Θα μας τρελάνουν!!! Αυτά λένε τώρα για τις μάσκες (vid)

Θα μας τρελάνουν!!! Αυτά λένε τώρα για τις μάσκες (vid)
Αυτό πρέπει να το δείτε…

Στην αρχή έλεγαν πως οι μάσκες δεν προστατεύουν. Μετά μας είπαν πως πρέπει να παραχθούν μάσκες για να φοράμε και να τις φοράνε υποχρεωτικά ακόμα και οι μικροί μαθητές. Τώρα μας λένε πως οι μάσκες μολύνουν το περιβάλλον και κάτι πρέπει να γίνει.

Συγκεκριμένα κάνουν λόγο για πεταμένες μάσκες και γάντια μιας χρήσης!!! Σύμφωνα με διεθνή μέσα ενημέρωσης: Οι προστατευτικές μάσκες, οι οποίες, σε συνδυασμό με τις κοινωνικές αποστάσεις, εμφανίζονται ως οι υποτιθέμενες βασικές μέθοδοι αποφυγής της διασποράς του κορωνοϊού, θεωρείται πλέον βέβαιο ότι θα αφήσουν τα …ίχνη τους στο περιβάλλον για αρκετές δεκαετίες.

Αυτό γιατί εκτιμάται ότι κάθε μήνα χρησιμοποιούνται περίπου 200 δισεκατομμύρια μάσκες και γάντια μιας χρήσης σε παγκόσμιο επίπεδο με αποτέλεσμα την πρόκληση ενός διαφορετικού κύματος πλαστικών, τα απορρίμματα που οι ειδικοί έχουν ήδη ονομάσει «covid-19 waste».

Πρόβλημα επίσης χαρακτηρίζεται το γεγονός πως οι μάσκες δεν ανακυκλώνονται τόσο για λόγους ασφαλείας όσο και εξαιτίας της πρόσμιξης του πλαστικού με άλλα υλικά, ενώ και στην χώρα μας η οδηγία είναι να απορρίπτονται στους απλούς κάδους για τα σύμμικτα απορρίμματα και όχι στους κάδους της ανακύκλωσης, για την οποία η διαλογή γίνεται με τα χέρια από τους υπαλλήλους.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΛΕΝΕ: Το γεγονός ότι μάσκες και γάντια απορρίπτονται στον απλό πράσινο κάδο και στη συνέχεια οδηγούνται για ταφή, όπως περίπου το 80% των απορριμμάτων στη χώρα μας, ή και στον δρόμο, δυσκολεύει πολύ τον υπολογισμό των αντικειμένων αυτού του είδους που έχουν πεταχτεί μέχρι τώρα.

Πρόβλημα λοιπόν και για το περιβάλλον από τον κορωνοϊό. Θα διακοπεί η χρήση μάσκας; Θα κατασκευαστούν… «οικολογικές μάσκες»; Θα μας κλείσουν όλους μέσα; Ή θα μας ετοιμάσουν κάτι άλλο, το οποίο θα είναι λιγότερο επώδυνο και θα… σέβεται το περιβάλλον;

el.gr

Share this post