Θείος Οικονομολόγος Μέγας Θεολόγος Χρυσόστομος…. Μονάς εν Τριάδι ΙερΑρχών….

Θείος Οικονομολόγος Μέγας Θεολόγος Χρυσόστομος…. Μονάς εν Τριάδι ΙερΑρχών….

Θείος Οικονομολόγος Μέγας Θεολόγος Χρυσόστομος…. Μονάς εν Τριάδι ΙερΑρχών….

Ο Άγιος Βασίλειος ο Μέγας δώρισε όλην την περιουσία του εις τους πτωχούς.

Ο Ιωάννης ο Χρυσόστομος τάϊζε έως και 3.000 πτωχούς καθημερινώς. Όταν ο αυτοκράτωρ τον έστεψε Αρχιεπίσκοπον Κωνσταντινουπόλεως, ο Ιωάννης θύμωσε όταν είδε την πολυτέλεια επίπλων και διέταξε να τα απομακρύνουν. Παρότι στέμφθηκε από την αριστοκρατία την κατηγορούσε νυχθημερόν διά τα φαύλα της. Τον εκθρόνισαν και αποφάσισαν εξορία με πρωτομάχισσα εναντίον του την αυτοκράτειρα Ευδοξία. Ο λαός όμως απόκοψε την απόφαση της εξορίας. Δεύτερη φορά όμως εξορίστηκε και οι στρατιώτες καθ’ οδόν του φέρθηκαν σκληρά, όπως Του Χριστού καθ’ οδόν προς τον Γολγοθά. Αποκαμωμένος εις τα δύσβατα μέρη έπεσε και δεν δυνόταν να αναστηθεί. Τον πήραν οι στρατιώτες εις το Μοναστήρι του πρώϊμου Μάρτυρα Αγίου Βασιλίσκου. Εκεί είδε όραμα τον Άγιον Βασιλίσκον: Ιωάννη έχε θάρρος, αύριον θα είμαστε μαζύν. Αφυπνίσθηκε πρωΐαν, έκαμε τον προσευχή του δι’ όλους τους ανθρώπους και διά το ποίμνιον του, έκανε τον Σταυρόν του, και επί κλίνης πιπτώμενος σταύρωσε τας χείρας του και παρέδωσε το πνεύμα του.

Ο Ιωάννης έκανε τις αριστοκράτισσες να αφαιρούν τα πολύτιμα στολίσματα του σώματος τους και να τα δίδουν προσφορά διά επιβίωση των πτωχών και μάλιστα να μαλώνουν ποία θα δώσει πρώτη τα ιδικά της.

Παρόλα ταύτα ήταν πολύ επικριτικός, δεν κολακευόταν από τις δωρεές και επεσήμανε πάσα αμαρτία, ασυδωσία, υποκρισία, αδικία, εξού και τον θεώρησαν και έκριναν «άδικον» επειδή δεν προσέπεσε όπως ο «γλύπτης» εις τας πόδας των αριστοκρατών….

Την αυτοκράτειρα Ευδοξία κατηγόρησε ότι άρπασσε τις περιουσίες των πτωχών και βεβαίως τα δικαστήρια έπρατταν όπως εφημερών!

Ο Μέγας Βασίλειος και ο Γρηγόριος ο Θεολόγος σπούδασαν πάσα Ελεγεία περί Αλήθειας, Αντίληψης, Φιλοσοφίας εις την Αθήνα μαζύν, ο Γρηγόριος σε  Ο Ιωάννης ήταν Νομικός, Δικηγόρος, Ρήτωρ, Φιλόσοφος, Φιλόπτωχος, Θεολόγος και Ακριβοδίκαιος, αρετές όπου συνδυαστά φαίνονται πολύ «κακούργες» εις τους άδικους, κυνικούς αναίσθητους, φιλόκακους και κομματοποιημένους με ιδεολογίες του κάδου απορριμάτων!….

Ο Γρηγόριος Νανζηνιανός Θεολόγος πλούσιος όπως ο Μέγας Βασίλειος, δώρισε τα υπάρχοντα του εις τους πτωχούς. Ήταν τέρας ευγενούς και ενάρετης μάθησης και πάσας φιλοσοφικής μάθησης. Με πέντε Λόγους αφύπνισε τους Πιστούς από την αίρεση του Αρείου τον 4ον αιώνα μ.Χ εις τον Ναόν της Αγίας Αναστασίας Κωνσταντινουπόλεως. Τότε εις την Κωνσταντινούπολη παρέμεινε μόνον ένας Ναός Ορθόδοξος τον οποίον έλεγαν συμβολικώς Αγία Αναστασία, προσδοκώντας ανάσταση της Ορθοδοξίας, ήτοι μία Αναλαμπή, όπερ και έφερε ο Γρηγόριος. Ο Θεός με την Οικονομία Του κανόνισε η Αναλαμπή να έρθει γρήγορα από κάποιον δούλον Του με το όνομα Γρηγόριος!!!! Ο Γρηγόριος ήταν υιός Επισκόπου τον οποίον χειροτόνησε ο ίδιος πρεσβύτερον. Παρότι έγινε αρχιεπίσκοπος, αποσύρθηκε σε ασκητική ζωή όπως έκανε ο Άγιος Βασίλειος και ο Ιωάννης εις τον Πόντο και αφιερώθηκε εις την προσευχή και τα ακαταμάχητα βιβλία του.

Επειδή γίνονταν συνζητήσεις ποίος από τους τρεις είναι σπουδαιότερος, αποφασίστηκε ότι αφού δεν υστερεί ουδείς του άλλου, να τους ιορτάζουν 30 Ιανουαρίου μαζύν. Ο Άγιος Βασίλειος έλεγε διά τον κοσμικόν βίον ότι δευτέρα έγνοια το καθετί πέρα από την έγνοια διά τα παιδία και την παιδεία τους….

Οι Τρεις Ιεράρχες υποσχόνται μέσω των βίων, των παραδειγμάτων και των βιβλίων τους βιόν και ψυχοβίον ανθόσπαρτον διά τα παιδιά!

Αλλά βλέπετε σήμερον έχουμε άλλα πρότυπα, άλλη εποχή, Νέα Εποχή, του «Υδροχόου», το πρότυπον του πρώκτου!

Το πρότυπον του μεταλλαγμένου.

Το πρότυπον του δαιμονισμένου και πολυδαιμονισμένου.

Το πρότυπον του εμβολιασμένου εκκτηνωμένου.

Το πρότυπον του σκλάβου, του είλωτα, του υποτελή, του δούλου, σε κράτος, μασόνους, σιωνιστές, πλουτοκράτες, απατεώνες, επενδυντές, διεθνιστές απατεώνες επενδυτές, ιδεολόγους που διαχωρίζουν τα πλήθη διά να τα ελέγχουν τα γνωστά και άγνωστα αφεντικά τους και εν αγνοία τους εθιστικά, του σατανισμού, της απαιδείας, της ανοημοσύνης, της προγραμματισμένης τεχνητής ανοημοσύνης μέσω προγραμμάτων ηλεκτρονικών σε εγκεφάλους, τηλεοράσεις, υπερδιαδίκτυα, συχνότητες, του παιδοβιασμού, της αρσενοκοιτίας, της υποκρισίας, της εξαπάτησης, της πλάνης, της υπουλίας, της δολιότητος, με κάθε τρόπον από φυσικά πρόσωπα και από κρατικά και ιδιωτικά όργανα ή εταιρείες και θεσμούς συμπεριλαμβανομένης και της Ψευδοδικαιοσύνης Βαβυλώνας μεγάλης υπερπόρνης….

Κατά τ’ άλλα ήταν «Μεσαίωνας» με την κακή έννοια το Ελληνοβυζάντιον των Τριών Ιεραρχών και Εωσφορισμός γνώσης και αγάπης το τώρα!….

Έκτοτε, άλλαζαν τις λέξεις και τις εποχές τις φορούσαν ρετσινιές οι σατανιστές! Δεν είναι καινούργιον φρούτον, οι Σωκράτης, Πλάτων, Αριστοτέλης, Πρωταγόρας και άλλοι το κατάγγειλαν εγκαίρως.

Οι Ελληνοβυζαντινοί όμως το εξεπέρασαν, διότι ναι μεν ο Πλάτων ως πλούσιος χάρισε γνώση και προφύτευσε πως θα Σταυρωθεί Ο Χριστός και θα παραμείνει αναμάρτητος, αλλά δεν ήταν πλήρης Φιλόπτωχος και βεβαίως δεν είχε το εν πράξει παράδειγμα και εξαγγελία Του Ιησού Χριστού!

Ο Ιωάννης ο Χρυσόστομος, ο Μέγας Βασίλειος, ο Άγιος Φιλάρετος ο Ελεήμων ο δισεκατομμυριούχος της μετέπειτα Ελληνοβυζαντινής Εποχής  που χάρισε τα πάντα εις τους πτωχούς και άλλοι κυριολεκτικώς χάρισαν τα πάντα εις τους πτωχούς!

Όταν πεινάσεις, θα αντιληφθείς και θα καταλάβεις ότι φιλόσοφος, φίλος της σοφίας, είναι αυτός όπου σου ανοίγει το στόμα και σου δίδει τροφή έτι δε και εκ του υστερήματος του, παραμένοντας ο ίδιος νηστικός και τρώγωντας έσχατος και το ελάχιστον!….

Όλη η σοφία των σύγχρονων δεν είναι καν μία σταγόνα των υπερωκεανών της υπερσοφίας των Ελληνοβυζαντινών και άλλων Θεάνθρωπων Φιλόπτωχων!…. Διότι άμα δεν είσαι φιλόπτωχος υπεισέρχεται η υποψία της Δικαιοσύνης ότι είσαι υποκριτής σε ό,τι αγαθόν ή σπουδαίον λέγεις και ουσιαστικώς δεν έχεις αντιληφθεί τι εστί σοφία!…

Οι Οικονομολόγοι Ιωάννης Χρυσόστομος, Μέγας Βασίλειος, Γρηγόριος ο Θεολόγος όπως και ο Ιωάννης ο Θεολόγος, Μέγας Άγιος Φιλάρετος ο Ελεήμων ο δισεκατομμυριούχος της εποχής του και άλλοι μεριμνούσαν να μην υφίσταται λιμός και λοιμός σε πτωχούς, οι Αντοικονομολόγοι ή και οικονομολόγοι του Νταβός και του κάθε μικρού και μεγάλου Νταβός, της εποχής μας, μεριμνούν να μην σου μείνει μπουκιά εις το στόμα και εσύ ακόμη τους θαυμάζεις και ό,τι θαυμάζεις το μιμείσαι, το αποδέχεται το ασυνείδητον σου και γίνεται το ασυναίσθητον σου!

Θα λάβεις ό,τι θαυμάζεις….

Όταν θα πεινάσεις, θα καταλάβεις ότι τα πρότυπα του πρώκτου είναι αηδίες! Θα καταλάβεις ότι σοφία είναι η αγάπη και αγαπών είναι αυτός όπου σου δίδει μία μπουκιά ψωμί χωρίς ιδεολογίες και προσδοκώντας αντίδωρον την ψοφισμένη ψήφον σου εις την κάλπικη κάλπη της εξαγοράς εξουσίας!….

Και θα πεινάσεις με λιμούς και λοιμούς διότι είναι πρόνοια Του Θεού να το καταλάβεις!

Θα πεινάσεις με λιμούς και λοιμούς, πολέμους και καταδιώξεις, διότι είναι πρόνοια Του Θεού να έρθεις εις την θέση του πτωχού και πεινασμένου που έκρινες από θέση πλούτου και υπερπροισμένου από την χορτασιά!…

Θα πεινάσεις διά να κάνεις αυτά που κάνουν οι πτωχοί διά να επιβιώσουν και τους επικρίνεις, καταγνωμείς και κατακρίνεις και να θυμηθείς ότι αυτά που κάνεις τα κατηγορούσες από θέση ασφάλειας και να ειπείς Μέγας είσαι Κύριε και Παιδευτικά Παραδειγματικά τα έργα σου ή να Τον βλασφημίσεις και Η Κρίση Του να είναι πέρα ως πέρα Δικαία!

Θα πεινάσεις, διότι έχεις πρότυπον της Οικονομία του λαμβάνει αντί την Θεία Οικονομία του δούναι! Διότι άμα δίνουμε σε κανέναν δεν θα λείψει, άμα παίρνουμε σε κάποιους λείπτουν και η λείψη φέρνει λύπη!….

Θα πεινάσεις διά να μάθεις με πείραν και βιώματα ποίου η Οικονομία είναι η Δίκαιη και Αγαθή, Του Θεού ή του Σβάαμπ!….

Θα πεινάσεις διότι η πείνα θα σε σώσει από την πείνα της ψυχής! Η ψυχή πεινάει δικαιοσύνη, αγάπη, πίστη, επιστροφή εις Τον Θεόν και εσύ πεινάεις πανεπιστήμια και τέχνες του αρπάσσει διά του άνομου, ελλειπή, σατανικού και νεκρού νόμου. Θα πεινάσεις διά να ιδείς κατάμματα και να φρίξει Τον Άκτιστον Ζωντανόν Αθάνατον Νόμον! Θα πεινάσεις και θα πεινάσεις Νόμον, Νόμον Θεού!…. Διότι έχεις γίνει χάλια, απαίδευτος, βάρβαρος, απάνθρωπος και τώρα μετάνθρωπος υπεραπάνθρωπος και είσαι παντελώς αναίσθητον αντικείμενον αντί ζωντανόν υποκείμενον! Θα πεινάσεις να βιώσεις τον διωγμόν ενώ εσύ κάθεσαι σε καφενέδες και ξεροκαυλώνεις με τις φαύλες ξιππασιές και εγωυπερηφάνειες σου και τις διανοούμενες προστείρες προεκτάσεις και αναλύσεις σου!….

Θα πεινάσεις διά να μάθεις ότι είσαι αναίσθητος του ασυναίσθητου προπανπεινασμένος ψυχοπροπανπεινασμένος! Θα πεινάσεις και θα συντρομακτείς από τον διωγμόν μεν και από το θαύμαν δε!….

Θα πεινάσεις και θα γυρεύεις να αναγνώθεις τους Υπερφιλοσόφους που δίδουν την σωστή απάντηση σε κάθε ερώτημα πριν καν τεθεί επί τάπητος…. Υπερπρομεταφύτες!!!!!

Θα πεινάσεις από την Οικονομία που επέλεξες να αγαπάς, την Οικονομία του Ανταγωνισμού αντί της Οικονομία όλοι δίνουμε σε όλους διά να μην πεινάει κανένας. Θα ΠΕΙΝΑΣΕΙΣ από την Οικο+Νομία και Οικο+Λογία που σε κοροϊδεύει ψιλό γαζί και σε “δουλεύει” ημέρα μεσημέρι και την συμπαθείς, αφουγκράζεσαι και χειροκροτείς. Θα πεινάσεις από την Οικονομία που ο καθένας από το πόστον του, το επάγγελμα του, την θέση του καταστρέφει τον άλλον και αδελφόν του και λέγει εμβαρβάρως και κυνικώς “Υπερμεσαίωνα” κάνω την δουλειά μου! Κάνε την δουλειά σου και η δουλειά σου θα σε πεινάσει, η δουλειά σου θα πωλήσει την πατρίδα και την περιουσία σου σε ξένους Αντίχριστους επενδυτές, η δουλειά σου διέλυσε την έννοια Έθνος, η δουλειά σου διέλυσε την Θρησκεία, η δουλειά σου, διέλυσε την Οικογένεια, η δουλειά σου, διέλυσε την Ηθική, η δουλειά σου διέλυσε τον Θείον Νόμον και Φυσικόν Ανθρώπινον Κοινού Δικαίου Νόμον, η δουλειά σου διέλυσε την ελευθερία σου, η δουλειά σου διέλυσε τα δικαιώματα σου, η δουλειά σου διέλυσε Τα Δικαιώματα Του Θεού εις την αντίληψη σου Υπερπολυβάρβαρε, η δουλειά σου σε έκανε δούλον της αμαρτίας-αστοχίας σου, η δουλειά σου σε έκανε ΜετΑπάνθρωπον και σου λένε ότι θα σε κάνουν μετά που σε έκαναν διά να το βλέπεις καλόν, πρώτα σε πήδηξαν και μετά σου είπαν: θα σε πηδήξουμε, διά να δέχεσαι εις το εφεξής να πηδιέσαι οικειοθελώς, να γίνεις ΥπερΜετΑπάνθρωπος! Είσαι ένας δούλος της δουλειάς/δουλείας που σοθ πρόσφερε η Οικονομία που τα παίρνει όλα, ακόμη και όταν δίνει τα παίρνει διά να μην φαίνεται ότι δίνει. Τα δίνει διά να τα πάρει από άλλα ταμεία. Τα δίνει διά να τα πάρει με φόρους, τζόγους, επενδύσεις, κρίσεις, ώστε να Ψευδοφαίνεται δίκαια η απόκτηση! Σου ξανά λέγω: ακόμη και εάν κάποιος βάσει νόμου πάρει τα πάντα δίκαια, δεν είναι δίκαιον, διότι ο νόμος αυτός δεν είναι δίκαιος, διότι ο νόμος αυτός δεν έκανε τα πάντα ή κάτι, αλλά τα ηύρε έτοιμα και τα εκμεταλλεύεται όπως προευνοεί την Οικονομία αυτών που τα παίρνουν όλα! Και άμα τα πάρουν όλα εξεύρεις τι θα σε κάνουν; ΘΑ ΣΕ ΦΥΓΟΥΝ!!!!

Είμαι ένας υπερανάξιος φίλος των Αγίων Τριών Θεοοικονομικών Ιεραρχών!!!!

Γνωρίζεις διά Θεοπροοικονομικώς ο Μέγας Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος απόθανε εις το Μοναστήριον του Αγίου Βασιλίσκου την ημέρα της Ανυψώσεως Του Τιμίου Σταυρού 14 Σεπτεμβρίου;

Διότι ήταν/είναι ένας Βασιλίσκος Του Θεού, που καύχημα του εν τέλει ό,τι τ’ απόμεινε ήταν Ο Σταυρός Του Ιησού Χριστού!!!!

Παναγιώτης Δίας

Share this post