Θεωρίες συνωμοσίας για τo πουλί της Lady Gaga στην ορκωμοσία Μπάιντεν (ΦΩΤΟ).

Θεωρίες συνωμοσίας για τo πουλί της Lady Gaga στην ορκωμοσία Μπάιντεν (ΦΩΤΟ).

Η τελετή ορκωμοσίας του νέου Προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και η εμφάνιση, μεταξύ άλλων της Lady Gaga, έχει προκαλέσει μεγάλες συζητήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης εξαιτίας της καρφίτσας με το πουλί που είχε η τραγουδίστρια στο πέτο της.

Ενώ η ποπ σταρ Lady Gaga βοήθησε να ξεκινήσει την ορκωμοσία της Μπάιντεν το απόγευμα της Τετάρτης με μια παράσταση του εθνικού ύμνου διάφοροι εστίασαν αμέσως στην καρφίτσα με ένα πουλί ποτ έμοιαζε με το  Mockingjay» της ταινίας Hunger Games – το σύμβολο της φανταστικής εξέγερσης στο δεσποτικό «Καπιτώλιο». Κάποιοι έσπευσαν να ισχυριστούν ότι η  στιλιστική αυτή επιλογή της Lady Gaga είναι αντίθετη με το μήνυμα ενότητας που προβάλλει η νέα Κυβέρνηση των ΗΠΑ

Η ασυνήθιστη ομοιότητα του πουλιού δεν έμεινε ασχολίαστη από την ίδια την παραγωγή της ταινίας , η οποία αστειεύτηκε “χάσαμε μια από τις καρφίτσες Mockingjay, την έχει δει κάποιος;”

Αν και η τραγουδίστρια  διευκρίνισε  νωρίτερα  ότι καρφίτσα είναι ένα “περιστέρι που φέρει κλαδί ελιάς” αυτό δεν ήταν ικανό σταματήσει τις συγκρίσεις με την ταινία – στην οποία το κυβερνών Καπιτώλιο αναγκάζει τους νέους να πολεμούν μέχρι θανάτου κάθε χρόνο σε μια αιματηρή battle royale, μια τιμωρία για μια αποτυχημένη επανάσταση στις 12 καταπιεσμένες περιοχές της ταινίας.

Οι ομοιότητες δεν τελείωσαν την Lady Gaga. Στο διαδίκτυο κάποιοι παραλλήλισαν την ομιλία του Μπάιντεν, που ονομαζόταν «ενότητα» ως «χτύπο της καρδιάς» της αμερικανικής δημοκρατίας, με την ομιλία του φανταστικού Προέδρου στο Hunger Games,  Coriolanus Snow, ο οποίος χαρακτήρισε το αυταρχικό Καπιτώλιο «την καρδιά του έθνους που χτυπάει».

Οι παραλληλισμοί δεν περιορίστηκαν μόνο στο “Hunger Games’’ αλλά υπήρχαν και εκείνοι που είδαν ομοιότητες με τα franchises από το “Star Wars” το “Game of Thrones”.

Share this post