Θρίλερ με υπόθεση κατασκοπείας σε Ρόδο – Καστελόριζο: Ο 35χρονος φωτογράφιζε στρατόπεδα και πολεμικά πλοία

Θρίλερ με υπόθεση κατασκοπείας σε Ρόδο – Καστελόριζο: Ο 35χρονος φωτογράφιζε στρατόπεδα και πολεμικά πλοία

Σε θρίλερ έχει εξελιχθεί η υπόθεση κατασκοπείας σε βάρος της χώρας μας που αποκαλύφθηκε στη Ρόδο.

Στο επίκεντρο βρίσκονται δύο Έλληνες μουσουλμάνοι που εργάζονται ο ένας ως γραμματέας στο προξενείο της Τουρκίας στη Ρόδο και ο δεύτερος ως μάγειρας σε πλοίο που εκτελεί δρομολόγιο μεταξύ Ρόδου και Καστελόριζου

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο τελευταίος που σημειωτέον είναι μουσουλμάνος από τη Θράκη φωτογράφιζε τη διάταξη των ελληνικών πολεμικών πλοίων, τη φρουρά αλλά και τα στρατόπεδα και έστελνε το φωτογραφικό υλικό στον υπάλληλο του προξενείου.

Και οι δύο έχουν συλληφθεί και σε βάρος των δύο σχηματίστηκε δικογραφία για κατασκοπεία (παράβαση του άρθρου 148 Π.Κ. και του Α.Ν. 376/1936 περί μέτρων ασφαλείας οχυρών θέσεων) κατά συναυτουργία από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής.

Ο 35χρονος αρχικά αρνήθηκε τα πάντα, όμως στη συνέχεια «έσπασε» και αποκάλυψε τι είχε συμβεί.

Η υπόθεση λαμβάνει διαστάσεις κατασκοπευτικού θρίλερ καθώς παραμένει άγνωστο από ποιους είχε στρατολογηθεί και για ποιο λόγο ένας από τους γραμματείς του τουρκικού προξενείου της Ρόδου, τι ακριβώς έχει δώσει ο 35χρονος στον γραμματέα ο οποίος είναι και αυτός Έλληνας μουσουλμάνος από τη Θράκη και το κυριότερο αν υπήρχε δίκτυο που είχε στρατολογήσει και άλλα άτομα.

Από τις έρευνες που έγιναν στις οικίες του γραμματέα και του 35χρονου βρεθήκαν και κατασχέθηκαν laptop και usb τα οποία έχουν σταλεί στα εργαστήρια για ανάλυση.

protothema.gr

Share this post