Θρίαμβος Πούτιν: Ρωσικά στρατεύματα και στην Ράκα του ISIS – Η Συρία στα «χέρια» της Μόσχας (ΒΙΝΤΕΟ)

Θρίαμβος Πούτιν: Ρωσικά στρατεύματα και στην Ράκα του ISIS – Η Συρία στα «χέρια» της Μόσχας (ΒΙΝΤΕΟ)
Η αποχώρηση Τραμπ παραδίδει ολόκληρη την Συρία στην ρωσική «Αρκούδα».

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΚΙΜΩΝ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ

Έξω από την πόλη Κομπάνι στην βόρεια Συρία βρίσκονται οι ρωσικές δυνάμεις.

Ο στρατιώτες του Πούτιν διέσχισαν τον ποταμό Ευφράτη, ενώ ο συριακός στρατός μπήκε στο Κομπάνι αλλά και στην Ράκα, την οποία ήλεγχαν οι αμερικανικές δυνάμεις, οι οποίες υποχώρησαν.

Ειδικότερα, οι ρωσικές δυνάμεις διέσχισαν τον Ευφράτη και έφθασαν στις περιοχές έξω από την πόλη Κομπάνι ωθώντας προς τα ανατολικά τις υπό την ηγεσία των Κούρδων Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), όπως μετέδωσε το Συριακό Παρατηρητήριο ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Την ίδια στιγμή, τμήματα του συριακού στρατού μπήκαν στην πόλη Κομπάνι που βρίσκεται σε απόσταση 150 χιλιομέτρων από το Χαλέπι κοντά στα τουρκικά σύνορα, σύμφωνα με το συριακό φιλοκυβερνητικό τηλεοπτικό δίκτυο Al Mayadeen.

Σύμφωνα με το ίδιο τηλεοπτικό δίκτυο, ο συριακός στρατός αναπτύσσεται στην πόλη και στα περίχωρα του Κομπάνι, ενώ μπήκε και στην πόλη Ράκα, όπου επίσης αναπτύσσεται σε διάφορα σημεία.

«Οι ρωσικές δυνάμεις έφθασαν σε περιοχή έξω από το Κομπάνι, σε απόσταση περίπου 4-5 χιλιομέτρων έξω από την πόλη, αφού διέσχισαν τον Ευφράτη» δήλωσε ο Ραμί Αμπντουλραχμάν, διευθυντής του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που εδρεύει στην Βρετανία.

Επιπλέον, μετά την αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων, τα ρωσικά και συριακά στρατεύματα κατέλαβαν θέσεις και στην πόλη Μάνμπιτζ, μετά την συμφωνία που έκαναν με τους Κούρδους της περιοχής για να αναχαιτίσουν την διείσδυση των τουρκικών στρατευμάτων.

Με μία φράση Ρώσοι και Σύροι ελέγχουν τις πόλεις-κλειδιά Ράκα (πρώην παγκόσμια πρωτεύουσα του Ισλαμικού Χαλιφάτου), Κομπάνι και Μάνπιτζ.

Η Συρία γίνεται, με τους Κούρδους στον εθνικό κορμό της, ακόμα πιο ισχυρή, εισερχόμενη ολόκληρη στην ρωσική σφαίρα επιρροής, με τις ΗΠΑ να αποχωρούν μετά από απόφαση Τραμπ.

Θυμηθείτε:

Ο πραγματικός νικητής στην Συρία – Οι σημερινές εικόνες που «γκρεμίζουν» τα όνειρα της Νέας Τάξης (ΒΙΝΤΕΟ)

ΦΩΤΟ Video Screenshot

Share this post