Θα γίνει των… Στενών – Ζητούν τιμωρία της Τουρκίας για να μην πέσει στα χέρια του Πούτιν

Θα γίνει των… Στενών – Ζητούν τιμωρία της Τουρκίας για να μην πέσει στα χέρια του Πούτιν

Η Νέα Τάξη ενεργοποιείται σε ένα «παιχνίδι» που λαμβάνει επικίνδυνη τροπή.
Ρεπορτάζ: Κίμων Χαραλάμπους

Την ώρα που ο Ντόναλντ Τραμπ κάνει τα στραβά μάτια στην εγκατάσταση S-400 στην Τουρκία, η οποία μετατρέπεται σε πυραυλική βάση του δεξιού συμμάχου του Πούτιν, που εποφθαλμιά, μεταξύ των άλλων τα Στενά του Βοσπόρου, το αριστερόστροφο Βαθύ Κράτος των ΗΠΑ (Νέα Τάξη) ζητά τιμωρία της γείτονας.

Σε αυτή την κατεύθυνση, οι Δημοκρατικοί, μέλη της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων, έστειλαν επιστολή προς τον Αμερικανό πρόεδρο, η οποία φέρει τις υπογραφές όλων τους.

Σε αυτήν, ο γερουσιαστής Μπομπ Μενέντεζ, τονίζει την ανάγκη να δοθεί «ισχυρή απάντηση» στον Τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν για την απόκτηση του ρωσικού συστήματος S-400.

Ειδικότερα, η ομάδα των Δημοκρατικών γερουσιαστών ζητά από τον πρόεδρο Τραμπ να προχωρήσει χωρίς καμία καθυστέρηση στην επιβολή των κυρώσεων εναντίον της Τουρκίας, όπως αυτές προβλέπονται στο πλαίσιο του Νόμου για την Αντιμετώπιση των Αντιπάλων της Αμερικής Μέσω Κυρώσεων (CAATSA). Σε διαφορετική περίπτωση επισημαίνουν τον κίνδυνο που υπάρχει για την υπονόμευση της αποτελεσματικότητας που θα έχει το όπλο των κυρώσεων εναντίον της Ρωσίας.

«Πιστεύουμε ότι πρέπει να δοθεί μια ισχυρή απάντηση στην απόφαση που έλαβε ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν για την αποδοχή του ρωσικού αεροπορικού συστήματος S-400 διότι, χωρίς αποφασιστική δράση από τις Ηνωμένες Πολιτείες, η θέση μας στο ΝΑΤΟ και η ισχύς που έχει το καθεστώς των κυρώσεων μας εναντίον της Ρωσίας θα υποφέρει» σημειώνεται χαρακτηριστικά.

Μάλιστα οι Δημοκρατικοί γερουσιαστές εκφράζουν την απογοήτευση τους για το γεγονός ότι ο πρόεδρος Τραμπ επέλεξε να δει και να συζητήσει «την απάντηση της κυβέρνησης σε αυτή την άνευ προηγουμένου εξέλιξη» μόνο με τους Ρεπουμπλικάνους συναδέλφους τους, όπως σημειώνει το ΑΜΠΕ, πράγμα λογικό, καθώς αυτό που συμβαίνει στην Τουρκία αυτή την στιγμή, ενορχηστρώνεται από την Εθνική Δεξιά, η οποία στηρίζει Τραμπ και Πούτιν.

Με πιο απλά λόγια για να το καταλάβουν όλοι, για την Τουρκία αυτή την στιγμή δεν μάχονται Ρωσία και ΗΠΑ/Δύση, αλλά η Εθνική Δεξιά (Τραμπ, Πούτιν) και η Νέα Τάξη (Βαθύ Κράτος ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, Ευρωπαϊκή Ένωση κτλ.).

Ειδάλλως γιατί πολλές φορές Τραμπ και ΝΑΤΟ έχουν έρθει σε αντιπαράθεση, με τον Αμερικανό Πρόεδρο να θέτει, πρόσφατα, ακόμα και θέμα αποχώρησης των ΗΠΑ;

Εκ μέρους του Βαθέως Κράτους των ΗΠΑ, οι Δημοκρατικοί γερουσιαστές εκφράζουν την ελπίδα ότι Τουρκία θα μπορέσει μία μέρα να αναπροσανατολίσει των εαυτό της ως γέφυρα μεταξύ της Ανατολής και της Δύσης και να επιστρέψει ως ένα εποικοδομητικό μέλος του ΝΑΤΟ.

Αυτό, όπως σας έχουμε γράψει, μπορεί να συμβεί είτε με αλλαγή στάσης του Ερντογάν είτε με αντικατάσταση του τούρκου Προέδρου, με πρώτο επιλαχόντα τον διεθνιστή, ελληνικής καταγωγής, Ιμάμογλου.

Κατά αυτόν τον τρόπο όμως η Τουρκία θα έχει απέναντι την Ρωσία, η οποία θα έχει δεχθεί ακόμα μία «προδοσία» από την γείτονα.

ΦΩΤΟ eurokinissi

el.gr

Share this post