Καζάνι που βράζει η Σάμος: Συγκρούσεις προσφύγων και λουκέτο στο Δημαρχείο

Καζάνι που βράζει η Σάμος: Συγκρούσεις προσφύγων και λουκέτο στο Δημαρχείο

Μετανάστες πιάνονται στα χέρια λίγα μέτρα δίπλα από την είσοδο του ΚΥΤ .Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις προσπαθούν να αποτρέψουν το πλήθος των συγκεντρωμένων μεταναστών να κινηθεί προς το κέντρο της πόλης.

Λουκέτο μπήκε από το πρωί στο δημαρχείο της Σάμου ως διαμαρτυρία για τη συγκέντρωση πολλαπλάσιων προσφύγων και μεταναστών από αυτούς που μπορεί να φιλοξενήσει το νησί.

Οι κάτοικοι δηλώνουν ότι ζουν μέσα στον φόβο και ζητούν άμεσες κινήσεις για την εκτόνωση της κατάστασης.

Πρόσφυγες και μετανάστες νωρίτερα πλημμύρισαν τους δρόμους γύρω από το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Σάμου.Χτυπώντας κάδους σκουπιδιών και φωνάζοντας συνθήματα, διαμαρτυρήθηκαν για τις συνθήκες που επικρατούν και ζητούν τον απεγκλωβισμό τους από το νησί.

Τονίζουν πως ζητούν ειρήνη και όχι συγκρούσεις. Ήρθαν στην χώρα μας για να γλυτώσουν τον πόλεμο.

« Είμαστε άνθρωποι. Θέλουμε μια σκηνή. Όλες οι σκηνές έχουν καεί. Δεν έχουμε ένα μέρος να κοιμηθούμε.», λένε.

Για ένα ακόμα 24ωρο η Σάμος παραμένει καζάνι που βράζει.

Μετανάστες πιάνονται στα χέρια λίγα μέτρα δίπλα από την είσοδο του ΚΥΤ .Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις προσπαθούν να αποτρέψουν το πλήθος των συγκεντρωμένων μεταναστών να κινηθεί προς το κέντρο της πόλης. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, υπάρχουν μόνο 7 αστυνομικοί για την ασφάλεια 7.000 ανθρώπων.Την ίδια ώρα, για αίσθημα ανασφάλειας λόγω μη επαρκούς αστυνόμευσης κάνουν λόγο οι κάτοικοι.

Ίδια εικόνα και χθες το απόγευμα στο νησί, με περισσότερους από 100 μετανάστες από χώρες τις Αφρικής να διαδηλώνουν στο κέντρο του νησιού.

Στο περιθώριο των γεγονότων, μετά τη λήξη της 48ωρης προθεσμίας που είχε δώσει στην κυβέρνηση για αποσυμφόρηση του νησιού, κινητοποιήσεις ξεκινάει από σήμερα και η δημοτική αρχή Ανατολικής Σάμου.

«Τα ζητήματα ασφάλειας της τοπικής κοινωνίας είναι πλέον στο κόκκινο. Σας μιλάω μέσα από ένα κλειστό δήμο σε ένδειξη διαμαρτυρίας. Υπάρχει συνεχής επικοινωνία με τον αρμόδιο υπουργό τον κύριο Χρυσοχοΐδη και υπάρχει υπόσχεση από την πλευρά του ότι στις προτεραιότητες του υπουργείου είναι η αποσυμφόρηση του νησιού της Σάμου τα επόμενα 24ωρα.», αναφέρει

Κλειστές παραμένουν σήμερα όλες οι υπηρεσίες του Δήμου Ανατολικής Σάμου με εξαίρεση τους Παιδικούς-Βρεφονηπιακούς Σταθμούς και την Υπηρεσία Αποκομιδής Απορριμμάτων, ενώ αύριο το μεσημέρι η δημοτική αρχή θα πραγματοποιήσει παράσταση διαμαρτυρίας στο χώρο ελλιμενισμού των σκαφών της FRONTEX.

skai.gr

Share this post