Κάρτες Illuminati. Χειρισμός του νού, 1995.

Κάρτες Illuminati. Χειρισμός του νού, 1995.

Το 1995, το παιχνίδι κέρδισε το βραβείο Origins για το καλύτερο παιχνίδι καρτών. Ο στόχος του παιχνιδιού είναι να καθιερώσει μια ενιαία παγκόσμια κυριαρχία στον πλανήτη Γη – τη “Νέα Παγκόσμια Τάξη” για πάντα .

Οι χάρτες είναι ενδιαφέροντες γιατί απεικονίζουν γεγονότα που έχουν ήδη συμβεί στον κόσμο. Για να μην είμαστε αβάσιμοι, δίνουμε παρακάτω μια εικόνα αυτών των καρτών με επεξηγήσεις.

Σημειώνουμε ιδιαίτερα ότι κατά την ανάγνωση του περαιτέρω κειμένου και την προβολή των εικόνων των καρτών παρακάτω, συνιστούμε σε κάθε αναγνώστη να το λάβει αυτό ήρεμα, χωρίς συναισθήματα, προκειμένου να αποκλείσει την υπερβολική εναλλαγή των «μήτρων» των αρνητικών γεγονότων που απεικονίζονται στις κάρτες.

Κάρτες Illuminati. Χειρισμός του νού σας. 1995

Προτείνω να κοιτάξετε τα τραπουλόχαρτα που κυκλοφόρησαν το 1995. Κυκλοφορούν από ένα γραφείο που ονομάζεται STEVE JACKSON GAMES. Ονομάζεται παιχνίδι με κάρτες Illuminati. Φαίνεται ότι αυτό είναι απλώς ένα παιχνίδι καρτών, αλλά το παιχνίδι κυκλοφόρησε το 1995 και μερικά από τα γεγονότα που σχεδιάστηκαν στις κάρτες του παιχνιδιού συνέβησαν μετά το 1995. Παρεμπιπτόντως, αυτό το παιχνίδι κέρδισε το βραβείο Origins το 1995 για το καλύτερο παιχνίδι καρτών. Στόχος του παιχνιδιού είναι η παγκόσμια κυριαρχία (New World Order) και η δημιουργία μιας νέας παγκόσμιας τάξης. Ο συνολικός στόχος είναι ακριβώς ο ίδιος. Όπως είπα, αυτοί οι χάρτες κυκλοφόρησαν το 1995, αλλά η ομοιότητα των γεγονότων που διαδραματίστηκαν σε αυτούς είναι απλά εκπληκτική… Θα αναφέρω μόνο τους πιο συγκλονιστικούς.

Λοιπόν, πάμε με τη σειρά. Ας ξεκινήσουμε την ανασκόπηση των γεγονότων που συνέβησαν πριν από το 1995. Πολλοί σκεπτικιστές πιστεύουν ότι στην τράπουλα των Illuminati, ένα φύλλο συνέπεσε πραγματικά – αυτός είναι οι “δίδυμοι πύργοι”. Περαιτέρω, οι σκεπτικιστές ισχυρίζονται ότι όσο πιο μακριά βρισκόμαστε από τη δημιουργία χαρτών, τόσο πιο πιθανό είναι κάτι να συμπέσει από τα παραπάνω σχήματα. Επομένως, υποστηρίζουν περαιτέρω, δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι από τις 500 κάρτες, ένα σχέδιο χτύπησε το θέμα. Κατά τη γνώμη μου, υπάρχει επαληθευμένη ακρίβεια του τι συμβαίνει στα σχέδια. Και κάθε μικρή λεπτομέρεια έχει σημασία.

Σε αντίθεση με την προσοχή που δόθηκε στην κατάρρευση των Δίδυμων Πύργων, η επίθεση στο Πεντάγωνο παρέμεινε στο παρασκήνιο έως ότου εμφανίστηκε μια γαλλική ιστοσελίδα τον Φεβρουάριο του 2002, η οποία δημοσίευσε φωτογραφίες από ιστοσελίδες του αμερικανικού στρατού. Αυτές οι φωτογραφίες εγείρουν αμφιβολίες για την επίσημη εκδοχή ότι ένα επιβατικό Boeing 757 έπεσε στο Πεντάγωνο. Για παράδειγμα, εδώ είναι μια φωτογραφία της καταστροφής στο Πεντάγωνο (λίγη ώρα μετά τη σύγκρουση, επειδή οι φλόγες δεν έχουν ακόμη σβήσει). Βλέπετε πουθενά τα συντρίμμια περίπου 100 τόνων μετάλλου (συμπεριλαμβανομένων των κινητήρων, των φτερών και του τμήματος της ουράς) που ήταν ένα Boeing 757 πριν από τη σύγκρουση;

Η πλατφόρμα πετρελαίου Deepwater Horizon βυθίστηκε στις 22 Απριλίου 2010 μετά από πυρκαγιά 36 ωρών που ακολούθησε μια τεράστια έκρηξη. Μετά την έκρηξη και την πλημμύρα, η πετρελαιοπηγή υπέστη ζημιές και το πετρέλαιο από αυτήν άρχισε να ρέει στα νερά του Κόλπου του Μεξικού.

Ως αποτέλεσμα της πετρελαιοκηλίδας, περισσότερα από 171 μίλια ακτών στις πολιτείες Λουιζιάνα, Μισισιπή, Αλαμπάμα και Φλόριντα μολύνθηκαν. Πάνω από 57.000 τ. μίλια της περιοχής του κόλπου (περίπου το 24% της περιοχής υπό τη δικαιοδοσία των ΗΠΑ) είναι κλειστά για αλιευτικές δραστηριότητες.

Δισεκατομμυριούχος της Χρονιάς. Ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ, ο δημιουργός και ιδρυτής του κοινωνικού δικτύου Facebook, αναδείχθηκε Πρόσωπο της Χρονιάς για το 2010 από τον αρχισυντάκτη του Time. Το 2010 έγινε πολύς λόγος για τον Ζούκερμπεργκ. Ωστόσο, οι κύριες ενημερωτικές αφορμές που συνδέονται με την προσωπικότητα του ιδρυτή του Facebook ήταν η ανακοίνωση της έκβασης των αγωγών του με τους συν-συγγραφείς της ιδέας ενός κοινωνικού δικτύου, τους αδελφούς Winklevoss, καθώς και η απελευθέρωση του ταινία The Social Network σε ευρεία διανομή ταινιών Παρεμπιπτόντως, ήταν πέρυσι που το 24χρονο παιδί θαύμα αναγνωρίστηκε ως ο νεότερος δισεκατομμυριούχος στην ιστορία (6,9 δισεκατομμύρια δολάρια σύμφωνα με το Forbes).

Πολλοί εκθέτουν την κυβέρνηση και μάλιστα σε μεγάλο βαθμό, όπως: Ο περσινός σφυρίχτης. Μέχρι το τέλος του 2010, μόνο τεμπέληδες δεν μιλούσαν για τον Αυστραλό δημοσιογράφο του Διαδικτύου. Ένας ήρωας της εποχής του, που κήρυξε ανοιχτά πόλεμο πληροφοριών εναντίον του αμερικανικού Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ο Τζούλιαν Ασάνζ μετατράπηκε αμέσως σε έναν από τους κύριους αντι-ήρωες της αμερικανικής πολιτικής ιστορίας. Το όνομα του δημιουργού του σκανδαλώδους ιστότοπου Wikileaks έγινε το πιο δημοφιλές στα μέσα ενημέρωσης τους τελευταίους δύο μήνες και τον Δεκέμβριο, σύμφωνα με τα αποτελέσματα μιας ανοιχτής ψηφοφορίας στο Διαδίκτυο στον ιστότοπο του περιοδικού Time, ο Τζούλιαν Ασάνζ έγινε “Πρόσωπο του Ετος”.

Είναι ερήμην νεκρός. Αν και ζωντανός.

Τάσεις φθινόπωρο-χειμώνας 2011/12. Τα κλαδιά και τα φύλλα ήταν παρόντα όχι μόνο στα στοιχεία της ένδυσης, φάνηκαν επίσης σε εξωφρενικά χτενίσματα, καθώς και στο σκηνικό της αίθουσας. Η προηγούμενη συλλογή, αφιερωμένη στον ονειροπόλο όλων των εποχών και των λαών – Baron Munchausen, προκαλούσε μεγάλη χαρά στο κοινό με κάθε νέα κυκλοφορία του μοντέλου.Ο Alexey Zalevsky είναι ίσως ο πιο μυστηριώδης δημιουργός της ουκρανικής μόδας. Η παραδοσιακή φράση «αβανγκάρντ σχεδιαστής» είναι απίθανο να σας δώσει μια πλήρη εικόνα της δουλειάς του. Όχι μόνο σχεδιαστής μόδας, αλλά και δεξιοτέχνης της «απόδοσης», ο Alexey εκπλήσσει συνεχώς με τις δημιουργικές του ιδέες και μια νέα ματιά σε φαινομενικά οικεία πράγματα και φαινόμενα. Ο Zalevsky είναι υποστηρικτής της θεωρίας του «απεριόριστου έτοιμου για ένδυση», σύμφωνα με την οποία όλα τα πράγματα που μπορούν να φορεθούν σωματικά είναι κατάλληλα για καθημερινή χρήση.

Στα MTV Video Music Awards 2010 (MTV VMA-2010), η Αμερικανίδα ποπ τραγουδίστρια Lady Gaga έλαβε οκτώ βραβεία.

Η Lady Gaga κέρδισε το βραβείο καλύτερου βίντεο της χρονιάς για το βίντεο «Bad Romance». Στη συνέχεια επτά βραβεία MTV VMA-2010 στις υποψηφιότητες: “Καλύτερο ποπ βίντεο της χρονιάς”, “Καλύτερο βίντεο γυναίκας καλλιτέχνη”, “Καλύτερη συνεργασία”, “Καλύτερο βίντεο χορού”, “Καλύτερη χορογραφία”, “Καλύτερη σκηνοθεσία” και “Καλύτερη Επιμέλεια». Η τραγουδίστρια και fashion icon, η ανεπανάληπτη Lady Gaga απαντά στις ερωτήσεις:

– Το προκλητικό, ακραίο στυλ σου προέκυψε ως αντίδραση σε κάτι; Αμφισβητείτε τους υπάρχοντες κανόνες;

– Ναι ακριβώς. Είμαι φεμινίστρια και δεν συμφωνώ με την αντίληψη μιας γυναίκας που υπάρχει στον σημερινό κόσμο, ανεξάρτητα από το ποια είναι: για την ομορφιά, για τα πρότυπα συμπεριφοράς… Πιστεύω ότι μια γυναίκα στις μέρες μας δεν είναι ελεύθερη, και εγώ προσπαθήστε να σπάσετε τα υπάρχοντα πρότυπα. Τόσο εικαστικά όσο και μουσικά, η δουλειά μου είναι μια άρνηση και μια αναζήτηση του καινούργιου. Και χαίρομαι πολύ που η μουσική, τα ποιήματα και τα κοστούμια, που παλαιότερα θεωρούνταν ακατόρθωτα και απαράδεκτα, γίνονται σταδιακά μόδα. Θέλω να γίνει μόδα ο αγώνας για τα δικαιώματα των γυναικών!

Τεράστιο σωρό καπνού υψώνεται στο κέντρο του Τόκιο

Υπόθεση: Σεισμοί στην Ιαπωνία στις 11 Μαρτίου 2011. Χρονικό των γεγονότων.

Συνέπειες του σεισμού στην Ιαπωνία: καπνός στο Τόκιο, αυτοκινητόδρομος κατέρρευσε στη θάλασσα, ανακοινώθηκε απειλή για τσουνάμι
Νέες ισχυρές δονήσεις γίνονται αισθητές στο Τόκιο, αναφέρει ο ανταποκριτής του RIA Novosti.

Ένα τεράστιο σωρό καπνού υψώνεται πάνω από την περιοχή Odaiba στο Τόκιο

Τέτοιοι τίτλοι ήταν γεμάτοι από τις πρώτες σελίδες των εκδόσεων του Διαδικτύου. Μετά τον ισχυρότερο σεισμό στα νησιά της Ιαπωνίας.

Τα γενετικά τροποποιημένα ελαιοφάγα βακτήρια, συμπεριλαμβανομένων των Alcanivorax borkumensis και Pseudomonas, μεταβολίζονται για να παράγουν ένα βιοφίλμ [λεπτό στρώμα οργανισμών] που αποικίζεται γρήγορα από άλλα gram-αρνητικά βακτήρια, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που είναι επικίνδυνα για τον άνθρωπο.

Σαρκοφάγα βακτήρια στον Κόλπο – 12χρονο αγόρι πεθαίνει αφού βρέξει τα πόδια του. Σε μια έκθεση KHOU8, το κοινό προειδοποιείται ότι ο κίνδυνος μόλυνσης από το σαρκοφάγο βακτήριο Vibrio vulnificus αυξάνεται εάν το συκώτι ενός ατόμου εξασθενεί από τις επιδράσεις του αλκοόλ.

«[Το εξάνθημα] κάλυψε ολόκληρο το σώμα μου από την κορυφή του κεφαλιού μου μέχρι τις φτέρνες μου», θυμάται η [Lisa] Parr. “Κατέληξα πολλές φορές στην εντατική. 6 γιατροί με φρόντισαν, και ποτέ δεν κατάλαβαν τι ήταν”.

Οι ιατρικές εξετάσεις επιβεβαίωσαν ότι οι τοξίνες στο σώμα της Λίζας ήταν ίδιες με αυτές που βρέθηκαν στην ατμόσφαιρα κατά τη διάρκεια μιας μελέτης ποιότητας του αέρα σε ένα κοντινό πηγάδι αερίου. Έχουν βρεθεί αυξημένα επίπεδα εξανίου, οκτανίου, ξυλόνης και εννεανίου, τα οποία είναι όλα δυνητικά επικίνδυνα χημικά. Τέσσερις μέρες αργότερα, οι ίδιες ουσίες βρέθηκαν στη Λίζα. Ένα από τα καίρια ερωτήματα αφορά το Vibrio vulnificus. Οι επιστήμονες λένε ότι υπάρχει πιθανότητα φέτος η αναπαραγωγή του Vibrio – είτε άμεσα είτε έμμεσα – να επιταχυνθεί ως απάντηση στο λάδι και τα επιπλέοντα οργανικά που έχουν μείνει πίσω.”

«Ο Τζέι Γκράιμς, θαλάσσιος μικροβιολόγος στο Πανεπιστήμιο του Νότιου Μισισιπή, ανακάλυψε μικρόβια που εγκαθίστανται σε μια σταγόνα πετρελαίου. Λάμποντας γαλάζια, λαίμαργα «έφαγαν». Τουλάχιστον μία από τις ποικιλίες τους ήταν το Vibrio.

Λέξη-κλειδί “Shining Blue” Κοιτάξτε τον χάρτη.

Jim Oliver, ειδικός στο vibrio στο Πανεπιστήμιο της Βόρειας Καρολίνας: «Πιστεύω ότι ο συνδυασμός των υπαρχόντων παραγόντων μπορεί να οδηγήσει σε πολύ σοβαρά προβλήματα δημόσιας υγείας».

Doug Bartlett, μικροβιολόγος στο Script Institute of Oceanography: «Διάολε, δεν μου αρέσει που πηγαίνει αυτό… Γνωρίζαμε ήδη ότι σε ένα πλούσιο θρεπτικό μέσο, ​​ο αριθμός των δονήσεων θα αυξηθεί».

Εξακολουθείτε να πιστεύετε στο έργο του OLPC; Αν ναι, τότε σίγουρα θα σας αρέσουν αυτά τα νέα: ο σχεδιαστής Yves Behar παρουσίασε την τελευταία του ιδέα σχεδιασμού για αυτήν τη συσκευή με τον δείκτη XO-3. Με τιμή καταχώρισης μόλις 75 $, το μπροστινό μέρος του tablet καλύπτει σχεδόν πλήρως την οθόνη αφής 8,5 x 11 ιντσών (21 x 28 cm), η οποία είναι περίπου στο μέγεθος ενός φύλλου Α4. Η μπαταρία φορτίζεται ασύρματα χρησιμοποιώντας τεχνολογία επαγωγής και η κατανάλωση ενέργειας του επεξεργαστή είναι μικρότερη από ένα watt με ταχύτητα ρολογιού “8 GHz” (πιθανότατα πρόκειται για τυπογραφικό λάθος και στην πραγματικότητα σημαίνει 800 MHz). Το πάχος του υπολογιστή είναι το μισό του πάχους του iPhone και η οθόνη είναι κατασκευασμένη με την τεχνολογία Pixel Qi. Το OLPC XO-3 αναμένεται να κυκλοφορήσει στην αγορά έως το 2012. Φαλακρός – Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Acer Gianfranco Lanci (Gianfranco Lanci) επιβεβαίωσε ότι στις 23 Νοεμβρίου 2010 η εταιρεία θα διοργανώσει μια ειδική εκδήλωση στη Νέα Υόρκη, η οποία θα παρουσιάσει επίσημα τις νέες συσκευές tablet Acer. Αυτό είναι κατανοητό, αλλά αυτό που ο καλλιτέχνης ήθελε να απεικονίσει στα χέρια ενός θείου με ρόμπα από τον χάρτη δεν είναι ξεκάθαρο. Πιο συγκεκριμένα, θα ήταν ξεκάθαρο στην εποχή μας, αλλά όχι όπως το 1995.

Έχει κανείς την εντύπωση ότι ο καλλιτέχνης (ακριβέστερα είναι τρεις) είδε το γεγονός ή τη δράση ως καθαρή εικόνα και μετά σχεδίασε έναν χάρτη, όπως το είδε. Δεν υπάρχει μεταφορικότητα σε αυτά, συμπαγής ιδιαιτερότητα. Φυσικά, υπάρχουν και μυστήρια. Μερικές κάρτες είναι ένα πλήρες μυστήριο για μένα, σαν να μην είναι από αυτήν την εποχή, αλλά από το μακρινό μέλλον, αλλά για αυτό αργότερα.

Αυτή η κάρτα. «Συνδυασμένες Καταστροφές». Γεγονός: Τόκιο – όλα φαίνεται να συγκλίνουν, αλλά ο πύργος του ρολογιού στέκεται ολόκληρος στη θέση του. Αυτό συμβαίνει. Το γεγονός δεν έχει συμβεί ακόμα ή το σενάριο των γεγονότων πήγε διαφορετικά; Μυστήριο.

Στις 9 Οκτωβρίου 2002, η Υπηρεσία Ασφαλείας του Κτιρίου του Καπιτωλίου στην Ουάσιγκτον, όπου βρίσκεται η Βουλή των Αντιπροσώπων και η Γερουσία του Κογκρέσου των ΗΠΑ, έστειλε επιστολή σε όλους τους Αμερικανούς νομοθέτες, στην οποία ανακοίνωναν την ανάγκη για «πρόσθετες προφυλάξεις». σε σχέση με την απειλή ενός δολοφόνου ελεύθερου σκοπευτή που δρα στο έδαφος της αμερικανικής πρωτεύουσας και των προαστίων της. Σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση της κοινής γνώμης, το 47% των Αμερικανών φοβάται έναν ελεύθερο σκοπευτή (που σκότωσε 8 άτομα). Άραβες τρομοκράτες – αεροπειρατές (που σκότωσαν περισσότερους από 3.000 ανθρώπους) – 4% λιγότεροι. – Ο ελεύθερος σκοπευτής πυροβολεί. Και δεν ξέρουμε ποιος είναι, πότε και από πού θα πυροβολήσει ξανά». Μια σειρά ανεξήγητων δολοφονιών έχει αφήσει τα προάστια της Ουάσιγκτον στα πρόθυρα του πανικού και οι τοπικές αρχές που ανησυχούν βαθιά ανακοίνωσαν αμοιβή 500.000 δολαρίων για οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με τον ελεύθερο σκοπευτή.

Ο «ελεύθερος σκοπευτής της Ουάσιγκτον» που είχε ήδη σκοτώσει έξι και τραυμάτισε δύο ανθρώπους, άφησε στον τόπο του τελευταίου του εγκλήματος μια από τις μάντινες κάρτες Ταρώ «Θάνατος», στην οποία έγραφε: «Αγαπητέ αστυνόμε! Είμαι ο Θεός!».

Ο Μωάμεθ χρησιμοποίησε ένα αυτόματο τουφέκι Bushmaster XM-15 των 5,66 mm με σκοπευτικό με κόκκινες κουκκίδες για να εκτελέσει τις δολοφονίες. [κοίτα το τουφέκι στον χάρτη] Συνήθως, ο δολοφόνος χτυπούσε τα θύματά του με μία βολή.Ο John Allen Muhammad και ο Lee Boyd Malvo κρίθηκαν ένοχοι για τον εγκέφαλο της σειράς δολοφονιών ελεύθερου σκοπευτή που συγκλόνισαν την Ουάσιγκτον το 2002. Από τις σφαίρες ενός ελεύθερου σκοπευτή σκοτώθηκαν 13 άτομα και τραυματίστηκαν τρεις.

Τον Μάρτιο του 2004, το δικαστήριο αποφάσισε την τύχη του 19χρονου Μάλβο, ο οποίος ήταν έφηβος την εποχή των εγκλημάτων. Ο νεαρός καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη. Ο 48χρονος Μοχάμαντ καταδικάστηκε τον Μάρτιο του 2004 και μόλις στις 10 Νοεμβρίου 2009 εκτελέστηκε σε φυλακή της πολιτείας της Βιρτζίνια.

Ο ίδιος ο Μωάμεθ διατήρησε την αθωότητά του σε όλη τη διάρκεια της δίκης.

Ο αμερικανικός κατασκευαστής όπλων Bushmaster Firearms θα καταβάλει αποζημίωση στα θύματα των «ελεύθερων σκοπευτών της Ουάσιγκτον» που χρησιμοποίησαν το τουφέκι της εταιρείας για να πραγματοποιήσουν μια σειρά δολοφονιών σε πολλές πολιτείες το φθινόπωρο του 2002. Οι δύο τραυματίες και οι οικογένειες των έξι νεκρών θα λάβουν 550.000 δολάρια από την Bushmaster. Άλλα δύο εκατομμύρια δολάρια θα πληρώσει το κατάστημα Bull’s Eye, από το οποίο οι «ελεύθεροι σκοπευτές» έκλεψαν ένα τουφέκι, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της εφημερίδας Washington Post.

Στο εξώφυλλο του Washington Sniper: 23 Days of Terror, βλέπουμε επίσης ένα γνώριμο τουφέκι.

Στις 9 Αυγούστου 2004, ένα ατύχημα συνέβη στον πυρηνικό σταθμό Mihama, που βρίσκεται 320 χιλιόμετρα δυτικά του Τόκιο στο νησί Honshu. Στην τουρμπίνα του τρίτου αντιδραστήρα, υπήρξε ισχυρή απελευθέρωση ατμού σε θερμοκρασία περίπου 200 βαθμών Κελσίου. Σοβαρά εγκαύματα υπέστησαν διπλανοί υπάλληλοι του πυρηνικού σταθμού. Την ώρα του ατυχήματος, στο κτίριο όπου βρίσκεται ο τρίτος αντιδραστήρας βρίσκονταν περίπου 200 άτομα. Δεν διαπιστώθηκαν διαρροές ραδιενεργών υλικών ως αποτέλεσμα του ατυχήματος. Τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 18 τραυματίστηκαν σοβαρά. Το ατύχημα έγινε το πιο σοβαρό όσον αφορά τον αριθμό των θυμάτων σε πυρηνικό εργοστάσιο στην Ιαπωνία. [δείτε την εικόνα]

Στις 11 Μαρτίου 2011, η Ιαπωνία επλήγη από τον ισχυρότερο σεισμό στην ιστορία της χώρας. Ως αποτέλεσμα, μια τουρμπίνα καταστράφηκε στον πυρηνικό σταθμό Onagawa, ξέσπασε φωτιά, η οποία κατασβέστηκε γρήγορα. Στον πυρηνικό σταθμό Fukushima-1, η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή – ως αποτέλεσμα της διακοπής λειτουργίας του συστήματος ψύξης, το πυρηνικό καύσιμο στον αντιδραστήρα του μπλοκ Νο. 1 έλιωσε, μια διαρροή ραδιενέργειας καταγράφηκε έξω από το μπλοκ και η εκκένωση έγινε πραγματοποιείται σε ζώνη 10 χιλιομέτρων γύρω από τον πυρηνικό σταθμό. Τις επόμενες ημέρες, σημειώθηκαν εκρήξεις υδρογόνου στις μονάδες ισχύος 1, 3, 2 και 4, το οποίο απελευθερώθηκε κατά την αντίδραση ατμού ζιρκονίου σε υπερθερμανθέντες αντιδραστήρες και εξανεμίστηκε από τον περιορισμό του αντιδραστήρα για μείωση της πίεσης. Μέχρι σήμερα, 10 πυρηνικοί σταθμοί βρίσκονται σε λειτουργία στη Ρωσία (συνολικά 32 μονάδες ισχύος εγκατεστημένης ισχύος 24,2 GW), που παράγουν περίπου το 16% του συνόλου της παραγόμενης ηλεκτρικής ενέργειας. Ταυτόχρονα, στο ευρωπαϊκό τμήμα της Ρωσίας, το μερίδιο της πυρηνικής ενέργειας φτάνει το 30%, και στο Βορειοδυτικό – 37%.

Σύμφωνα με το Ομοσπονδιακό Πρόγραμμα Στόχου «Ανάπτυξη του Συγκροτήματος Πυρηνικής Βιομηχανίας Ενέργειας της Ρωσίας για το 2007-2010 και για την Προοπτική έως το 2015» και άλλα έγγραφα, έως το 2025 το μερίδιο της ηλεκτρικής ενέργειας που παράγεται σε πυρηνικούς σταθμούς στη Ρωσική Ομοσπονδία θα πρέπει να αυξηθεί από 16% έως 25%. Θα κατασκευαστούν 26 νέες μονάδες παραγωγής ενέργειας, θα τεθούν σε λειτουργία 6 πυρηνικοί σταθμοί, δύο εκ των οποίων πλωτοί.

Ιαπωνία – πυρηνικός σταθμός Φουκουσίμα Βόλτα με τον πυρηνικό δράκο

Historian Dragon Cave – Πυρηνικός Σταθμός Φουκουσίμα

Ο δράκος της Φουκουσίμα έχει κουλουριαστεί γύρω από τη γη και δαγκώνει την ουρά του…

Κόκκινος Δράκος της Φουκουσίμα

Τι συμβαίνει στον ιαπωνικό πυρηνικό σταθμό; – Το μονοπάτι του Δράκου

Με τέτοιους τίτλους ξεκίνησε ένα έπος (δεν έχει τελειώσει ακόμα) στον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα.

Στην αυγή της δεκαετίας του ’90, οι “Άνθρωποι με τα Μαύρα” ενδιαφέρονταν μόνο για ουφολόγους και ερευνητές ανώμαλων φαινομένων. Μέχρι που μια κωμωδία βγήκε στις οθόνες το 1997. Η ταινία κέρδισε το κοινό σε όλο τον κόσμο και απέφερε 587 εκατομμύρια δολάρια με προϋπολογισμό 90 εκατομμυρίων δολαρίων. Αυτή η εικόνα είναι από το εξώφυλλο του DVD.

Το Men in Black (1997) είναι μια αμερικανική κωμωδία επιστημονικής φαντασίας του 1997 σε σκηνοθεσία Μπάρι Σόνεφελντ.

1998 – Όσκαρ καλύτερου μακιγιάζ (Rack Baker, David Leroy Anderson), Υποψηφιότητες για Όσκαρ, Καλύτερος Σχεδιασμός Παραγωγής, Καλύτερη Μουσική, 1998 – Υποψηφιότητα για Βραβείο BAFTA: Καλύτερα Ειδικά Εφέ, 1998 – Υποψηφιότητα για “Χρυσή Σφαίρα, Καλύτερη Μιούζικαλ Ταινίας/Κωμωδίας, 1998 – Υποψηφιότητα για βραβείο Grammy, καλύτερη οργάνωση ταινιών, 1998 – MTV Movie Awards Best Fight (Wil Smith vs. Alien Bug) Καλύτερο τραγούδι σε ταινία (Wil Smith, “Men in Black” “”) 1998 – MTV Movie Awards Υποψηφιότητα, Καλύτερο Ταινία, καλύτερος ρόλος κωμωδίας, καλύτερο ντουέτο επί της οθόνης, 1998 – Βραβείο δορυφόρου, Καλύτερη ταινία, 1998 – Υποψηφιότητα για βραβείο δορυφόρου, υποψηφιότητες σε τέσσερις κατηγορίες, 1998 – Βραβείο ASCAP, Καλύτερο εισιτήριο (ταινία στο top box office), 1998 – Επιλογή εφήβων Βραβεία, υποψηφιότητα καλύτερης ταινίας,1998 – Βραβείο Σωματείου Σκηνοθετών των ΗΠΑ, 1998 – Βραβείο της Ένωσης Κριτικών Κινηματογράφου του Κάνσας Σίτι, Β’ Γυναικείου Ρόλου (Jennifer Connolly), 1998 – Βραβείο Golden Reel της Ένωσης Μηχανικών Ήχου των ΗΠΑ, Καλύτερος Μηχανικός Ήχου Dialogue.

Η Τζακάρτα είναι η πρωτεύουσα της Ινδονησίας και πατρίδα σχεδόν 9 εκατομμυρίων Ινδονήσιων. Η Τζακάρτα παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στη χώρα. Εκτός από έναν ορισμένο αριθμό ουρανοξυστών μέσα και γύρω από το κέντρο, είναι σχεδόν εξ ολοκλήρου χτισμένο με μονοώροφα και διώροφα σπίτια. οι περισσότεροι από αυτούς έχουν μεγαλώσει αρκετά ακανόνιστα εδώ κι εκεί τις τελευταίες δεκαετίες. Στο κέντρο της Τζακάρτα υψώνεται το Εθνικό Μνημείο (Monas) – ένας μαρμάρινος οβελίσκος 137 μέτρων με κατάστρωμα παρατήρησης. Ο οβελίσκος στεφανώνεται με χάλκινο πυρσό, ο οποίος ήταν επιχρυσωμένος με 33 κιλά χρυσού Στις 26 Δεκεμβρίου 2004, ένας σεισμός σημειώθηκε στον Ινδικό Ωκεανό, κοντά στη δυτική ακτή του βόρειου τμήματος του νησιού Σουμάτρα. Σεισμός μεγέθους 8,9-9 βαθμών προκάλεσε τσουνάμι που έπληξε αμέσως τα νησιά Σουμάτρα και Ιάβα. Το ύψος του κύματος έφτασε τα 30 μ. Ο συνολικός αριθμός των θανάτων – σύμφωνα με διάφορες πηγές, από 200 έως 300 χιλιάδες άτομα. Πιο ακριβή στοιχεία δεν έχουν γίνει μέχρι στιγμής, αφού πολλά σώματα παρασύρθηκαν από το νερό. Μέχρι σήμερα, είναι αυτό το τσουνάμι που θεωρείται το πιο καταστροφικό στην ιστορία.

Στις 12 Αυγούστου 2000, το υποβρύχιο Kursk βυθίστηκε στον βυθό της Θάλασσας Μπάρεντς. Καθώς προσπαθούσαν να σηκώσουν το σκάφος, όλη η χώρα παρακολουθούσε. Ολόκληρη η χώρα αναρωτήθηκε τι προκάλεσε την καταστροφή (πολλές εκδοχές προτάθηκαν). Το 2011, οι ειδικοί δεν είναι ακόμα σίγουροι τι ακριβώς σκότωσε το υποβρύχιο, στο οποίο επέβαιναν 118 άτομα.

Αμέσως μετά την καταστροφή, αρκετοί ναύαρχοι και αξιωματούχοι ισχυρίστηκαν ότι το Κουρσκ τορπιλίστηκε από αμερικανικό υποβρύχιο. Τότε αυτή η έκδοση άρχισε να σιωπά υπέρ της επίσημης έκδοσης. Επίσης, ο Γάλλος σκηνοθέτης Jean-Michel Carré, στην ταινία του «Kursk»: A submarine in troubled waters» (Koursk: un sous-marin en eaux troubles), που προβλήθηκε στις 7 Ιανουαρίου 2005 στη γαλλική τηλεόραση France 2, αναπτύσσει περαιτέρω το θέμα, ότι το Κουρσκ τορπιλίστηκε από το αμερικανικό υποβρύχιο Μέμφις.

Ο Μπιλ Κλίντον και ο Βλαντιμίρ Πούτιν συμφώνησαν να κλείσουν αυτό το θέμα. Ένα κομμάτι αυτής της αλήθειας που δεν ανακαλύφθηκε ποτέ θα μπορούσε να κρυφτεί σε ένα μικρό μήνυμα, λίγο περισσότερες από 10 γραμμές, το οποίο εμφανίστηκε στις 22 Αυγούστου 2000 στον ιστότοπο Pravda.ru. Ένα μήνυμα που δεν έχει δημοσιευτεί ποτέ στην έντυπη έκδοση της έκδοσης και που στον εικονικό κόσμο του Διαδικτύου κράτησε μόνο λίγες ώρες. Το κείμενο του απόκοσμου μηνύματος έχει ως εξής: «Το Σάββατο 12 Αυγούστου, ένα περιστατικό στη Θάλασσα του Μπάρεντς θα μπορούσε να είχε οδηγήσει σε έναν τρίτο παγκόσμιο πόλεμο. Για αρκετές ημέρες, ο κόσμος είχε ανασταλεί από ένα νήμα και οποιαδήποτε λανθασμένη πολιτική κίνηση θα μπορούσε να οδηγήσει σε ανταλλαγή πυρηνικών επιθέσεων. Ευτυχώς το περιστατικό επιλύθηκε διπλωματικά».

Ήταν οι μέρες του Κουρσκ. Σύμφωνα με έκθεση που δημοσιεύτηκε στις 22 Αυγούστου, «Ο πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαντιμίρ Πούτιν και ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Μπιλ Κλίντον, μετά από πολυάριθμες εμπιστευτικές τηλεφωνικές συνομιλίες, κατάφεραν να συμφωνήσουν για μια ειρηνική διευθέτηση της υπόθεσης».

Τι είδους «υπόθεση» ήταν όμως, την οποία έκλεισε η ρωσική εισαγγελία με την υποκριτική διατύπωση «λόγω έλλειψης εγκληματικών τύπων»;

Σύμφωνα με τη La Stampa, το Kursk δεν καταστράφηκε ως αποτέλεσμα μιας τυχαίας έκρηξης ενός από τα μη πυρηνικά φορτία, το πυρηνικό υποβρύχιο χτυπήθηκε από το αμερικανικό υποβρύχιο Memphis. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι ελιγμοί οργανώθηκαν από τους Ρώσους για να δείξουν στους Κινέζους την αποτελεσματικότητα ενός από τα τελευταία «μαργαριτάρια» της ρωσικής αμυντικής βιομηχανίας: της τορπίλης Shkval, ικανή να προχωρήσει κάτω από το νερό με εκπληκτική ταχύτητα 500 χλμ την ώρα. Οι Αμερικανοί εξακολουθούν να μην έχουν τέτοια όπλα. Ήταν αυτό το σκληρό «θαύμα» που καυχιόταν ο Πούτιν σε ολόκληρο τον κόσμο έναν μήνα πριν την καταστροφή. New York Times (ΗΠΑ):
– Παραμένει πολύ αμφίβολο ότι το Πεντάγωνο, το οποίο δεν έχει ακόμη αναγνωρίσει επίσημα την παρου

Share this post