Θα δώσουν τη μισή Ουκρανία στον Πούτιν;;; Τελευταία εξέλιξη-“ΣΕΙΣΜΟΣ” – Τι αποφάσισαν ΗΠΑ-Ην. Βασίλειο;

Θα δώσουν τη μισή Ουκρανία στον Πούτιν;;; Τελευταία εξέλιξη-“ΣΕΙΣΜΟΣ” – Τι αποφάσισαν ΗΠΑ-Ην. Βασίλειο;
Θα ρισκάρουν το ξέσπασμα ενός παγκοσμίου πολέμου;

Και ενώ Ρωσία και ΝΑΤΟ είναι με το δάχτυλο στη σκανδάλη στην Ανατολική Ευρώπη, ορατό είναι το σενάριο της ιδιότυπης “παράδοσης” της μισής Ουκρανίας στον Πούτιν!

Πιο συγκεκριμένα, οι ΗΠΑ διέταξαν την αποχώρηση των 160 Αμερικανών στρατιωτών που εκπαιδεύουν τις ουκρανικές δυνάμεις, προκειμένου να «επανατοποθετηθούν σε άλλα σημεία στην Ευρώπη», ανακοίνωσε σήμερα ο εκπρόσωπος τύπου του Πενταγώνου Τζον Κίρμπι.

Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Λόιντ Όστιν έλαβε αυτήν την απόφαση, σχετικά με τους στρατιώτες της Εθνοφρουράς της Φλόριντας, για προληπτικούς λόγους, έχοντας υπόψη την ασφάλεια των (αμερικανικών) δυνάμεων», σύμφωνα με ένα δελτίο τύπου.

«Αυτή η επανατοποθέτηση δεν συνιστά μια αλλαγή στην αποφασιστικότητά μας να στηρίξουμε τις ουκρανικές δυνάμεις, όμως θα προσφέρει μια κάποια ευελιξία για να καθησυχάσουμε τους συμμάχους μας και να αποτρέψουμε κάθε επίθεση», συμπλήρωσε ο Τζον Κίρμπι.

Από το 2015, έφεδροι της αμερικανικής Εθνοφρουράς εκπαιδεύουν τον ουκρανικό στρατό, στο πλευρό των στρατιωτών άλλων χωρών του ΝΑΤΟ, ιδίως Καναδών και Γερμανών.

ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ (και τυχαία;;;;) εκπέμπεται το μήνυμα της μη ενεργής απάντησης στο πεδίο από το Ηνωμένο Βασίλειο κατά των Ρώσων στην Ουκρανία!

Όλα τα βρετανικά στρατεύματα πρόκειται να αποσυρθούν από την Ουκρανία αυτό το Σαββατοκύριακο καθώς η Ρωσία θα μπορούσε να εισβάλει «χωρίς ειδοποίηση», παραδέχεται ο Βρετανός Υπουργός Άμυνας.

Σύμφωνα με το BBC, η διαταγή επιστροφής στην Μ. Βρετανία έρχεται καθώς όλοι οι Βρετανοί υπήκοοι στην Ουκρανία έχουν λάβει οδηγία να εγκαταλείψουν τη χώρα το συντομότερο δυνατό.

Μόλις πριν από λίγες ημέρες ο Αμερικανός πρόεδρος είχε παραδεχθεί σε συνέντευξή του ότι “θα έρθουμε αντιμέτωποι με έναν από τους μεγαλύτερους στρατούς στον κόσμος”, αναφερόμενος στον ρωσικό.

Με την κυβέρνηση του Κιέβου εν τω μεταξύ να αισθάνεται ότι η Δύση -η οποία εν πολλοίς τροφοδοτεί την ένταση με τους Ρώσους- της δίνει “ψίχουλα” για να αντιμετωπίσει τον Πούτιν, συνέστησε νωρίτερα σήμερα να επικρατήσει η ψυχραιμία.

Γνωρίζουν ότι εφόσον υπάρξει εντολή ρωσικής εισβολής ο στρατός του “Τσαρ Βλαντ” δεν θα βρει κανέναν δυτικό στρατό απέναντί του, τουλάχιστον τις πρώτες ημέρες, διάστημα κατά το οποίο του είναι υπέρ αρκετό προκειμένου να καταλάβει την μισή και πλέον Ουκρανία.

Share this post