Ισραηλινός εμπειρογνώμονας πληροφοριών: Ο χρόνος απελευθέρωσης του Ιράν μειώθηκε στο μηδέν.

Ισραηλινός εμπειρογνώμονας πληροφοριών: Ο χρόνος απελευθέρωσης του Ιράν μειώθηκε στο μηδέν.

Ο χρόνος πυρηνικής έκρηξης του Ιράν έχει πλέον μηδενιστεί, προειδοποιεί ο πρώην επικεφαλής των στρατιωτικών μυστικών υπηρεσιών Tamir Hayman. Αυτό προκύπτει μετά από αναφορές ότι η Τεχεράνη κλιμακώνει τον εμπλουτισμό ουρανίου χρησιμοποιώντας προηγμένο εξοπλισμό στις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Φορντόου.

Αυτή τη στιγμή, οι Ιρανοί έχουν αρκετό εμπλουτισμένο ουράνιο για ένα ή περισσότερα πυρηνικά όπλα, ανέφερε νωρίτερα το N12 News. Δεδομένης αυτής της κατάστασης πραγμάτων, τα όπλα ασφαλείας του Ισραήλ δεν θα στοχεύουν πλέον στη διακοπή της ικανότητας εμπλουτισμού ουρανίου της Τεχεράνης, ανέφερε το δημοσίευμα.

Αντ’ αυτού, η ισραηλινή μυστική δράση θα επικεντρωθεί πιθανότατα στο πρόγραμμα οπλοποίησης και στη στρατιωτική βιομηχανία του Ιράν, ανέφερε η έκθεση.

Η Τεχεράνη μπορεί πλέον να προχωρήσει άμεσα σε εμπλουτισμό στρατιωτικού βαθμού 90%, αν το επιθυμεί, δήλωσε ο Hayman, ο οποίος είναι επικεφαλής του Ινστιτούτου Μελετών Εθνικής Ασφάλειας του Ισραήλ. Η Διεθνής Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας δεν θα είναι σε θέση να ανιχνεύσει μια τέτοια στροφή σε πραγματικό χρόνο, έγραψε στο twitter ο πρώην επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών.

Ωστόσο, το τεχνολογικό άλμα του Ιράν εξακολουθεί να υπολείπεται της πραγματικής παραγωγής βόμβας, δήλωσε ο Hayman.

Καθώς οι εντάσεις αυξάνονται, το Ισραήλ θα συνεχίσει να παρακολουθεί στενά τις ιρανικές δραστηριότητες από μια μυστική βάση πληροφοριών που είναι αφιερωμένη στην αποκάλυψη των κινήσεων της Τεχεράνης.

Ειδικότερα, πολλοί παρατηρητές πιστεύουν ότι το Ιράν τεντώνει σήμερα τους μυς του για να αναγκάσει τις παγκόσμιες δυνάμεις σε μια ευνοϊκή πυρηνική συμφωνία. Ωστόσο, ένα δραματικό ιρανικό ξέσπασμα προς μια βόμβα δεν μπορεί να αποκλειστεί αυτή τη στιγμή.

israelradar.com

ΑΠΟΔΟΣΗ : Corfiatiko.blogspot.com

Share this post