Θάλασσα της Νότιας Κίνας: Τα αεροσκάφη των ΗΠΑ και της Κίνας διασχίζουν την Ταϊβάν καθώς ο πόλεμος είναι επίφοβο να εκραγεί.

Θάλασσα της Νότιας Κίνας: Τα αεροσκάφη των ΗΠΑ και της Κίνας διασχίζουν την Ταϊβάν καθώς ο πόλεμος είναι επίφοβο να εκραγεί.

Η Κίνα και οι ΗΠΑ έστειλαν στρατιωτικά αεροπλάνα στη νοτιοδυτική γωνία της ζώνης αναγνώρισης αεροπορικής άμυνας της Ταϊβάν την Κυριακή.

Το υπουργείο Άμυνας του νησιωτικού κράτους δήλωσε ότι μια μοίρα έξι κινεζικών μαχητικών αεροσκαφών αποτελούμενη από δύο J-10 και τέσσερα J-11 είχαν πετάξει πάνω από τα χωρικά της ύδατα κοντά στα νησιά Pratas. Σε μια ασυνήθιστη κίνηση, το Υπουργείο επιβεβαίωσε ότι ένα αεροσκάφος αναγνώρισης των ΗΠΑ ήταν επίσης παρόν στο ίδιο νοτιοδυτικό τμήμα της αμυντικής ζώνης. Η Ταϊβάν σπάνια δημοσιοποιείται για τη στρατιωτική δραστηριότητα των ΗΠΑ στις ακτές της, αν και οι ΗΠΑ πραγματοποιούν συχνά ναυτικές και αεροπορικές αποστολές στην περιοχή, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές και πηγές ασφαλείας.

Αυτό το τελευταίο περιστατικό έρχεται αφότου κινεζικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν «προσομοιωμένες επιθέσεις πυραύλων» στο αμερικανικό αεροπλανοφόρο USS Theodore Roosevelt ,μόλις πριν από μια εβδομάδα στα ίδια ύδατα.

Το αεροπλανοφόρο είναι μέρος της αμερικανικής Ινδο-Ειρηνικής Διοίκησης και εισήλθε στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας στις 23 Ιανουαρίου και σταθμεύει στα ύδατα της Ταϊβάν.

 

express.co.uk

AΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΡΕΤΑΝΙΚΗ EXPRESS : Corfiatiko.blogspot.com

Share this post