Θαλάσσια υπεροχή με υπερσύγχρονες φρεγάτες FFG και αντιτορπιλικά Arleigh Burke.

Θαλάσσια υπεροχή με υπερσύγχρονες φρεγάτες FFG και αντιτορπιλικά Arleigh Burke.

Με την περαιτέρω ενδυνάμωση της ναυτικής της ισχύος ασχολείται η Ελλάδα , με ένα πρόγραμμα προμηθειών που περιλαμβάνει υπερσύγχρονες φρεγάτες και πανίσχυρα αντιτορπιλικά.

Πρόκειται για τέσσερις φρεγάτες κλάσης τύπου MMSC (Multi-Mission Surface Combatant), σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, οι οποίες είναι σχεδιασμένες από τη Lockheed Martin. Είναι φρεγάτες πολλαπλών ρολών, μια θα κατασκευαστεί σε αμερικανικό ναυπηγείο, ενώ οι άλλες τρεις σε ελληνικά ναυπηγεία.

Έτσι, το θέμα αυτό θα συνδεθεί με την ιδιωτικοποίηση των ελληνικών ναυπηγείων. Όποιος πάρει το πρόγραμμα, θα πάρει «πακέτο» και τον εκσυγχρονισμό των τεσσάρων υφιστάμενων φρεγατών τύπου ΜΕΚΟ, ώστε να επιτευχθεί ομογενοποίηση σε όπλα και αισθητήρες με οχτώ πλοία εν πολλοίς όμοια που θα διασυνδέονται.

Παράλληλα, η Ελλάδα μπαίνει στο πρόγραμμα, γίνεται εταίρος, για τη φρεγάτα του μέλλοντος πολλαπλών ρόλων του αμερικανικού ναυτικού κλάσης FFG. Το αμερικανικό ναυτικό θα πάρει 20 πλοία κλάσης FFG. Με τις φρεγάτες αυτές θα έχουμε κάλυψη των αναγκών μας για 30 χρόνια.

 

Η ενδιάμεση λύση είναι τα αντιτορπιλικά κατευθυνόμενων βλημάτων τύπου Arleigh Burke. Πρόκειται για πανίσχυρα πλοία, με τεράστια εμβέλεια και ισχυρό οπλισμό γνωστό εν πολλοίς στο ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό. Πρόκειται για πλοία που καλύπτουν άμυνα περιοχής και θα παρέχουν κάλυψη στην Ανατολική Μεσόγειο, τα οποία η ελληνική πλευρά ήθελε διακαώς.

tribune.gr

Share this post