Ισραήλ: Αεροπορικοί βομβαρδισμοί εναντίον Χεζμπολάχ και Χαμάς σε Λίβανο και Γάζα

Ισραήλ: Αεροπορικοί βομβαρδισμοί εναντίον Χεζμπολάχ και Χαμάς σε Λίβανο και Γάζα

Θέσεις της σιιτικής οργάνωσης Χεζμπολάχ του Λιβάνου έπληξαν ισραηλινά αεροσκάφη κατά τις πρώτες πρωινές ώρες, αναφέρει σε ανακοίνωση του ο ισραηλινός στρατός.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι βομβαρδισμοί έγιναν σε αντίδραση σε πυρά που βλήθηκαν από το έδαφος του Λιβάνου εναντίον ισραηλινών στρατιωτικών, τα οποία και «ανταποδόθηκαν». Κανένα στέλεχος των ενόπλων δυνάμεων του Ισραήλ δεν τραυματίστηκε από τα πυρά της οργάνωσης, αναφέρει η ανακοίνωση.

Νωρίτερα, αναφέρθηκε από λιβανέζικες πηγές ότι το ισραηλινό πυροβολικό πραγματοποίησε πλήγματα σε τομείς των συνόρων των δύο χωρών.

Παράλληλα, το ισραηλινό γενικό επιτελείο γνωστοποίησε ότι κατά τη διάρκεια της νύχτας βομβαρδίστηκαν επίσης θέσεις της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, συμπεριλαμβανομένων «υπόγειων» υποδομών, κάτι που όπως υποστήριξε αποτελούσε αντίδραση στη χρήση «εκατοντάδων» μπαλονιών με προσαρμοσμένους εκρηκτικούς και εμπρηστικούς μηχανισμούς μέσα στις «τελευταίες εβδομάδες».

Ο ισραηλινός στρατός πλήττει σχεδόν καθημερινά τη Λωρίδα της Γάζας από τις αρχές του μήνα, σε αντίδραση για τις δράσεις που αποκαλεί «τρομοκρατία των μπαλονιών». Αυτοσχέδιοι εκρηκτικοί μηχανισμοί έχουν προκαλέσει επανειλημμένα πυρκαγιές σε καλλιέργειες και σε θαμνώδεις εκτάσεις.

Ο ισραηλινός πρόεδρος Ρεουβέν Ρίβλιν διεμήνυσε στη Χαμάς αυτή την εβδομάδα ότι «αν θέλει πόλεμο, θα έχει πόλεμο».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, REUTERS, DPA, AFP

onalert.gr

Share this post