Κάτι τρέχει με τους Ρότσιλντ! Η οικογένεια εκποιεί θησαυρούς ανεκτίμητης αξίας: Στο «σφυρί» πανάκριβα κειμήλια

Κάτι τρέχει με τους Ρότσιλντ! Η οικογένεια εκποιεί θησαυρούς ανεκτίμητης αξίας: Στο «σφυρί» πανάκριβα κειμήλια

Eυλογες απορίες δημιουργεί η κίνηση της οικογένειας Ρότσιλντ να βγάλει στο «σφυρί» κειμήλια ανεκτίμητης αξίας αξίων πολλών εκατ. ευρώ που είχαν κατασκευαστεί κάποτε για Ευρωπαίους μονάρχες και γαλαζοαίματους.

Η δημοπρασία των 57 παρτίδων των αντικειμένων της ιστορικής οικογένειας των Ρότσιλντ, το εξτράβαγκαντ στυλ των οποίων επηρέασε γενιές ζάπλουτων του δυτικού κόσμου, θα γίνει από τον οίκο Christie’s στις 4 Ιουλίου στο Λονδίνο και η αξία τους εκτιμάται στα 11,5 εκατ. ευρώ.

«Υπάρχει κάτι μυθικό με το όνομα των Ρότσιλντ, που είναι συνδεδεμένο με ο,τιδήποτε είχαν στην κατοχή τους», δήλωσε στο Bloomberg ο Ρόμπερτ Κουτιριέ, αρχιτέκτονας εσωτερικών χώρων στη Νέα Υόρκη.

«Δημιούργησαν το δικό τους κόσμο γεύσης, κομψότητας και πολυτέλειας που λίγες άλλες οικογένειες το έχουν καταφέρει».

Προβολή εικόνας στο Twitter
Βασική ατραξιόν της δημοπρασίας των αντικειμένων των Ρότσιλντ θα είναι δύο φλαμανδικής κατασκευής χρυσοποίκιλτες συρταριέρες που είχε παραγγείλει γύρω στο 1713 μ.Χ. ο βασιλιάς Φίλιππος Ε΄της Ισπανίας και αναμένεται να πιάσουν έως και τρία εκατ. ευρώ, ένα γραφείο από μαόνι που κατασκεύασε ο Γάλλος επιπλοποιός Ζαν Ανρι Ρισενέ για την Μαρία Αντουανέτα, αξίας άνω του ενός εκατ. ευρώ καθώς και ο πίνακας “Dans Les Bles” του Ζαν Ονορέ Φραγκονάρ, που μπορεί να πιάσει από 780.000 έως και ένα εκατ. ευρώ.

Η τραπεζική δυναστεία των Ρότσιλντ είχε εμμονή με τις πανάκριβες, πολυτελείς αντίκες.

Μετά τη Γαλλική Επανάσταση του 1789 πολλά από τα αντικείμενα των ανακτόρων των Βερσαλλιών κατέληξαν στη συλλογή τους. Το στυλ της οικογένειας, γνωστός ως «στυλ Ρότσιλντ» επηρέασε πολλές πλούσιες αμερικανικές οικογένειες, όπως των Ροκφέλερ, των Άστορ και των Βάντερμπιλτ.

Ενδιαφέρον για τα κειμήλια των Ρότσιλντ που βγαίνουν στο σφυρί φέρονται να έχουν εκδηλώσει αγοραστές από ολόκληρο τον πλανήτη -από την Ασία μέχρι τη Ρωσία-, προφανώς επειδή σπάνια γίνονται δημοπρασίες με αντικείμενά τους.

Προβολή εικόνας στο TwitterΠροβολή εικόνας στο Twitter
Ο οίκος Christie’s δεν αποκάλυψε ποια μέλη της οικογένειας των Ρότσιλντ αποφάσισαν αυτή τη φορά να δημοπρατήσουν αντικείμενα από τη συλλογή τους.

makeleio.gr

Share this post