Ισραήλ Και ΗΠΑ Βρήκαν Την Ευκαιρία- Αφορμή Που Θέλανε Για Να Βομβαρδίσουν Τις Πυρηνικές Εγκαταστάσεις Του Ιράν!

Ισραήλ Και ΗΠΑ Βρήκαν Την Ευκαιρία- Αφορμή Που Θέλανε Για Να Βομβαρδίσουν Τις Πυρηνικές Εγκαταστάσεις Του Ιράν!

Οι Ισραηλινές υπηρεσίες πληροφοριών φέρονται να έχουν προειδοποιήσει τις Ηνωμένες Πολιτείες σχετικά με μια επικείμενη Ιρανική επίθεση στα “συμφέροντα των ΗΠΑ στον Κόλπο”, δήλωσαν ανώτεροι Ισραηλινοί αξιωματούχοι στο κανάλι 13.

“Οι αξιωματούχοι είπαν ότι οι πληροφορίες που συγκέντρωσε το Ισραήλ, κυρίως από την υπηρεσία πληροφοριών Mossad, θεωρείται ότι αποτελούν μέρος του λόγου για την  προειδοποίηση του Τζον Μπόλτον”, στο σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας,  ότι οι ΗΠΑ θα απαντήσουν με “αδιάκοπη δύναμη” σε μια η περισσότερες επιθέσεις του Ιράν, εναντίον Αμερικανικών  εγκαταστάσεων και προσωπικού στη Μέση Ανατολή.

Ο Ισραηλινός αξιωματούχος σημείωσε ότι «δεν είναι ακόμα σαφές για εμάς τι προσπαθούν να κάνουν οι Ιρανοί και πώς σχεδιάζουν να το κάνουν», αλλά τόνισε ότι ήταν σαφές ότι η απειλή ήταν εναντίον ενός Αμερικανικού στόχου στον Κόλπο, ή συμμάχων των ΗΠΑ , όπως η Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Αμερικανοί αξιωματούχοι ανέφεραν πως ο στόχος είναι οι Aμερικανικές δυνάμεις σε Περσικό Κόλπο, Ιράκ, Υεμένη, και γι αυτό οι φιλο-σιιτικές δυνάμεις  μαζί με τις Ιρανικές στην περιοχή έχουν εξοπλιστεί κατάλληλα με βαρύ οπλισμό. Επίσης έχουν εντοπιστεί μεταφορά πυραύλων στους Χούτι, και ενίσχυσε με αντιπλοϊκούς πυραύλους τα μικρά νησιά του Ιράν στα Στενά του Κόλπου!

Το όλο σκηνικό της έντασης μάλλον φαίνεται προσχεδιασμένο απο κοινού ΗΠΑ- Ισραήλ, μιας και δέν είχαν κρύψει πότε τις προθέσεις τους  να πλήξουν με την παραμικρή ευκαιρία τους δοθεί τις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν!

Άρθρο  Σπύρος Πρίφτης      email: spyros.priftis76@yahoo.gr

Share this post