Καιρός: Έρχεται παγωνιά – Πότε ξεκινά η ψυχρή εισβολή – Σε ποιες περιοχές θα χιονίσει.

Καιρός: Έρχεται παγωνιά – Πότε ξεκινά η ψυχρή εισβολή – Σε ποιες περιοχές θα χιονίσει.

Πολύ έντονο θα είναι το κρύο τις επόμενες ημέρες στη χώρα, ενώ έρχονται και χιονοπτώσεις σε διάφορες περιοχές. Τι θα γίνει στην Αττική.

Μετά το σημερινό διάλειμμα, ο καιρός «αγριεύει» καθώς το Σαββατοκύριακο αναμένεται να δούμε δριμύ ψύχος στη χώρα με πάρα πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, ενώ αναμένονται χιονοπτώσεις και σε πεδινές περιοχές.
Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο της ΕΡΤ, Παναγιώτη Γιαννόπουλο, σήμερα Πέμπτη (20/01) ο καιρός θα είναι «μαλακός» με την θερμοκρασία να ανεβαίνει και να φτάνει έως τους 15 βαθμούς.
Αναμένονται κάποιες βροχές στα δυτικά που το βράδυ θα ενταθούν, αλλά σε γενικές γραμμές ο καιρός θα είναι καλός.
Στην Αττική το θερμόμετρο θα φτάσει τους 13 βαθμούς, σε μία ηλιόλουστη μέρα, με ανέμους έως 5 μποφόρ. Στη Θεσσαλονίκη η θερμοκρασία θα φτάσει τους 10 βαθμούς, ενώ οι άνεμοι θα είναι ασθενείς.

ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΟ ΤΟΠΙΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ.

Η Παρασκευή (21/01) χαρακτηρίζεται ως μία «μεταβατική» ημέρα καθώς αναμένονται κάποιες βροχές στη δυτική Ελλάδα, στο ανατολικό Αιγαίο και Δωδεκάνησα.
Η αλλαγή του καιρού ξεκινά από το μεσημέρι της Παρασκευής με την ψυχρή εισβολή να ξεκινά από τα βόρεια.
Από το βράδυ της Παρασκευής, θα χιονίσει όχι μόνο στα ορεινά της βόρειας Ελλάδας αλλά και σε πιο πεδινές περιοχές, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο.

ΟΙ ΔΥΟ ΦΑΣΕΙΣ.

Η ψυχρή μάζα θα κατέβει γρήγορα προς τα νότια, ενώ το Σάββατο θα έρθουν πολύ κρύες αέριες μάζες στα νοτιότερα.
Η Αθήνα το μεσημέρι του Σαββάτο, Κυριακής και Δευτέρας θα έχει θερμοκρασία λίγο πάνω από τους 5 βαθμούς, ενώ πολύ θα είναι το κρύο σε όλη τη χώρα.
Τα χιόνια εστιάζονται το Σάββατο (22/01) στα νότια και κεντρικά τμήματα της χώρας.
«Θα χιονίσει σίγουρα στη Θεσσαλία και σε πεδινές περιοχές, θα κατέβει στη Στερεά και στην Εύβοια. Με τα τελευταία στοιχεία, θα περάσει από την Αττική, αλλά μην περιμένετε και πολλά πράγματα» αναφέρει χαρακτηριστικά ο μετεωρολόγος.
Το κύμα ψύχους αναμένεται να διατηρηθεί στη χώρα με τις πολύ κρύες αέριες μάζες.
Ουσιαστικά, το πολύ κρύο θα το έχουμε το Σαββατοκύριακο με πρόσκαιρες χιονοπτώσεις ακόμα και σε πεδινές περιοχές της κεντρικής χώρας, ενώ από Δευτέρα, Τρίτη, είναι πιο πιθανό να σημειωθούν χιόνια στα ορεινά της Νάξου ή στις Σποράδες, από ό,τι στη Βόρεια Ελλάδα.
Αναμένεται, επίσης, ολικός παγετός σε κάποιες περιοχές.
Ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος, σε σχετική του ανάρτηση στο Facebook, μιλά και αυτός για χιόνια σε Εύβοια και νησιωτικές περιοχές.
«Όποιος επιθυμεί να απολαύσει πυκνές χιονοπτώσεις και την αίσθηση του αληθινού χειμώνα, μπορεί την Κυριακή να ταξιδέψει στην Εύβοια, στις Σποράδες, στις Κυκλάδες ή ακόμη και στην Κρήτη. Τυχεροί οι νησιώτες μας! Η Αττική μπορεί να δώσει από σχεδόν τίποτα έως και πολλά! Για δυνατούς λύτες η συγκεκριμένη κακοκαιρία!» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Share this post