ΘΑ ΕΡΕΥΝΗΣΕΙ Η ΕΔΡΑ ΣΕ ΒΑΘΟΣ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΠΥΘΙΑ Ή ΟΧΙ;

ΘΑ ΕΡΕΥΝΗΣΕΙ Η ΕΔΡΑ ΣΕ ΒΑΘΟΣ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΠΥΘΙΑ Ή ΟΧΙ;

Του Παναγιώτη Αποστόλου

Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου

egerssi@otenet.gr

www.egerssi.gr

Αρχίζει την Παρασκευή 19 Απριλίου 2019 η πολύκροτη υπόθεση δολοφονίας του πρώην Πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, γνωστή ως υπόθεση “Πυθία” στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών!

Εμείς σήμερα σας παρουσιάζουμε κατ´ αποκλειστικότητα τη σύνθεση του ΜΟΕ Αθηνών (Πρόεδρος Δημήτρης Οικονόμου, μέλη Μαρία Φραγκαδάκη, Σπυρίδων – Στέφανος Πανταζόπουλος και Εισαγγελέας Ελένη Καρκαμπούνα) που θα δικάσει την περιβόητη αυτή υπόθεση, με κατηγορούμενους τον πράκτορα της CIA William G. Basil για απόπειρα διακεκριμένης Κατασκοπείας κατ´ εξακολούθηση και το στέλεχος του ΚΙΔΗΣΟ του Γιώργου Παπανδρέου και του ΚΙΝΑΛ της Φώφης Γεννηματά, Μιχάλη Καρχιμάκη, για ηθική αυτουργία σε Παραβίαση Μυστικών της Πολιτείας.

Πρόεδρος του Δικαστηρίου, όπως προαναφέραμε, ορίστηκε ο Εφέτης κ. Δημήτριος Οικονόμου…

Είναι άραγε ο ίδιος δικαστικός που το 2003 ως 2ος Τακτικός Ανακριτής τότε, πρότεινε την αρχειοθέτηση της υπόθεσης κατά του Σωκράτη Κόκκαλη για την κατηγορία της Κατασκοπείας (υπόθεση ΣΤΑΖΙ);;;

Και όπως γράφτηκε στην εφημερίδα “Καθημερινή” της εποχής:

“Το ενδιαφέρον στην εισήγηση του κ. Γκύζη έγκειται στο γεγονός ότι διαπιστώνει πως ο τελευταίος ανακριτής, ο 2ος ειδικός ανακριτής κ. Δ. Οικονόμου, αρνήθηκε να προβεί σε ειδικές ανακριτικές πράξεις που του παραγγέλθηκαν, ενώ κάλεσε ως μάρτυρες πρόσωπα, όπως αναφέρει, με ενδεχόμενη ευθύνη. Πρόκειται για τους Γιάννο Παπαντωνίου, πρώην υπουργό Άμυνας, και Λεωνίδα Βασιλικόπουλο, τέως διοικητή της ΕΥΠ, οι οποίοι εξελίχθηκαν σε μάρτυρες υπεράσπισης του κ. Κόκκαλη, διαφημίζοντας μάλιστα και την πολυσχιδή επιχειρηματική του δραστηριότητα”!

Εδώ όλο το δημοσίευμα της εποχής:

http://www.kathimerini.gr/239793/article/epikairothta/politikh/paragrafetai-h-kathgoria-kataskopeias

Share this post