σύμφωνα με προηγούμενες αναφορές, το Ισραήλ μοιράστηκε ήδη απόρρητες μυστικές πληροφορίες με την κυβέρνηση Μπάιντεν σε μια προσπάθεια διαμόρφωσης των επαφών των ΗΠΑ με το Ιράν. Ξεχωριστά, ο πρωθυπουργός Νετανιάχου και ο υπουργός Άμυνας Γκάντς, ανέθεσαν στο ίδρυμα ασφαλείας να ενισχύσει τη συλλογή πληροφοριών για το Ιράν .

Προετοιμαστείτε να χτυπήσετε τη Χεζμπολάχ;

Οι Ισραηλινοί επισκέπτες αναμένεται επίσης να ενημερώσουν τους Ευρωπαίους ηγέτες για τον κίνδυνο της Χεζμπολάχ, και ιδιαίτερα για την απειλή πυραύλων ακριβείας. Χθες, το IDF φιλοξένησε διπλωμάτες από ευρωπαϊκές χώρες σε μια περιοδεία στα σύνορα του Λιβάνου για να τονίσει τον κίνδυνο που ενέχει το Ισραήλ.

Κατά τη διάρκεια της περιοδείας, οι διπλωμάτες μπήκαν σε μια σήραγγα τρομοκρατίας της Χεζμπολάχ που αποκαλύφθηκε από το Ισραήλ και επιθεώρησαν όπλα που κατασχέθηκαν από πράκτορες στα σύνορα. Αυτό ακολούθησε προειδοποιήσεις κορυφαίων ισραηλινών αξιωματούχων ότι το IDF θα ανταποκριθεί με μεγάλη δύναμη σε οποιεσδήποτε επιθέσεις από τον Λίβανο.

Την περασμένη εβδομάδα, ένας βετεράνος εμπειρογνώμονας της Mέσης Ανατολής αξιολόγησε ότι το Ισραήλ προετοιμάζει την παγκόσμια γνώμη για επίθεση στο Λίβανο. Οι παρατηρητές εκτιμούν όλο και περισσότερο ότι το IDF πλησιάζει περισσότερο στην έναρξη μιας επίθεσης στο προηγμένο πρόγραμμα πυραύλων της Χεζμπολάχ.

israelradar.com

ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ISRAEL RADAR : Corfiatiko.blogspot.com

Share this post