Κάτι φοβάται! Ο Warren Buffet απορρίπτει τις τραπεζικές μετοχές και αγοράζει χρυσό

Κάτι φοβάται! Ο Warren Buffet απορρίπτει τις τραπεζικές μετοχές και αγοράζει χρυσό

Κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορονοϊού ο Buffet μείωσε τις επενδύσεις της σε άλλες εταιρείες του χρηματοπιστωτικού τομέα.

O Warren Buffet, του οποίου η εταιρεία Berkshire Hathaway έχει περιουσιακά στοιχεία σχεδόν 150 δισεκατομμυρίων δολαρίων, επέλεξε κατά το δεύτερο τρίμηνο του έτους να απορρίψει τις τραπεζικές μετοχές και αντ’ αυτού να επενδύσει σε χρυσό. Αυτό θεωρείται ως κακός οιωνός για το χρηματιστήριο.

Η Buffets Berkshire Hathaway πούλησε το 62% των περιουσιακών της στοιχείων στην τράπεζα JP Morgan Chase και ταυτόχρονα απαλλάχθηκε από το 26% της συμμετοχής της στο Wells Fargo, γράφει η The Economic Times . Κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορονοϊού ο Buffet μείωσε επίσης τις επενδύσεις της Berkshire Hathaway σε άλλες εταιρείες του χρηματοπιστωτικού τομέα, όπως ο Όμιλος PNC Financial Services, η M&T Bank, η Bank of New York Mellon, η Mastercard και η Visa. Ο Buffet είχε επίσης προηγουμένως διαθέσει τις μετοχές του στην Goldman Sachs.

Αντ ‘αυτού, η Berkshire Hathaway έχει επενδύσει σε μεγάλο βαθμό στην Barrick Gold Corp., έναν γίγαντα στη μεταλλευτική βιομηχανία. Η επένδυση εκτιμάται σε περίπου 605 εκατομμύρια δολάρια.

Η πώληση μετοχών τραπεζών όταν τα επιτόκια είναι χαμηλά και αναμένεται να παραμείνουν έτσι δεν είναι πολύ εντυπωσιακό, αλλά το γεγονός ότι ο Buffet επενδύει σε χρυσό ερμηνεύεται από πολλούς ως ένδειξη φόβου, κάτι που δύσκολα αναμένεται από έναν έμπειρο επενδυτή όπως ο Buffett. Σημειώνεται πως στο παρελθόν έχει γελοιοποιήσει ακόμη και αυτούς που επενδύουν σε χρυσό ως επένδυση.

Κατά τη διάρκεια της πιο πρόσφατης συνάντησης των ιδιοκτητών της Berkshire Hathaway, τον Μάιο του τρέχοντος έτους, ο Buffet είπε ότι “τίποτα δεν μπορεί να σταματήσει τις Ηνωμένες Πολιτείες”. Ωστόσο, η πρόσφατη ανακατανομή των επενδύσεών του φαίνεται να δείχνει ότι ο Buffet πιστεύει ότι η οικονομική κρίση στη χώρα θα διαρκέσει για μεγάλο χρονικό διάστημα και μπορεί ακόμη και να επιδεινωθεί περαιτέρω προτού έρθει η ανάκαμψη.

Η μεγαλύτερη επένδυση του Buffett παραμένει η Apple, η οποία αντιπροσωπεύει το 44% των περιουσιακών στοιχείων της Berkshire Hathaway.

pentapostagma.gr

Share this post