Θα εμφανιστεί το αστέρι της Βηθλεέμ στις 21 Δεκεμβρίου.

Θα εμφανιστεί το αστέρι της Βηθλεέμ στις 21 Δεκεμβρίου.

Στις 21 Δεκεμβρίου 2020, ένα σπάνιο γεγονός θα συμβεί στον νυχτερινό ουρανό… Και δεν έχει ξανασυμβεί τους τελευταίους οκτώ αιώνες.

αστέρι της Βηθλεέμ 21 Δεκεμβρίου 2020, το σπάνιο «αστέρι της Βηθλεέμ» εμφανίζεται στις 21 Δεκεμβρίου. Δείτε τι λέει η αστρονομία για το βιβλικό αστέρι στο Χριστό

Εκείνη την ημερομηνία, ο Δίας και ο Κρόνος, οι δύο μεγαλύτεροι πλανήτες στο ηλιακό μας σύστημα θα συνδεθούν για να σχηματίσουν αυτό που μερικές φορές αναφέρεται ως «Χριστουγεννιάτικο Αστέρι» ή «Αστέρι της Βηθλεέμ». 

Έτσι, την ημέρα της έναρξης του χειμερινού ηλιοστασίου, οι δύο πλανήτες θα φαίνεται να σχηματίζουν έναν διπλό πλανήτη σε ένα εξαιρετικά σπάνιο συμβάν που είχε γίνει τελευταία φορά πριν από 800 χρόνια.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ «ΑΣΤΕΡΙ ΤΗΣ ΒΗΘΛΕΕΜ»;

Υπάρχουν πολλές θεωρίες για την ταυτότητα του βιβλικού αστεριού της Βηθλεέμ που εμφανίστηκε κατά τη γέννηση του Χριστού.

Η πιο αποδεκτή θεωρία βρίσκει τον πλανήτη Δία να είναι μέρος αυτού του αστεριού. Στον αρχαίο κόσμο, όλα τα ουράνια σώματα θεωρούνταν «αστέρια».

 

Οι μάγοι ή οι τρεις σοφοί ήταν, πιθανότατα, δικαστικοί σύμβουλοι της Βαβυλώνας που χρησιμοποίησαν τα αστέρια για να δώσουν καθοδήγηση στον κυβερνήτη.

Γιατί ο Θεός θα καθοδηγούσε τους αστρολόγους, όλων των ανθρώπων, στον Βασιλιά των Βασιλέων; Αυτό το παράδειγμα, σύμφωνα με ορισμένους συγγραφείς, ήταν το πρώτο ανθρώπινο υπουργείο του Χριστού προς τους άπιστους.

 

ΠΟΙΟΙ ΗΤΑΝ ΑΚΡΙΒΩΣ ΟΙ ΜΑΓΟΙ;

Αλλά ποιοι ήταν αυτοί οι μυστηριώδεις σοφοί; Ένας αρχαίος Εβραίος συγγραφέας Φίλο μιλά για αυτά.

Ο ειδικός του Άστρου της Βηθλεέμ,  Rick Larson,  εξηγεί ότι ο Φίλο « περιγράφει ένα συγκεκριμένο σχολείο μάγων, το αποκαλεί ανατολικό σχολείο και αυτοί οι μάγοι που επαινεί. Λέει ότι αυτά τα παιδιά κατάλαβαν τη φυσική τάξη και είναι σε θέση να εξηγήσουν τη φυσική τάξη σε άλλους. Και ήταν, σύμφωνα με τον Φίλο, πιθανώς αυτό που θα μπορούσαμε να ονομάσουμε πρωτοεπιστήμονες. 

Οι πρώτοι ιστορικοί της εκκλησίας έδωσαν μια ημερομηνία περίπου 3 π.Χ. για τη γέννηση του Χριστού, αν και άλλοι μελετητές έλεγαν το 7 π.Χ. εξαιτίας αυτού που φαίνεται να είναι μια παρανόηση του θανάτου του Βασιλιά Ηρώδη μεταξύ αυτών των δύο ημερομηνιών.

Αυτό που πιθανότατα είδαν οι Μάγοι ήταν πέντε αστρονομικές συνδέσεις που έλαβαν χώρα σε μια χρονική περίοδο από τον Αύγουστο του 3 π.Χ. έως τον Ιούνιο του 2 π.Χ. Όταν ένας πλανήτης περνά από έναν άλλο και, όπως φαίνεται από τη γη, ευθυγραμμίζονται – αυτό θα είχε μεγάλη σημασία για αυτούς τους αστρολόγους-συμβούλους.

Τώρα ξέρουμε τι σημαίνουν αυτές οι συζεύξεις για αυτούς τους Μάγους, όπως θα είχαν παρατηρήσει από τη μακρινή τους γη. Οι συζεύξεις αφορούσαν τον αστερισμό Λέοντα το Λιοντάρι, τον πλανήτη Αφροδίτη, τον πλανήτη Δία και το αστέρι Regulus. 

 

Για τους Βαβυλώνιους, το λιοντάρι αντιπροσώπευε το Ισραήλ. Η Αφροδίτη ήταν η μητρότητα. Ο Δίας υπερασπίστηκε την πατρότητα ή τη βασιλεία. Και το Regulus συμβόλιζε τα δικαιώματα.  

Συγκεντρώστε τα στη Βαβυλωνιακή νοοτροπία και τι έχετε; Ένα σαφές και επαναλαμβανόμενο μήνυμα ότι ένας μεγάλος βασιλιάς είχε γεννηθεί στο Ισραήλ. 

 

Ο Larson χρησιμοποίησε μηχανογραφημένα αστρονομικά εργαλεία για να παρακολουθήσει τη σύγκλιση αυτών των ουράνιων σημείων που περιλαμβάνουν τον Δία, την Αφροδίτη, τον Λέοντα και τον Regulus, πίσω στο πότε θα είχαν συμβεί.

« Εννέα μήνες μετά την πρώτη σύζευξη – εννέα μήνες – η περίοδος κύησης ενός ανθρώπου. Βλέπουμε τον Δία και την Αφροδίτη να ενώνονται για να σχηματίσουν το λαμπρότερο αστέρι που είχε δει ποτέ », είπε ο Λάρσον.

Αυτό θα συνέβαινε στα μέσα Ιουνίου του 2 π.Χ. – και πάλι κοντά στο Regulus στο Leo. Τελικά, ο Λάρσον εντοπίζει τα πάντα σε συμπέρασμα στις 25 Δεκεμβρίου, 2 π.Χ.

« Φυσικά, δεν χρησιμοποίησαν το ημερολόγιό μας – ξέρετε ότι η 25η Δεκεμβρίου δεν τους σήμαινε τίποτα. Δεν άκουσαν ποτέ τον Δεκέμβριο, αλλά για εμάς, θα μπορούσε να είναι ένα σημάδι και είναι ενδιαφέρον ότι το δώρο έγινε στις 25 Δεκεμβρίου », είπε.

ΟΙ ΟΥΡΑΝΟΙ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΤΗ ΔΟΞΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ

 

Με τα σημερινά τηλεσκόπια, το μεγαλείο των ουρανών είναι πιο ορατό από ποτέ. Ωστόσο, ακόμη και με γυμνό μάτι, ο Ψαλμός διακήρυξε « οι ουρανοί δηλώνουν τη δόξα του Θεού. «

ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΟ; ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΤΟ ΑΣΤΕΡΙ ΤΗΣ ΒΗΘΛΕΕΜ ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΕΙ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΜΕΣΣΙΑ; Ή ΜΗΠΩΣ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΕΙΔΟΣ ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΗΣ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑΣ

« Η Βίβλος έρχεται εξαιρετικά σκληρά στην αστρολογία. Σεβασμός στα αστέρια, η ιδέα ότι τα αστέρια διατάζουν τη ζωή σας ή σας καθοδηγούν ή οτιδήποτε άλλο – ξέρατε ότι ήταν ένα αδίκημα που σκοτώνει στην Παλαιά Διαθήκη; »Είπε ο Λάρσον.

Αλλά η Βίβλος λέει επίσης ότι ο Θεός έβαλε σημάδια στον ουρανό. Ίσως το αστέρι της Βηθλεέμ ήταν σαν ένα θερμόμετρο.

 

” ΕΝΑ ΘΕΡΜΟΜΕΤΡΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΠΕΙ ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΖΕΣΤΟ Ή ΚΡΥΟ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΚΑΝΕΙ ΖΕΣΤΟ Ή ΚΡΥΟ – ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΕΡΓΟΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣΤΑ ΑΣΤΕΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ. ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗ ΒΙΒΛΟ, ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΑΣ ΠΟΥΝ ΠΡΑΓΜΑΤΑ. ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΔΙΑ ΑΠΟ ΜΙΑ ΥΨΗΛΟΤΕΡΗ ΔΥΝΑΜΗ, ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΕΟ ΨΗΛΑ. ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΤΙΠΟΤΑ, ΚΑΙΝΕ ΜΠΑΛΕΣ ΑΕΡΙΟΥ, ΞΕΡΕΤΕ », ΕΙΠΕ Ο ΛΑΡΣΟΝ.

ΟΙ ΡΩΜΑΙΟΙ ΠΙΣΤΕΥΑΝ ΟΤΙ ΤΟ ΑΣΤΕΡΙ ΗΤΑΝ ΓΙ ‘ΑΥΤΟΥΣ. ΑΝΤ ‘ΑΥΤΟΥ, ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΙΑ ΤΩΝ ΒΑΣΙΛΕΩΝ

Φυσικά, οι Ρωμαίοι που κυβέρνησαν το μεγαλύτερο μέρος του γνωστού κόσμου εκείνη τη στιγμή πίστευαν ότι το αστέρι ήταν γι ‘αυτούς και έβαλαν ακόμη και το αστέρι σε ένα από τα νομίσματά τους με μια εικόνα του Καίσαρα Αυγούστου , που αντιπροσωπεύει πόσο εντυπωσιακό ήταν το αστέρι. Ένα είδος Αστέρα της Ρώμης παρά το Αστέρι της Βηθλεέμ. Και αυτό μάλλον έκανε τους Μάγους να οδηγούν προς το Ισραήλ.

Ενώ ο θνητός Αύγουστος έχει περάσει από καιρό από την ιστορία, ο Ιησούς λατρεύεται από εκατομμύρια σε όλο τον κόσμο ως το Άλφα και το Ωμέγα, την αρχή και το τέλος, τον αιώνιο που δημιούργησε τους ουρανούς και τα σημάδια της δικής του ερμηνείας – που το είπε αυτό μια μέρα θα επέστρεφε επίσης.

Έτσι, οι Μάγοι πήγαν να αναζητήσουν αυτόν τον βρεφικό βασιλιά στην πρωτεύουσα των Εβραίων, την Ιερουσαλήμ, και οι Εβραίοι τους έστειλαν στη Βηθλεέμ, ένα μέρος από το οποίο οι εβραϊκές γραφές προφήτευαν έναν βασιλιά. Τα υπόλοιπα είναι ιστορία.

Ελπίζω ότι ο ουρανός θα είναι καθαρός για να αφήσει το «Αστέρι των Χριστουγέννων» ή το «Αστέρι της Βηθλεέμ» να μας λάμψει και να μας δείξει το σωστό δρόμο.

strangesounds.org

ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ STRANGE SOUNDS : Corfiatiko.blogspot.com

Share this post